در سالگرد درگذشت نويسنده مطرح شد:
رحماندوست: آذريزدي قول نگارش «قصه‌هاي خوب براي بچه‌هاي خوب 9 و 10» را داده بود
 
تاريخ : سه شنبه ۲۲ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۳۴
مصطفي رحماندوست در اولين سالگرد زنده‌ياد «مهدي آذريزدي» گفت: تمام تاسف من اين است كه وي نتوانست طبق وعده‌اي كه داده‌ بود، قصه‌هاي خوب براي بچه‌هاي خوب 9 و 10 را بنويسد. به گزارش هنر نيوز ،اين شاعر و نويسنده در گفت و گو با شهر با بيان اين مطلب گفت: اين نويسنده حتي وعده كتبي نگارش اين كتاب‌ها را داده‌بود ولي در سال‌هاي آخر عمرش ديگر توان اين كار را نداشت. وي عاشق خواندن روزنامه بود ولي در اواخر عمرش فرد ديگري مطالب روزنامه را برايش مي‌خواند.

وي با بيان اينكه خوشبختانه آذريزدي در سال‌هاي پاياني عمرش بي‌كس و تنها نبود، افزود: تعداد زيادي از افرادي كه دوستش داشتند هميشه اطرافش بودند و حتي در دوران بيماري وي را تنها نگذاشتند، خود من در هفت هشت سال اخير همواره با وي بودم. تنهايي او فقط بابت نداشتن همسر و فرزند بود.

اين شاعر و نويسنده كودكان و نوجوانان ادامه داد: در سالگرد درگذشت وي اتفاقات مهمي افتاده است. آذريزدي‌ها آرامگاه خوبي برايش ساخته‌اند. بنياد آذريزدي نيز براي تشكيل كلاس‌ها و آموزش قصه‌نويسي به ياد ايشان راه‌اندازي مي‌شود.

به گفته وي، كتابخانه بزرگي نيز به نام آذريزدي در زادگاه وي افتتاح مي‌شود كه مركز رجوع اهل فن خواهد شد.

رحماندوست با بيان اينكه چاپ جديد «قصه‌هاي خوب، براي بچه‌هاي خوب» در راه است،‌ اظهار داشت: تمام اين كتاب‌ها به صورت CD‌ درآمده و در محافل كودكانه و حتي ماشين قابل شنيدن است.

آذر يزدي در سال 1301در روستاي خرمشاه در حومه يزد در خانواده‌اي تازه مسلمان با اجداد زرتشتي زاده شد. او از هشت سالگي همراه پدرش در زمين رعيتي کار کرد. در بيست سالگي از کار بنايي به کار در کارگاه جوراب بافي يزد کشيده شد. پس از آنکه صاحب کارگاه جوراب بافي تصميم به تاسيس دومين کتابفروشي شهر يزد گرفت، او را از ميان شاگردان کارگاه به کتاب‌فروشي منتقل کرد. کار در کتابفروشي زمينه آشنايي او با اهالي شعر و ادب را فراهم کرد، و پس از مدتي به تهران نقل مکان کرد و در چاپخانه علمي واقع در خيابان ناصرخسرو مشغول به‌کار شد.

در سال 1335 و در سن 35 سالگي، پس از آنکه قصه‌اي از انوار سهيلي در چاپخانه توجه‌اش را به خود جلب کرد به فکر ساده‌نويسي قصه آنطور که مناسب کودکان باشد افتاد. اين ايده، زمينه‌ساز خلق جلد اول کتاب قصه‌هاي خوب براي بچه‌هاي خوب شد.

او ازدواج نکرد و هيچ‌گاه به کار دولتي هم مشغول نشد. او افزون بر نويسندگي به امور غلطگيري و فهرست اعلام‌نويسي تا سال‌هاي آخر زندگي‌اش ادامه داد. او مدتي پيش از مرگ‌اش گفته بود که نوشته‌هاي ديگري هم دارد که به دليل عدم صدور مجوز انتشار از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي انگيزه تکميل‌شان را از دست داده و آنها را ناتمام گذاشته است.

او در 18 تير ماه 1388در سن 88 سالگي در بيمارستان آتيه تهران درگذشت.

از جمله آثار انتشاريافته از آذريزدي مي‌توان به «قصه‌هاي تازه از کتابهاي کهن»، گربه ناقلا، گربه تنبل، مثنوي براي بچه‌ها، مجموعه قصه‌هاي ساده و تصحيح مثنوي براي بزرگسالان، حکايت منظومي به نام «شعر قند و عسل» و همچنين دو کتاب آموزشي به نام خودآموز عکاسي و خودآموز شطرنج» اشاره کرد.

مجموعه «قصه‌هاي خوب براي بچه‌هاي خوب» از مشهورترين آثار آذر يزدي بود که وي در آنها به بازنويسي قصه‌هاي کهن براي کودکان پرداخته بود.

کد خبر: 12959
Share/Save/Bookmark