نشست مشترك رييس فرهنگستان هنر با معاون وزير صنايع
نشست مشتركي ميان رييس فرهنگستان هنر و معاون وزير صنايع در خصوص حضور فعال بخش فرهنگ و هنر در اكسپوي ۲۰۲۰ برگزار شد.
تاريخ : يکشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۴
به گزارش هنرنیوز، حسين اسفهبدي معاون وزير صنايع و مديرعامل شركت نمايشگاههاي بينالمللي ايران در ديداري كه عصر دوشنبه ۱۸ آبان با استاد محمدعلي معلمدامغاني رييس فرهنگستان هنر، در محل اين فرهنگستان داشت به تشريح برنامههاي اكسپو در سالهاي متمادي پرداخت و يادآور شد: اولين باري كه ايران در اكسپوي جهاني شركت كرد در زمان ميرزاخان اميركبير بود كه از آن زمان تاكنون بيش از يك قرن گذشته و ما سابقهاي طولاني از حضور خود در اكسپوهاي جهاني داريم. اما در اكسپوي ۲۰۱۵ ميلان با وجود رقباي بزرگي كه هزينههاي سنگيني نيز براي طراحي غرفه و مسايلي از اين دست پرداخت كرده بودند، توانستيم مقام دوم را در گروه فضاي كمتر از ۲۰۰۰ متر، در جهان كسب كنيم.
وي از رييس فرهنگستان خواست تا براي شركت هنرمندان و ورود بخش فرهنگ و هنر در اكسپوي سال ۲۰۲۰ تفاهمنامهاي ميان شركت نمايشگاههاي بينالمللي ايران و فرهنگستان هنر تنظيم و منعقد شود و ادامه داد: گرچه اكسپوهايي كه از سوي اين شركت برگزار ميشود در راستاي مسايل اقتصادي طراحي و تاكنون به اجرا درآمده ولي حضور بخش فرهنگ و هنر كشور براي شناساندن فرهنگ غني اين مرز و بوم بسيار مهم و جدي به نظر ميرسد و خواستار مشاركت فرهنگستان هنر در اكسپوي بزرگ سال ۲۰۲۰ هستيم و ميبايست از هماكنون آمادگي لازم را براي اجرايي شدن آن و حضور اين بخش كه از اهميت بسياري برخوردار است را پيدا كنيم.
اسفهبدي به تشريح آراء و افكار مردماني كه خارج از مرزهاي ايران قرار دارند، پرداخت و متذكر شد: ما بايد علاوه بر شناساندن بنيه اقتصادي خود در خارج از مرزهاي جغرافيايي به معرفي فرهنگ و هنر غني خود بپردازيم و خلع بزرگي كه به دليل عدم شناخت از ايران و فرهنگ آن وجود دارد را با حضور بخش فرهنگ و هنر پر نماييم.
در ادامه اين نشست محمدعلي معلمدامغاني رييس فرهنگستان هنر، به تشريح ديدگاهها و انگيزههايي كه منتج به برگزاري نمايشگاهها و اكسپوها ميشود پرداخت و اظهار داشت: امروزه نمايشگاهها و اكسپوها با انگيزههاي مختلف اقتصادي، سياسي، فرهنگي و هنري يا به صورت مركب برگزار ميشود كه هركدام دستاوردهاي خاص خود را دارند و متاسفانه هنوز بسياري با اينگونه نمايشگاهها آشنايي ندارند.
وي به سياست فرهنگي كه نتيجه آن به جذب و باورپذيري بيانجامد، اشاره و خاطر نشان كرد: طراحي و سياستگذاري فرهنگستان هنر در قبال هركدام از برنامهها به گونهاي خاص است به عنوان نمونه برنامه موسيقي كه فرهنگستان براي كشوري چون ايتاليا كه از رقباي كهن ماست، پيشنهاد ميدهد بسيار متفاوتتر از برنامهاي است كه براي كشور قزاقستان به اجرا ميگذارد. زيرا گستره مرز فرهنگي ايران از پكن تا رود قزلايرماق در تركيه است و بسياري از برنامهها قابل اجراست اما براي كساني كه با اين فرهنگ آشنايي چنداني ندارند ميبايست كار بيشتري كرد زيرا سياست فرهنگي ما بر جذب و باورپذيري است و اگر قرار باشد نمايشگاهي برگزار شود، بايد به گونهاي باشد كه رونق داشته و به شكست نيانجامد.
استاد معلم در پايان سخنان خود به قابليتهايي كه در حوزه نشر، مستند سازي، امور نمايشگاهي و مسايلي از اين دست كه در فرهنگستان وجود دارد اشاره و تصريح كرد: امكانات و قابليتهايي كه در فرهنگستان هنر وجود دارد، بسيار زياد است ولي به دليل اهميت موضوع و اجرايي شدن امور، بايد تمامي مسايل توسط كارشناسان خبره از سوي فرهنگستانهنر و شركت نمايشگاههاي بينالمللي ايران مورد بررسي و مطالعه قرار گيرد تا بتوان به نحو احسن اين امور را اجرايي كرد.
در پايان اين نشست كه با حضور مسئولين و مديران فرهنگستان هنر و شركت اكسپو تشكيل شده بود مقرر شد تا موارد مطروحه مورد بررسي و كارشناسي قرار گرفته و در صورت اجرايي شدن كارها تفاهمنامهاي ميان طرفين به امضاء برسد.