مهدی کچویی، شهردار شهر جوادآباد ورامین با اشاره به این که طرح «ایران مینیاتور» به صورت ماکت قرار است به اندازه واقعی اجرا شود و تمام استانهای کشور با جاذبههای گردشگری را در بر گیرد، به خبرنگار هنرنیوز گفت: طرح مینیاتور هفت جلد است که دو جلد آن تا کنون به دست ما رسیده است. در این طرح که از چند سال گذشته عملیات مطالعاتی آن آغاز شده است، همهی اقدامات مهمی که از سال ۱۹۴۵ از سوی کشورهای مختلف در دنیا برای ساخت چنین اماکنی انجام شده است، توسط یک تیم قوی و به صورت بینالمللی در دست بررسی و مطالعه است برای مثال یکی از گروههای طراح روی فرودگاه بینالمللی قطر مشغول به کار هستند.
او توضیح داد: در این طرح، ایران در مقیاسی کوچکتر ایجاد میشود که این پروژه قرار است با همکاری بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۱۴۰ هکتار نزدیک به اتوبان قم- گرمسار در شهر جوادآباد ورامین در هشت تا ۱۰ فاز اجرایی شود که نیازمند بودجه ای بیش از هزار میلیارد تومان است. با اجرای این طرح بیش از دو هزار نیرو تنها در بخش ساخت و ساز آن مشغول به کار خواهند شد و جوادآباد را به یکی از قطب های مهم گردشگری تبدیل خواهد کرد منتها بهره برداری اجرای این طرح به زمان زیادی احتیاج دارد.
وی اعلام کرد: این طرح به صورت فاز به فاز انجام میشود و از ۲ یا ۳ میلیارد تومان شروع میشود، ممکن است این طرح تا ۱۲ سال طول کشد اما تلاش میکنیم با پایان هر فاز این پروژه، آن بخش را به بهرهبرداری برسانیم و حتی احتمال به بهرهبرداری رساندن فاز نخست این پروژه تا دو سال آینده وجود دارد.
کچویی با اشاره به این که در این مساحت ۱۴۰ هکتاری، پنج هکتار برای هر استان در نظر گرفته شده است، تشریح کرد: این طرح همانند نقشه ایران است. قصد داریم بناهای شاخصی مانند مسجد امام (ره) اصفهان و میدان آزادی در تهران و میدان نقش جهان که به صورت یک بازار سنتی را در مقیاس اصلی خود در طرح «ایران مینیاتور» اجرایی کنیم. همچنین بخش خصوصی که سرمایه گذار اجرای این طرح است می خواهد تا بنای تخت جمشید را در اندازه واقعی بسازد و به مردم بگوید که تخت جمشید تا قبل از خراب شدن به چه شکلی بوده است. برخی از بناهای دیگر نیز به صورت ماکت و در اندازه کوچک تر ساخته خواهند شد.
شهردار جوادآباد گفت:برای آغاز عملیات اجرایی این طرح فقط کارهای واگذاری زمین توسط بخش حقوقی باقی مانده که آن نیز در حال عملیاتی شدن است.
وی با اشاره به این که هدف از طراحی و اجرایی شدن این پروژه را ایجاد فضاهای تفریحی، اکوتوریسم، گردشگری و کشاورزی در سطح بینالمللی است، افزود: در طرح «ایران مینیاتور» که در هفت جلد کارهای آن در دست طراحی است علاوه بر ساخت بناهای تاریخی شاخص هر استان، مکانهای دیگری مانند اقامتگاه، بازار، سافاری، رصد ستارگان، شترسواری، رالی و برخی مکانهای مسکونی نیز ساخته میشود.
کچویی با اشاره به این که منطقه مذکور به لحاظ وسعت زمین، وجود آب و هوای مطلوب با وجود نزدیکی به کویر و دسترسی به استانهایی چون قم، تهران و سمنان است،تاکید کرد: با توجه به پتانسیل منطقه، وسعت منطقه، شرایط محیطی جواد آباد و وجود منطقه شکارگاه سیاهکوه که جاذبه خوبی برای توریستها دارد فکر میکنم اگر بتوانیم اقامتگاههای خوبی فراهم کنیم به زودی شاهد اتفاقی خوب در حوزه گردشگری این منطقه خواهیم بود.
وی سرمایهگذار این طرح را حسین سیار عنوان کرد و گفت: در این طرح رویکردمان توریسم، گردشگری و بحث درآمدزایی و جذب سرمایه است، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی دو بازوی خوب ما هستند و میراث فرهنگی به اندازه کارهای فرهنگی در امور شهرسازی طی دو سال گذشته فعال بوده است.