به گزارش هنرنیوز به نقل از مرکز روابط عمومی، اطلاعرسانی و امور بینالملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سیدمحمد حسینی» تاکید کرد: در نشست امسال شورای وزیران فرهنگ کشورهای شانگهای از سوی ایران برنامهها و پیشنهادهای متعددی ارائه میشود.
وی از جمله پیشنهادات ایران در این اجلاس را تشکیل یک موسسه فرهنگی یا دبیرخانه مانند موسسه فرهنگی اکو عنوان کرد تا ۱۰ کشور عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای ارتباطات فرهنگی بیشتر داشته باشند.
وزیر ارشاد افزود: ایران اگر چه عضو ناظر شانگهای است، اما در همه برنام ها و نشستهای این سازمان فعالانه شرکت دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از آمادگی ایران برای میزبانی نخستین نشست و برنامههای آن در ایران خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه ارتباطات فرهنگی به تفاهم و شناخت بین کشورهای عضو شانگهای کمک میکند، افزود: ما در چارجوب فرهنگ شرقی مشترکات زیادی داریم که میتوانیم با تکیه بر آن از هجمه فرهنگی غرب به کشورهای عضو شانگهای پیشگیری کنیم.
حسینی اجلاس پکن را فرصتی مناسب برای روابط متقابل میان ایران و سایر کشورها خواند و اظهار داشت: در دیدار با وزیران فرهنگ سایر کشورها، روابط دوجانبه را نیز مرور میکنیم.
وی با اشاره به روابط بسیار خوب تهران - پکن، گفت: سالهاست در این کشور رایزن فرهنگی داریم اما نیاز است اکنون یک مرکز فرهنگی نیز در شهر پکن ایجاد شود.
حسینی گفت: در دیدار با آقای «چای وو» وزیر فرهنگ چین تلاش خواهیم کرد تفاهمنامهای را نهایی کنیم که هم چینیها و هم جمهوری اسلامی ایران یک مرکز فرهنگی فعال در پایتختهای دو کشور داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در مورد جایگاه سازمان همکاری شانگهای نیز گفت: اگر چه این سازمان در بدو تشکیل جنبه امنیتی داشت، اما اکنون بعدهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی غلبه دارد.
وی این شرایط را کمک به توسعه روابط بین کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای از یک سو و ارتقاء جایگاه جهانی آن از سوی دیگر دانست.
حسینی تاکید کرد: کشورهای تحت پوشش این سازمان میتواند در مقابل زیادهطلبیهای غرب همکاریهای نزدیکتری داشته باشند.
وی به مشترکات فراوان به ویژه بین ایران، چین و روسیه اشاره کرد و اظهار داشت: ما در این سفر برای ارتقاء مناسبات فرهنگی با روسیه نیز رایزنی خواهیم کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تاکید کرد؛ یکی از نکاتی را که در همکاری با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در جریان اجلاس پکن مد نظر داریم توسعه و آموزش زبان فارسی است.
وی افزود: زبان فارسی در اکثر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای جایگاه والایی دارد و ما برنامه ویژهای در این راستا داریم.