به گزارش هنرنیوز؛ سیدمحمدعلی معینی متولد ۱۳۱۱ شهرری بود که کار هنریاش را با نقاشی آغاز کرد و صاحب جوایز متعددی در این زمینه هم شد، به تدریج به مرمت آثار عتیقه، کتب خطی، آثار هنری و قرآن کریم روی آورد و در این راه به چنان شهرت و استادی رسید که سالهای ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۷ در لندن با موزه بریتانیا همکاری مستمر داشت و از رییس وقت آن موزه، لوح سپاس دریافت کرد.
از جمله دورههای درخشان فعالیت این استاد مرمتکار، آثار نفیس مجموعه دار بزرگ ایرانی مقیم انگلستان، «ناصر خلیلی» و نیز مجموعه گرانقدر «ادیب برومند» و مجموعههای هنری کاخ گلستان است که گفته میشود، پس از مرمت و تعمیر، تشخیص محل صدمه دیده غیرممکن بود.
عنایت الله نظری نوری، نقاش پیشکسوت و کارشناس هنر کلاسیک ایرانی در یادداشتی به مناسبت درگذشت استاد محمدعلی معینی، این ضایعه را به جامعه هنری تسلیت گفته است، نظری نوری در بخش هایی از این یادداشت نوشته است: «شادروان استاد سید محمدعلی معینی، از هنرمندان و نقاشان توانا سالهای بسیار در حوزه فرهنگ و هنر ایران و عرصه های بین الملل خدمت نمود، او از معماران مرمت کار آثار هنری و میراث فرهنگی بود با موزه معتبر بریتانیا همکاری مؤثر داشت، استاد سالها با عشق و علاقه کتابهای قرآن کریم را بازسازی نمود و در بازنمایی تذهیب و تشعیر و جلدهای چرمی این آثار ماندگار سعی وافر کرد... تلاش استاد در مرمت آثار به جا مانده از میراث فرهنگی ایران زمین عاشقانه بود... درگذشت و فقدان این هنرمند به نام و استاد را به جامعه هنری و میراث فرهنگی تسلیت گفته و یادش را گرامی و همیشه زنده می داریم.»