به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران؛ اولين جلسه نقدوبررسي فيلمهاي بخش مسابقه چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان - بام ايران شب گذشته - ۱۰ تيرماه - از ساعت ۱۹ الي ۲۱ در سالن اجتماعات اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي با حضور طهماسب صلح جو و جمه كثيري از فيلمسازان و علاقه مندان به فيلم كوتاه برگزار شد.
طهماسب صلح جو در اولين جلسه نقد و بررسي فيلمهاي بخش مسابقه در چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان – بام ايران گفت: علاقه فيلمسازان به ديدن و شنديدن نظرات سايردوستان در خصوص آثار نمايش داده شده در جشنواره منطقه اي سينماي جوان را از ويژگي هاي شاخص اين جشنواره مي داند و افزود: توجه به نقاط قوت و ضعف آثار ساير شركت كنندگان در جشنواره نويدي براي ايجاد تحولي مثبت در آينده سينماي كشور است.
وي حضور فيلمسازان جوان از مناطق جغرافيايي و اقليمي مختلف را فرصتي مناسب جهت آشنايي بيشتر هنرمندان با تكنيك هاي توليد يك فيلم خوب و پيشرفت كار آنان دانست.
صلح جو تاكيد كرد:فيلمسازان در ساخت فيلم كوتاه با مسائل و مشكلاتي رو به رو هستند كه بعضا كارگردانان حرفه اي از تحمل اين مشكلات عاجز هستند.
وي در ادامه اضافه كرد: فيلم كوتاه عرصه اي براي ارتباط ذهني مخاطبان و فيلم ساز است كه زمينه را براي ارتقاء فرهنگ يك جامعه ايجاد مي نمايد.
موضوع، آهنگ و ريتم فيلم، تعليق و نوع نگاه فيلم ساز از ابزار و عناصر فيلم است و دادن اطلاعات به موقع به مخاطب و اجتناب از شتاب زدگي در بيان اصل فيلم از نكات قابل توجه در ايجاد جذابيت در اثر است.
اين منقد در جمع فيلمسازان افزود: ايجاد تعليق در بيان موضوع فيلم كنجكاوي مخاطب را براي اطلاع از اصل آن بر مي انگيزد و اگر چه اين شيوه مي تواند به فيلم جذابيت بدهد اما مهمترين عنصر در جذابيت يك فيلم چگونگي آغاز و ختم فيلم است.
نمودار قصه نموداري دايره اي است و از آنجايي كه هيچ نقطه آغاز و پاياني به خودي خود شكل نمي گيرد اين فيلم ساز است كه نقطه شروع و پايان آن را تعيين مي كند.
موضوع، ريتم ، تعليق و نوع نگاه فيلم ساز از ابزار و عناصر فيلم هاي سينمايي، نمايشي و حتي رمان و تئاتراست و دادن اطلاعات به موقع به مخاطب و اجتناب از شتاب زدگي در بيان اصل فيلم از نكات قابل توجه در ايجاد جذابيت در اثر به شمار مي رود.
وي ادامه داد: تعليق از عناصري است كه به دو شيوه به كار مي رود كه در شيوه كهن آن تماشاگر در پايان فيلم متوجه اصل موضوع مي شود كه اين شيوه كمتر به كار مي رود و در شيوه نوين علاقمند كردن مخاطب به دانستن ماجرا و موضوع بعدي است كه فيلم را جذاب مي كند.
صلح جو گفت: اگر چه در دوره هاي آموزشي قاعده هايي براي توليد فيلم و فيلم نامه نويسي تعريف شده است اما چنين قاعده هايي وجود ندارد و هر موضوعي به اقتضاء ذوق صاحب اثر ريتم مي گيرد وهر پديده اي براي انتقال مفهوم خود به مخاطب و ايجاد يك انديشه سازنده بيان خودش را دارد حال آنكه ديدن فيلم ها به منتقد و مخاطبان توانايي تشخيص ابزارها و عناصر به كار رفته در فيلم را مي دهد.
او همچنين خطاب به جوانان شركت كننده در اين جلسه گفت: انتقاد زماني شكل مي گيرد كه منتقد اقدام به نوشتن كند چراكه كلي گويي و بيان شفاهي نقاط ضعف و قوت يك اثر تنها سخن گفتن پيرامون آن اثر است وبخش عمده اي از هر اثر هنري فرآيند ناخودآگاه هنرمند است و اين نه به معناي ناآگاهي وي بلكه چيزي فراتر از آگاهي است كه گاهي آينده را نيزپيش بيني مي كند.
در بخش نقد و بررسي فيلم هاي مسابقات فيلم هاي كوتاه چراغي كه فراموش شد به كارگرداني سيد مهدي كياني از شهرستان بندرتركمن در بخش پويانمايي ، براي گونگادين بهشت نيست به كارگرداني سيد غلامرضا نعمت پور در بخش مستند از شهرستان خرم آباد و بازگشت به كارگرداني آقايان فرزاد و فرهاد زماني در بخش داستان از شهرستان شهركرد با حضور برخي از منتقدين و فيلم سازان شركت كننده در جشنواره مورد نقد و بررسي قرار گرفت.
گفتني است، در اولين روز از اين جشنواره ۲۸ فيلم كوتاه نمايش داده شد كه ۱۰ مورد آن گزيده اي از فيلم هاي بين المللي از كشورهايي مانند آمريكا، انگلستان، اسپانيا و فرانسه را شامل شد.
چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان از تاريخ ۱۰ تا ۱۳ تيرماه سال ۱۳۹۲ به مدت چهار روز در استان چهارمحال و بختياري شهرستان شهركرد با حضور استانهاي آذربايجان شرقي و غربي، اردبيل، زنجان، گيلان، كرمان، سيستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان رضوي، خراسان شمالي، خراسان جنوبي، گلستان، خوزستان، لرستان، مركزي و چهارمحال و بختياري توسط انجمن سينماي جوانان ايران و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري در شهركرد با عنوان بام ايران در حال برگزاري است.