مادران تهراني پرچمدار قصه‌گويي
تجلیل از پیشکسوتان قصه گویی در جشنواره مادران قصه گو؛
مادران تهراني پرچمدار قصه‌گويي
در نخستین جشنواره مادران قصه گو که با حضور بیش از چهار هزار و ۵۰۰ مادر قصه گوی تهرانی در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، از مصطفی رحماندوست، مریم نشیبا و بهرام شاه محمدلو به عنوان پیشکسوتان عرصه قصه گویی تجلیل و از ۲۱ مادر قصه گو و سه برگزیده نهایی تقدیر شد.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۴۸


به گزارش هنرنیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در این مراسم که شب گذشته با حضور جمعی از هنرمندان و مدیران فرهنگی هنری تهران برگزار شد، امیر خوراکیان رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اظهار داشت: ارتقا فرهنگ مطالعه و كتابخواني يكي از مهم‌ترين ماموريت‌هاي سازمان است. به منظور همراه كردن آينده‌سازان كشور با كتاب و احيا فرهنگ كتابخواني تصميم گرفتيم تا از مادران كمك بگيريم.
وي با بيان اينكه در فهرست اولويت‌هاي موضوعي، ارتقا فرهنگ مطالعه و كتابخواني يكي از مهم‌ترين ماموريت‌هاي سازمان به شمار مي‌رود، افزود: كتابخواني و فرهنگ مطالعه به دليل نقشي كه در تحقق ساير اولويت‌ها ايفا مي‌كند براي ما از اهميت بيشتري برخوردار است بنابراين ۲۰ برنامه در سال ۹۰ در اين حوزه طراحي شد كه از جمله آن مي‌توان به مسابقه كتابخواني «كتاب، سايه‌بان شهر» اشاره كرد.
خوراكيان ادامه داد: در اين ميان به دليل اهميت نقش كودكان و تاثيري كه در آينده كشور خواهد گذاشت و نيز براي همراه كردن اين آينده‌سازان با كتاب، احيا فرهنگ كتابخواني و ارتقا ميزان كتابخواني متناسب با فرهنگ و پيشينه كشور، تصميم گرفتيم تا از مادران كمك بگيريم. مادران مي‌توانند با قصه‌گويي درست و اصولي و آميخته با عشق و محبت آينده كودكان خود را تامين كنند و سردمدار اين موفقيت باشند. با اين تفكر و نگاه اولين جشنواره مادران قصه‌گو طراحي شد.
وي تصريح كرد: تقويت نيروي تخيل كه نقش مهمي در انديشه، فكر و آينده فرزندان دارد با قصه‌گويي تقويت مي‌شود. تحريك قوه ابداع و ابتكار، ايجاد عشق و علاقه به ادبيات، رشد اعتماد به نفس با قصه‌گويي محقق خواهد شد. همچنين علاقه‌مندسازي فرزندان به بسياري از ارزش‌هايي كه اين روزها براي كم‌رنگ شدن آن غصه مي خوريم، عشق به عدالت، آزادي و بسياري از ارزش‌هاي اخلاقي و اجتماعي و برآورده كردن نيازهاي عاطفي كودكان در گرو قصه‌گويي مادران است. قصه نقش معجزه‌آسايي در تربيت و شكل‌گيري شخصيت كودكان دارد. اين مهم فقط يك مساله تفريحي و تنوعي براي اوقات فراغت نيست بلكه دروازه ارزشمندي به عرصه تعليم و تربيت است.
خوراكيان خطاب به مادران اظهار داشت: كشور ما از لحاظ فرهنگ مطالعه و كتابخواني شرايط زيبنده‌اي ندارد و ما تصميم گرفتيم ظرف مدت دو سال آينده نقش موثري در فرهنگ مطالعه ايفا كنيم تا تهران از اين نظر به جايگاه مناسبي ارتقا يابد. در اين عزم ملي نقش اساسي و كليدي را شما مادران با عميق‌ترين احساس خود نسبت به فرزندان بر عهده داريد آن هم از راهي شيرين و چندبعدي. قصه‌گويي براي شما مادران نيز داراي بركات فراواني است، خيلي از چالش‌ها، مشكلات و و مسايل روحي با اين كار مهم و شيرين برطرف مي‌شود، اين پرچم امروز به دست شما است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر دو ميليون و ۸۰۰ هزار خانواده در شهر تهران زندگي مي‌كنند، گفت: در اين جشنواره چهار هزار و ۵۰۰ مادر قصه‌گو شركت كرده‌اند. هر كدام از شما بايد چند مادر ديگر را به اين كار تشويق كنيد تا سال آينده در اين جشنواره ۴۰۰ هزار مادر قصه‌گو شركت كنند. اگر ما و شما نسبت به وضعيت فرهنگ و كشور علاقه‌مند و دلسوز باشيم مي‌توانيم در فاصله كوتاه حتي از رسانه‌ها و هر تصميم دولتي و اداري موثرتر باشيم و در زمان مناسب با قصه‌گويي در خانواده‌ها فرهنگ كتابخواني را رشد دهيم تا نسل آينده كامل‌تر و توانمندتر تربيت شوند و يك تحول اساسي در فرهنگ مطالعه و كتابخواني به ويژه براي نسل آينده ايجاد كنيم.

تغییر نام کتابخانه بهاران به نام مهدی آذر یزدی

در مراسم اختتاميه نخستين جشنواره مادران قصه‌گو، يادمان مهدي آذريزدي برگزار شد و نام کتابخانه بهاران واقع در منطقه ۱۷ تهران به نام مهدی آذر یزدی تغییر یافت. همچنین در این مراسم از مصطفي رحماندوست نويسنده كودك و نوجوان، بهرام شاه‌محمدلو، نويسنده و كارگردان و مريم نشيبا گوينده راديو قدرداني شد.

مريم نشيبا: كودكان خياباني را از ياد نبريم

مريم نشيبا، گوينده راديو و تلويزيون و قصه‌گوي ماندگار «شب بخير كوچولو» كه در ابتدا با حضور امير خوراكيان رييس سازمان فرهنگي هنري، مرضيه برومند (كارگردان و بازيگر)، محمود حكيمي (نويسنده)، حسين محب اهري (بازيگر) و محمدعلي قندهاري‌نيا معاون فرهنگي سازمان فرهنگي هنري تجليل شد با سپاسگزاري از دست‌اندركاران برگزاري اين جشنواره و با يادي از شعر شب به خير كوچولو، گفت: رييس سازمان فرهنگي هنري خيلي به فكر كودكان است و علاقه‌مند به آموزش مادران براي قصه‌گويي فرزندان خود و ارتقا فرهنگ كتابخواني.

اما در اين بين تقاضا مي‌كنم در ميان بچه‌هايي كه در خانواده و در پناه والدين خود هستند به فكر كودكان و بچه‌هايي كه شبانه‌روز در خيابان‌ها و ميادين شهر در حال همه جور فعاليتي هستند و گاهي كارهاي ضد اخلاقي نيز انجام مي‌دهند باشند.

رحماندوست: ۳۰ سال تلاش مي‌كنم قصه‌گويي زنده بماند

مصطفي رحماندوست، شاعر، قصه‌نويس و مترجم كتاب‌هاي كودكان و نوجوانان با حضور در سن ضمن تشكر از حركت سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در احيا فرهنگ قصه‌گويي، گفت: ۳۰ سال است تلاش مي‌كنم تا قصه‌گويي زنده بماند و الان شاهد اين اتفاق از سوي شهرداري هستم .

شاه‌محمدلو: بچه‌هاي امروزي تنها هستند

بهرام شاه‌محمدلو، کارگردان و هنرپيشه تئاتر و تلويزيون ايران با بيان اينكه بچه‌هاي امروز تنها هستند، گفت: بچه‌هاي ديروز همراه با پدر،‌ مادر و اعضاي خانواده بودند و روابط خوبي بين آنها حاكم بود ولي الان كودكان با يك مانيتور و يا پلي‌استيشن و وسايل ديگر مشغول هستند تا والدين به گرفتاري‌ها و كارهاي خود برسند. سعي كنيم به كودكان خود الفت ببخشيم و آنها را از اين تنهايي خارج كنيم.

محب‌اهري: قصه‌گويي پرخاشگري را از كودكان دور مي‌كند

حسين محب‌اهري بازيگر سينما و تلويزيون نيز در اين مراسم با گرفتن وقت كوتاهي شروع به صحبت راجع به قصه‌گويي كرد. وي دليل پرخاشگري بين كودكان و گسيختگي روابط بين والدين و كودكان و خواهران و برادران را نبودن قصه عنوان كرد و گفت: قصه باعث قوي شدن روابط عاطفي مي‌شود و بچه‌ها با هم مهربان مي‌شوند. شهرداري دست به نكته حساسي گذاشته است و اين جاي تقدير دارد. بچه‌ها را دوست داشته باشيد و برايشان قصه بگوييد.

قصه‌گويي بهرام شاه‌محمدلو در نقش آقاي حكايتي، شعرخواني رضا رفيع از طنزپردازان كشور، اجراي برنامه توسط بازيگران برنامه «خنده‌بازار»، پخش كليپ و سخنراني كوتاه مجيد قناد (عمو قناد) از ديگر بخش‌هاي مختلف اين مراسم بود كه با استقبال تماشاچيان همراه بود.

در اين مراسم از ۲۴ مادر قصه‌گو شهر تهران تجليل شد و سه نفر به عنوان نفرات برتر معرفي شدند. اسامي مادران برگزيده شهر تهران به شرح ذيل است.

مرضيه روستا، ناهيد شرف‌الدين‌زاده، حبيبه آزادي، فاطمه سمايي، فاطمه صفابخت، سميه جمالي‌نيا، ميترا توكلي، بهاره صفدري، سميه لطفي، فاطمه ده‌نمكي، مريم بقايي، طاهره لاكيان، فاطمه بهراميان، نرگس هاشمي، زينب قنبرپور، افسانه مهرآبادي، هاجر ميرزاده، الهام عابديني، شيوا برزگر، نفيسه تركمان و معصومه ايماني.

نسيم نوروزيان، فرخ‌الزمان اله‌رحمي و زهرا كدخدايي نيز به ترتيب نفرات اول تا سوم را كسب كردند.

کد خبر: 38519
Share/Save/Bookmark