جلسه رونمایی تازه ترین اثر شاهین فرهت با حضور هنرمندان برجسته موسیقی
مدیر مركز موسیقی حوزه هنری خبر داد؛
جلسه رونمایی تازه ترین اثر شاهین فرهت با حضور هنرمندان برجسته موسیقی
مدیر مركز موسیقی حوزه هنری از برگزاری جلسه رونمایی و نقد و بررسی سمفونی فردوسی به عنوان تازه ترین اثر موسیقایی استاد شاهین فرهت در روز هفتم اسفند ماه سال جاری خبر داد.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : سه شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۳۸
 
به گزارش هنرنیوز ، رضا مهدوی با اعلام این خبر گفت : این اثر از تازه ترین آثار موسیقایی استاد شاهین فرهت است كه چندی پیش توسط مركز موسیقی حوزه هنری وارد بازار موسیقی شده است.
 
وی گفت : این اثر روز یكشنبه هفتم اسفند ماه ساعت ۱۰ صبح با حضور داریوش طلایی رییس دانشكده موسیقی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران ، ساسان فاطمی عضو هیات علمی دانشگاه تهران ، امیر صراف آهنگساز و مدرس دانشگاه و تعدادی از هنرمندان صاحب نام موسیقی ایران در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار می شود .

براساس این گزارش سمفونی شماره ۱۵ فردوسی از ساخته های شاهین فرهت و اجرای اركستر سمفونیك ملی اوكراین به رهبری ولادیمیر سیرنكو توسط مركزموسیقی حوزه هنری است كه در مدت بیشتراز یك سال درسال های ۸۸ و ۸۹ ساخته شد . 

از لحاظ فرم این اثر نیز مانند سمفونی های پیشین این آهنگساز كاملا كلاسیك است و به عبارت دیگر فرم سمفونی در چهار قسمت اثر رعایت شده است . در عین حال می توان این قطعه را اثری نیمه برنامه دار نیز نامید . عنوان فردوسی بدان معنی نیست كه داستان های حكیم طوس در آن نمایش داده شود بلكه برداشتی احساسی است كه با زبان موزیكال بیان شده است. 

قسمت اول این سمفونی، پیچیده ترین و گسترده ترین قسمت هاست و به فرم سونات ساخته شده است، یك تم اعلامی سمفونی را آغاز می كند و بلافاصله به تم اول یا تم اصلی می رسد . مقدمه حالتی حماسی و تم اصلی حالتی احساسی دارد . در مرحله نمایش چهار تم وجود دارد كه در مرحله گسترش همه تم ها گسترش می یابد و سپس به تكرار می رسد . به كار گیری اركستراسیون رنگین همراه با تم های گیرا به درام و حماسی بودن قسمت اول كمك كرده است .شاهنامه فردوسی از یك بعد احساسی بسیار متفاوت و گسترده تشكیل شده است . از نهایت احساس انسانی تا نهایت قدرت و قهرمانی و حتی متافیزیك در آن موج می زند. 

قسمت دوم سیمرغ نام دارد كه در آن آمال و آرزوهای مشكل و نشدنی و دست نیافتنی انسان با این مرغ افسانه ای شكل می گیرد ، این قسمت به جای قسمت آهسته سمفونی آمده است. سمبل قدرت و قهرمان در شاهنامه فردوسی رستم است . این قهرمان در قسمت سوم كه یك اسكرتسو است ، بیان شده است . 

بخش آخر یا فینال سمفونی به فرم روندو ساخته شده و حالتی حماسی دارد و حالت دراماتیك قسمت اول را باز می گرداند .
براساس این گزارش شاهین فرهت كه در حال حاضر استاد تمام دانشگاه تهران است تاكنون ۱۵ سمفونی ساخته كه به گفته وی چهار سمفونی شماره ۶ (دماوند( شماره ۷ (ایران ) ، شماره ۱۰ (شهید) وشماره ۱۵ (فردوسی )از تولیدات مركز موسیقی حوزه هنری از بهترین ها هستند. 

علاوه براین آثار دیگری مثل سونات، كنسرتو، راپسودی ایرانی، سوئیت ایرانی، آثاری برای اركستر زهی و آثاری بر روی اشعار شاعران كلاسیك ایران مانند حافظ، مولوی، سعدی، فردوسی و خیام حاصل چند دهه كار و تلاش وی در دنیای موسیقی است.
کد خبر: 37619
Share/Save/Bookmark