محرمي:انحلال انجمن نمايش، بزرگترين ضربه به تئاتر شهرستانها بود
تاريخ : چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۳۶
ايرج محرمي گفت: انحلال انجمن نمايش، بزرگترين ضربه به تئاتر شهرستانها بود که در دوره مديريت سابق مرکز هنرهاي نمايش کشور اتفاق افتاد.
به گزارش هنرنيوز، اين کارگردان تئاتر در گفتگو با ايسنا منطقه زنجان، اظهار کرد: با وجود اينکه دولتي يا غير دولتي بودن انجمن نمايش به درستي مشخص نبود، اما در هرحال اين انجمن يک نهاد دموکراتيک بود که خود هنرمندان در انتخاب هيأت امناء آن نقش داشتند و حداقل چراغ تئاتر را در شهرستانها روشن نگه ميداشت.
وي با بيان اينکه در دوره مديريت سابق مرکز، علاوه بر انجمن هاي موجود در شهرستان ها، براي هر استان نيز يک انجمن نمايش تعريف شد، افزود: در حالي که انتظار مي فت انجمن نمايش استانها، تعيين کننده هيأت امناء انجمن نمايش کشور باشند و به آرزوي 20 ساله هنرمندان تئاتر جامعه عمل بپوشانند، ناگهان مرکز هنرهاي نمايش با يک نامه، دستور تعطيلي تمام انجمن هاي نمايش را صادر کرد و مؤسسهاي را با عنوان انجمن هنرهاي نمايشي ايران به ثبت رساند که در هر استان يک نماينده دارد.
محرمي با اشاره به اينکه اين مؤسسه نتوانست جاي خالي انجمن نمايش را پر کند، خاطر نشان کرد: انحلال انجمن نمايش موجب شد تا جشنوارههاي تئاتر، کيفيت خود را از دست بدهند و در نهايت سال گذشته به يکي از تيرهترين سالهاي تئاتر کشور در استانها تبديل شد.
وي نبود ثبات در جشنوارههاي تئاتر فجر در طول 6 سال مديريت سابق را مورد توجه قرار داد و گفت: به عنوان مثال در سالهاي اول، گروههاي شهرستاني در بخش رقابتي جشنواره فجر شرکت داشتند، اما پس از 3 سال، بخش رقابتي جشنواره که بيشتر شرکت کنندگان آن گروههاي شهرستاني بودند، به بخش مرور اجراها تبديل شد و در نهايت جايگاه تئاتر شهرستانها به علت اين سوء مديريت ضربه خورد.
اين مدرس تئاتر با تأکيد بر لزوم توجه مدير جديد مرکز هنرهاي نمايش به اشتباهات رخ داده در دوره مديريت سابق و تلاش براي جبران آنها، ابراز کرد: اقتصاد و درآمد تئاتر، از ديگر مسائلي بود که در دوره مديريت گذشته مورد بي توجهي قرار گرفت. در واقع با اينکه چندين سمينار به منظور شکلگيري تئاتر خصوصي برگزار شد، اما عملاً هيچ حمايتي از مؤسسات تئاتر خصوصي که يکي از آنها در زنجان است، صورت نگرفت.
وي افزود: در دوره مديريت سابق، خانه تئاتر با مرکز هنرهاي نمايشي در جهت انعقاد قرارداد تيپ با گروه هاي نمايشي به توافق رسيد، اما قراردادهاي مربوط به گروههاي تهران به هيچ وجه قابل مقايسه با گروه هاي شهرستاني نيست که اين امر نيز بايد مورد توجه قرار گيرد.
کارگردان نمايشهايي چون «کوارتت تايتانيک» و «گودو مي آيد» با اشاره به هنرهاي نمايشي و سکوت اين مرکز در مقابل اين اقدام، گفت: طي تفاهمنامهاي که بين اين مرکز و خانه تئاتر دانشگاهي برقرار شد، مقرر گرديد مرکز هنرهاي نمايشي با پرداخت سالانه 300 ميليون تومان به خانه تئاتر دانشگاهي، جامعه تئاتر دانشگاهي و دانشجويي را مورد حمايت قرار دهد. در حالي که اکثريت جامعه تئاتر دانشجويي اين خانه را به عنوان يک نهاد غير دموکراتيک ميشناسند که موجب تعطيلي نهادهاي دموکراتيک تئاتر دانشجويي شده است.
وي افزود: علاوه بر اين با توجه به اينکه 70 درصد فعالان تئاتر کشور دانش آموخته يا دانشجوي تئاتر هستند، اختصاص 300 ميليون تومان به تئاتر دانشگاهي در مقايسه با بودجه 10 ميلياردي تئاتر کشور بسيار ناچيز به نظر مي رسد.
محرمي معتقد است: مديريت جديد مرکز هنرهاي نمايش بايد تلاش کند تا اشتباهات رخ داده در دوره مديريت سابق اين مرکز را به زيباترين نحو جبران نمايد.