بن عثمان: به آموزش‌های فنی سینماگران ایرانی نیاز داریم// باید فیلم‌های مستند و بلند درباره تاریخ ایران و تونس بسازیم
گزارش هنرنیوز از دیدار هیات سینمایی تونس با معاون سینمایی وزیر ارشاد/۲/
بن عثمان: به آموزش‌های فنی سینماگران ایرانی نیاز داریم// باید فیلم‌های مستند و بلند درباره تاریخ ایران و تونس بسازیم
«فتحی بن عثمان» کارگردان سینمای تونس گفت: ما در تونس ساختار مدون سینمایی نداریم لذا به آموزش‌های فنی سینماگران ایرانی نیاز داریم و باید فیلم‌های مستند و بلند درباره تاریخ ایران و تونس بسازیم.
 
تاريخ : شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۷:۱۶
به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوزمراسم دیدارهیات سینمایی تونس از ایران ، با حضور «جواد شمقدری» معاون سینمایی ارشاد،« شفیع آقامحمدیان» مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و دبیر جشنواره سینما حقیقت، بهمن حبشی مسئول اداره کل جشنواره ها و مجامع سینمایی وهنرمندانی چون: «فتحی بن عثمان» کارگردان و متخصص مونتاژ و رئیس انجمن مستند سمعی و بصری و رئیس هیئت اعزامی، «علی بن مبارک» استاد دانشگاه، منتقد سینمایی و نویسنده، «عدنان عبدالطیف» استاد دانشگاه و کارگردان، «ناصر الصردی» منتقد سینما و نویسنده، «حنان عبو» استاد دانشگاه و نویسنده، «سنیه الشامخی» استاد دانشگاه، بازیگر، دستیار کارگردان و محقق، «محمد العوادی» متخصص دکور و رئیس موسسه تبلیغاتی، «محمد الحسین قریع» سینماگر، «حسن بن جودو» سینماگر، «محمد بن الهادی المی» روزنامه نگار و« فتحی بن عبدالقادر قاسمی» استاد دانشگاه ازکشورتونس و جمعی از خبرنگاران درساختمان معاونت سینمایی ارشاد برگزار شد.
درادامه این هم اندیشی «فتحی بن عثمان» کارگردان تونسی و رئیس این هیات هنری طی سخنانی اظهارداشت: ما سینماگران تونسی برای استفاده از تجربیات سینمای ایران اعلام آمادگی می کنیم و امیدواریم این تجربیات موجب پیشرفت سینمای تونس شود.
وی افزود: تولیدات سالانه سینمای تونس ۳ تا ۶ فیلم درسال است و ما در تونس ساختار مدون سینمایی نداریم لذا به آموزش‌های فنی سینماگران ایرانی نیاز داریم و امیدواریم بتوانیم بین ایران و تونس موافقت‌نامه‌هایی در زمینه آموزش سینما و سرمایه‌گذاری مشترک امضا کنیم چرا که به نظر من و با توجه به مشترکات ایران و تونس، باید فیلم‌های مستند و بلند درباره تاریخ ایران و تونس بسازیم.
بن عثمان تصریح کرد: ما درصدد هستیم که جشنواره‌ای توسط انجمن مستند سمعی و بصری تونس برگزارکنیم و این جشنواره سینمایی درباره میراث‌های معنوی فرهنگی با فیلم‌های بلند و کوتاه و مستند در ماه می ۲۰۱۲ برگزار می‌شود و من برای نخستین بار از معاونت سینمایی ایران و فعالان سینمایی ایران برای حضور در این جشنواره دعوت می‌کنم.
در ادامه این نشست «ناصر الصردی» منتقد و سناریست سینمای تونس هم گفت: ورود سینما به تونس در پایان قرن ۱۹ میلادی بوده و از دهه ۲۰ قرن بیستم، سینما در تونس نقش عمده‌ای به‌ویژه در مبارزه با استعمار فرانسه ایفا کرد و در سال ۱۹۴۹ مرکز باشگاه‌های سینمایی تونس تاسیس شد. ازطرفی در سال ۱۹۶۲ و پس از استقلال تونس انجمن سینماگران آماتور تشکیل شد و این مرکز برای نخستین بار جشنواره فیلم آماتوری را در سال ۱۹۶۴ برگزار کرد که در طول برگزاری این جشنواره فیلم‌های بسیاری از ایران به‌ویژه از سوی بنیاد فارابی در این جشنواره شرکت کرده و برنده جوایز مهمی شده‌اند.
الصردی خاطرنشان کرد: تونس در ساحل جنوبی مدیترانه قراردارد و این باعث شده تونس بیشتر به غرب، اروپا و یا همان ساحل شمالی مدیترانه چشم بدوزد و همین امر موجب جدایی هیئت حاکمه سابق تونس از بخش زیادی از مردم تونس شده بود. ازطرفی پس از انقلاب تمام ساختارهای سینمای تونس در حال بازسازی است که سینماگران تونسی در این زمینه بر دو چیز تاکید دارند که یکی «آزادی تعیین سرنوشت» و دیگری «همکاری با همه مراکز بر اساس احترام متقابل» است.
این سینماگریادآورشد: در این شکل‌گیری مجدد سینمای تونس ما به دنبال ایجاد مرکز اصلی سینما در تونس هستیم لذا ما خواستار استفاده از ساختار سینمایی ایران در تونس در صورت داشتن قابلیت تطابق با شرایط موجود در تونس هستیم و ۶ مرکز آموزش سینمایی در تونس داریم و تمرکز سینمای تونس بر فیلم‌های کوتاه و مستند است و در سال گذشته ۸۲ فیلم کوتاه و ۱۵ مستند در تونس ساخته شده است که این آمار کمی نسبت به آمار فارغ‌التحصیلان سینمایی تونس است لذا ما به آموزش‌های ایران نیازمندیم.
وی درپایان سخنان خود گفت: رژیم صهیونیستی را مشکل اصلی منطقه خواند و با بیان اینکه این رژیم، انقلاب تونس را انقلاب فقرا نامیده است، تاکید کرد: ما می‌توانیم انحصار توزیع فیلم‌های سینمایی را از دست صهیونیست‌ها خارج کنیم.
در ادامه این هم اندیشی «حسن بن جدو» سینماگر تونسی هم طی سخنانی اظهارداشت: حزب النهضه تونس در انتخابات اخیر این کشورپیروزشده و امروز سوالاتی که مطرح است این است که آیا این جریان اسلامی عرصه خلاقیت‌های هنری را محدود می‌کند یا نه؟ ازطرفی امروز روشنفکران تونسی گرایش‌های مختلفی دارند و برخی تحت شعار آزادی بیان و خلاقیت اقداماتی می‌کنند و می‌خواهند ما را به این نام‌ها از صدور انقلاب ایران به تونس و صدور انقلاب تونس به دیگر کشورها بترسانند.
وی افزود:روشنفکران و سینماگران تونسی هم‌اکنون در مرحله ویژه‌ای به سر می‌برند و به دنبال این هستند که جایگاه خودشان را پیدا کنند و اکنون و پس از انقلاب، دو جریان در تونس و سینمای تونس وجود دارد که یکی به دنبال پیاده کردن اسلام و گرایش اسلامی است و دیگری به دنبال مدرنیته است لذا فعال‌سازی اجلاس‌ها و همایش‌هایی در این باره و در ایران مهم به نظر می‌رسد.
در ادامه این نشست « علی بن مبارک» استاد دانشگاه و منتقد سینمایی در سخنانی با اشاره به برکات انقلاب تونس، حضور هیات تونسی در ایران را از برکات آن دانست وتاکید کرد: باید دوره جدیدی از روابط ایران و تونس شکل بگیرد و هر چند روابط قبلی روابط رسمی بود امروز هنگام روابط ملت‌ها، انجمن‌ها و موسسات مدنی است.
بن مبارک خاطرنشان کرد: هدف ما از سفر به ایران آشنایی، ارتباط و همکاری با دست‌اندرکاران سینمای ایران است و همیشه بهتر است ملت‌ها بدون واسطه و به صورت مستقیم با هم آشنا شوند لذا از سینماگران ایرانی برای حضور در تونس دعوت می‌کنیم تا واقعیت‌های تونس پس از انقلاب را ببینند و حتی فیلم‌هایی درباره انقلاب تونس بسازند. ازطرفی ما در تونس به فیلم‌های دوبله شده ایرانی نیازمندیم.
در این دیدار خانم «سونیه الشامخی» استاد دانشگاه و هنرپیشه تونسی در سخنان اظهارداشت: ما دوست داریم سینماگران ایرانی ازطرق انجمن‌های سینمایی تونس به هنرمندان ما آموزش‌ دهند و ازتجارب هنرمندان ایرانی استفاده کنیم.

کد خبر: 64
Share/Save/Bookmark