ما خودمان را با کجا مقایسه می‌کنیم
رییس انجمن صنفی آژانس‌ها، دفاتر خدماتی و مسافرتی ایران در گفت و گو با هنرنیوز:
ما خودمان را با کجا مقایسه می‌کنیم
رییس انجمن صنفی آژانس‌ها، دفاتر خدماتی و مسافرتی ایران گفت: از سال۷۲ تا به امروز چه اتفاقی افتاده است که ۹۰ آژانس باید ۳۶۰۰ تا بشود؟!
 
تاريخ : يکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۴۱
 محمدحسن كرمانی- رییس انجمن صنفی آژانس‌ها، دفاتر خدماتی و مسافرتی ایران- در گفت و گو با هنرنیوز ضمن اشاره به این که توسعه بی‌رویه آژانس‌ها اصلاً بر اساس اصول کارشناسی و ظرفیت سنجی بازار نیست، افزود: دولت هدفش این بوده که شعار بدهد، ایجاد اشتغال کند یا درآمدی برای دستگاه مربوطه کسب نماید. حالا اینکه آیا این درآمد از نظر قانونی دریافتش درست بوده یا نه بحثی جداست و دستگاههایی نطارتی مثل دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور به آن رسیدگی می‌کنند.

او خاطر نشان کرد: اما با توجه به این دو فاکتور می‌بینیم یکباره تعداد آژانسها به ۲۵۰۰ بعد ۳۰۰۰ و ۳۵۰۰ آژانس می‌رسد. از آنجا که آمارهای غلط می‌دهیم، فضایی را ایجاد می‌کنیم که برایش ظرفیت‌سنجی نکرده‌ایم یعنی میز بزرگی را طراحی کردیم که برایش غذا در نظر نگرفتیم! 

رییس انجمن صنفی آژانس‌ها، دفاتر خدماتی و مسافرتی ایران ادامه داد: باید ببینیم در کل برای این صنعت اعم از بخش هوایی و هوانوردی یا بخش گردشگری بازار چقدر افزایش پیدا کرده است؟ چقدر بزرگ شده است؟ در چنین بازاری نیاز به کاربرد و عامل اجرایی داریم اگر در بازار چنین اتفاقی نیفتاد افزایش عامل اجرایی باعث ورشکستگی بازار می‌شود اتفاقی که امروزه رخ داده است.

کرمانی با اشاره به این که آمارها را خیلی راحت می‌توان در فرم مقایسه‌ای با دنیا بررسی و تحلیل کرد، توضیح داد: باید مشخص کرد در کشورهای صنعتی، نیمه صنعتی، کشورهای در حال توسعه یا پیشرفته در حوزه‌ی کاری ما چقدر صندلی، تخت و توریست وجود دارد؟ چقدر گردشگر به کشور آنها وارد یا خارج می‌شود؟ این بررسی هم باید طبق تعریف صحیح انجام بگیرد نه اینکه هر کس از کشور خارج می‌شود آن را گردشگر خروجی و هر کس وارد می‌شود گردشگر ورودی بشماریم.

وی تاکید کرد: باید تعریف کنیم کسی که برای دیدار از خانواده، کسب و کار و تجارت، درمان، تحصیل می‌آید جدا از تعریف گردشگر است. یک قالب کلی درست نکنیم که هر کس که به ایران آمد و رنگ پوست و مویش فرق می‌کرد گردشگر است یا بالعکس هر کس از کشور خارج شد برای تفریح و سفر رفته است!

او توضیح داد: اگر این کارها انجام شود، در کنار آن جدولی هم تهیه نمودیم که در آن مشخص شود که در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه، صنعتی و نیمه صنعتی چند آژانس داریم؟ چه تعداد مسافر می‌آید و می‌رود؟ چند پرواز و صندلی وجود دارد؟ سپس همه این داده‌ها را آنالیز کردیم، اطلاعات آماری صحیحی هم از کشور خودمان به برنامه‌ی کامپیوتری دادیم، خوب طبیعی است جواب هم می‌گیریم. N مسافر، اینقدر تخت، هتل، زیر ساخت، صندلی و آژانس می‌خواهد.

وی با تأکید بر این که ۳۵۰۰ آژانس رقم بسیار بزرگی است، ادامه داد: ما خودمان را با کجا مقایسه می‌کنیم با سنگاپور، هنگ کنگ، آلمان، فرانسه؟ اینکه ما کنار هم پیتزا فروشی، آژانس، معاملات ملکی یا داروخانه باز کنیم هنر نیست. اصلاً سراسر یک خیابان را آژانس مسافرتی احداث کردیم، بعد اینها چه باید مصرف کنند؟ چه بلایی سر اقتصاد ما می‌آید؟.

رییس انجمن صنفی آژانس‌ها، دفاتر خدماتی و مسافرتی ایران اظهار کرد: بخش دولتی اصلاً به آثار لطمات اقتصادی و ورشکستگی و فرآیندش که بزهکاری اجتماعی و قضایی است، فکر نمی‌کند. بعد هم برای اینکه خودش را در مقابل آژانس‌ها حفظ کند بدترین حرفها، اخبار و اتهامات را به آژانس‌ها می‌زند. در صورتی که اگر این آژانس‌ها زیر مجموعه بخش دولتی هستند کسی که باید حمایت کند دست بر قضا همین دولت است. .

وی در پاسخ به این پرسش که در حالت استاندارد چه تعداد آژانس باید داشته باشیم؟ گفت: اگرمقایسه کنیم که تا سال ۵۷ حدود ۵۴- ۵۵ آژانس در کشور داشتیم. تا سال ۷۲- ۷۳ هم چیزی حدود ۱۰ آژانس اضافه شد حالا فرض هم کنیم ۶۵ نه ۹۰ تا، پرسش اینجاست از سال۷۲ تا به امروز چه اتفاقی افتاده است که ۹۰ آژانس باید ۳۶۰۰ تا بشود؟! ۹۰ به ۳۶۰۰ یعنی تعداد آژانس‌ها ۴۰ برابر شده است. آیا بازار ما اعم از آمد و رفت توریست، از نظر تعداد پروازها، تعداد صندلی هواپیما ۴۰ برابر بزرگ شده است؟

او متذکر شد: خروجی اقتصادی چیزی که تولید می‌شود باید حدی از درآمد را داشته باشد تا هزینه و فایده را جواب دهد. چگونه خروجی‌های اقتصادی در چنین شرایط نابرابر تولید می‌تواند ادامه حیات دهد؟ پس دولت یک عده ورشکسته تولید می‌کند نه شاغل و تولیدگر.

کرمانی همچنین درباره‌ی حذف پروازهای چارتر و تأثیر آن بر گردشگری گفت: من صددرصد مخالفم. چارتر بخشی از این صنعت است. برابر ماده ۱۶۱ قانون برنامه پنجم توسعه باید در پایان سال اول برنامه تنوع‌سازی نرخ صورت بگیرد و در پایان سال سوم برنامه، بازار آزاد شود. دستگاه دولتی حق دخالت ندارد. دولت از قانون برنامه تخلف اجرایی می‌کند .

او گفت: بحث چارتر بخشی از این صنعت است. همانطور که پرواز برنامه‌ای هست، پرواز چارتر هم وجود دارد. بنابراین ما کلیت چارتر را نمی‌توانیم مورد حمله قرار دهیم. .
کد خبر: 50948
Share/Save/Bookmark