مرادی: متاسفانه به ادبیات کلاسیک کشورمان توجهی نمی کنیم
گزارش هنرنیوز از نشست نمایش «سیمرغ»؛
مرادی: متاسفانه به ادبیات کلاسیک کشورمان توجهی نمی کنیم
کیومرث مرادی در نشست خبری نمایش«سیمرغ» گفت: متاسفانه به ادبیات کلاسیک کشورمان توجهی نمی کنیم و برای آن ارزش قائل نیستیم .
 
تاريخ : سه شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۸


نشست خبری نمایش « سیمرغ» صبح امروز ۱۴ شهریور با حضور کیومرث مرادی کارگردان، نرمینه نظمی طراح صحنه و لباس و تعدادی از بازیگران در نمایش در سالن کنفرانس تئاترشهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست کیومرث مرادی گفت: سال گذشته مدت کوتاهی از محل تحصیلم به ایران آمدم و در آن مدت با محمد چرمشیر در مورد «منطق الطیرعطار» و «سیمرغ» با هم صحبت کردیم و بعد از این صحبت ها شروع به نوشتن کردیم و محمد چرمشیر شروع به تحقیق کرد و اسفند ماه نوشتن این نمایشنامه تمام شد.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که باعث شد تا این نمایشنامه را کار کنم علاقه به کار بر روی ادبیات کلاسیک ایران است که متاسفانه بر روی آن بسیار کم کار شده است و عده ای این ادبیات را از قدیمی می دانند که ارزش کار کردن ندارد در صورتی که جهانیان اینگونه فکر نمی کنند.
این کارگردان خاطرنشان کرد: ادبیات ایران گستره بزرگی است و برای کار روی آن همیشه احتیاج به پژوهش و آموزش است و این اتفاق بسیار مهم است به همین خاطر من نیز سعی کردم تا از منطق الطیر به یک تصویر دراماتیک برسم بدون هیچ گونه هیاهو و بزرگ نمایی.
کارگردان نمایش «رویای نیمه شب پاییز» افزود: یکی از آثار بزرگ نمایشی ایران «منطق الطیر» است به خاطر داستان ها و داستانک هایش که به همه خصایص انسانی می پردازد و این کار فضای خوبی را به ما می دهد که بتوانیم یک اثر شاعرانه را به یک اثر دراماتیک تبدیل کنیم اما با ابزارهای امروزی.
کیومرث مرادی تاکید داشت: از دیگر دلایلی که به سراغ اجرای این نمایش رفتم بازشناسایی این کار و معرفی آن به تماشاگر است، همیشه دغدغه ام نشان دادن شیوه های مختلف نمایشی ایران است و کارگردانی هستم که علاقه به جستجو دارم.
وی تصریح کرد: من برای اجرای این نمایش تمام مراحل قانونی را طی کردم و در تمام این مراحل به من بسیار کمک شد و از این اثر حمایت کامل شده است و برای اجرای این کار بسیار صحبت کردیم. در تولید یک تئاتر تمرین گروه باید جدا از پروسه تهیه کنندگی باشد متاسفانه اتفاقی که ما شاهد آن هستیم مختلط شدن این دو موضوع با هم است، گروه نیاز به تمرین دارد و این تمرین است که یک تئاتر را می سازد.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: یکی از ابزار گروه های تئاتری بازگشت به گذشته و استفاده از ابزار گذشته است.
نرمینه نظیمی طراح صحنه و لباس در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: من پیش از این با کیومرث مرادی به عنوان طراح لباس کار کرده ام و این اولین تجربه من به عنوان طراح صحنه با مرادی است من طراحی صحنه کار را براساس نمایشنامه و زبان و شکل نمایشنامه طراحی کردم، مرادی کارگردان بسیار سخت گیری است که این نقطه قوتی در کار است چرا که سعی می کردم که کار را به بهترین شکل انجام دهم و تلاش کردم تا به شکل ساده آن را نشان دهم همچنین در مورد طراحی لباس نگاه امروزی به آنها داشته ام.

کد خبر: 45728
Share/Save/Bookmark