به گزارش هنرنیوز، تل رضوان رامشیر ازمهمترین تپههای باستانی شهرستان رامشیر محسوب میشود که بیش از ۸۰ هکتار وسعت دارد. ۳ سال پیش بود که روی تپه باستانی تل رضوان بهصورت کاملا اتفاقی تابوتی متعلق به کودک اشکانی کشف و منجر به تعیین حریم آن توسط سازمان میراث فرهنگی شد.
با این وجود حفاریهای متعدد غیر مجاز و پیشروی زمینهای کشاورزی منجر به آسیبهای جدی به تپه باستانی تل رضوان و محوطههای رامشیر شده است.
مجتبی گهستونی فعال میراثفرهنگی و دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان در این باره می گوید: شهرستان رامشیر یکی از شهرهای شرقی استان خوزستان بهشمار میآید که متشکل از تعداد بسیاری محوطه باستانی است.
به گفته این فعال میراثفرهنگی،درحالحاضر روند بررسی و شناسایی محوطه های باستانی رامشیر، کاوش، تعیین حریم و حفاظت از محوطه های رامشیر در وضعیت نامناسبی قرار دارد تا جایی که چندی پیش تل رضوان رامشیر مورد تعرض سودجویان و قاچاقچیان میراثفرهنگی قرار گرفت .
بقایایی از چند تابوت اشکانی نشان از این حفاری غیرمجاز در تپه باستانی تل رضوان دارد.
سخنگو انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اشاره به اینکه محوطههای باستانی شهرستان رامشیر سالیان درازی است که به حال خود رها شده است نبود اداره میراثفرهنگی و یگان حفاظت را مهمترین عامل این تخریبها عنوان میکند.
به گفته وی، تنها شهرستان رامهرمز دارای اداره میراثفرهنگی است که شهرهای هندیجان، هفتگل، ماهشهر، امیدیه و رامشیر تحت پوشش این اداره کل قرار گرفتهاند.
گهستونی تاکید کرد: سال ۱۳۸۸ با کشف تابوت کودک اشکانی محوطه باستانی تل رضوان از سوی سازمان میراثفرهنگی تعیین حریم شد اما با وجود هشدارهای سازمان میراث فرهنگی بر لزوم حفاظت از این محوطهها، کشاورزان همچنان با گسترش زمینهای کشاورزی در محوطههای باستانی رامشیر و در حریم و عرصه تل رضوان باعث تخریب بخش اعظم محوطهها شدهاند.