حسن علیمردانی در گفتگو با هنرنیوز:
سینمای کودک سینمای مُرده ای است
یک تهیه کننده فیلم های حوزه کودک با اشاره به اکران فیلم های خاطره انگیز کودک در ماه مبارک رمضان گفت: اگر چه این فیلم ها در زمان اکران خود مورد استقبال عمومی قرار گرفتند اما اکنون نمی توانند دوباره چنین فضایی را ایجاد کنند چرا که الان سینمای کودک ، سینمای مُرده ای است.
تاريخ : سه شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۶
حسن علیمردانی تهیه کننده فیلم های کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد اکران فیلم های خاطرانگیز کودک از سوی بنیاد سینمایی فارابی افزود: این فیلم ها در زمان خودشان ، فیلم های خاطره انگیزی بودند اما اکران دوباره آنها نمی توانند مورد استقبال عمومی قرار بگیرند ضمن اینکه الان زمان مناسبی هم نیست.
وی با اشاره به فیلم های حوزه کودک و نوجوان در سالهای اخیر تاکید کرد: متاسفانه باید گفت که هم اکنون سینمای کودک مُرده است دلیلش هم این است که تولیدات آن پیش پا افتاده شده و بی توجه ای نسبت به آن ، هم از طرف مسئولین و هم از سوی دست اندرکاران این حوزه بیداد می کند (مثل همه حوزه های سینما).
تهیه کننده فیلم سینمایی«سلام بر فرشتگان» با بیان اینکه درحال حاضر مخاطب برای دیدن فیلم های کودک تشویق نمی شود ادامه داد: امیدواریم راه حلی پیدا شود تا تولیدات حوزه کودک و نوجوان رونق بیشتری بگیرد.
علیمردانی ، تغییر ذائقه مخاطب، بی توجه ای دست اندرکاران فیلم کودک و مسئولین را در ایجاد فضای سرد در حوزه کودک را بی تقصیر ندانست و یاد آور شد: این درحالی است که فیلم های کودک در مقطع خاص خودش به شرطی که از تبلیغات مناسبی برخوردار باشند حتما خواهند فروخت. اما مشکل اصلی این حوزه این است که باید در حوزه فیلم های کودک « جریان سازی» شود به گونه ای که فیلم های کودک توانایی جذب مخاطبین خود را داشته باشند.
تهیه کننده فیلم سینمایی «ساکن خانه چوبی» تصریح کرد: باید فیلم های حوزه کودک و نوجوان آسیب شناسی شوند تا مشخص گردد که مسئولین و سازندگان حوزه کودک هر کدام باید چه وظایفی را انجام دهند تا ما بتوانیم به این جریان سازی دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه باید همه در جهت ایجاد «جبهه واحد فرهنگی» تلاش کنیم و این معمایی است که همه موظف به حل آن هستیم گفت: در حال حاضر عمده ترین مشکلات فیلم های حوزه کودک و نوجوان، بحث سرمایه گذاری ، یافتن سوژه های مناسب و مورد علاقه کودک و بحث اکران است. باید این موانع از سر راه این حوزه برداشته شود تا این حوزه بتواند نفسی بکشد.
این تهیه کننده سینمای ایران افزود: هرکدام از این موانع برطرف شود گامی در جهت بهتر شدن این حوزه خواهد بود.مسئولین سینمایی باید بدانند که آینده کودک به سینمای کودک گره خورده و باید توجه ویژه ای به این حوزه داشته باشند و در جهت فرهنگ سازی آن تلاش کنند.
حسن علیمردانی اضافه کرد: اگر سوژه های جذابی توسط فیلمنامه نویسان حوزه کودک خلق شود می توان امیدوار بود که سرمایه گذار دولتی و خصوصی هم پیدا خواهند شد. به عبارت دیگر، هنگامی که از سوی دست اندرکاران فیلم کودک و مسئولین، دغدغه تولید فیلم کودک احساس شود حتما سرمایه گذار هم پیدا خواهد شد.
وی اکران سوزی را یکی از عوامل دوری سینماگران از این حوزه اعلام کرد و اظهارداشت: متاسفانه من به هیچ عنوان از اکران فیلم سینمایی «سلام بر فرشتگان» راضی نبودم و این فیلم دچار اکران سوزی مطلق شد. چرا که هم زمان اکران آن زمان بدی بود و اینکه گروه خاصی به این فیلم تعلق نگرفت و این فیلم فقط در سینماهای آزاد و چند سینما دیگر اکران شد که آن هم مصادف به زمان محرم شد و چون فیلم ما فضای فانتری و شادی داشت در ایام محرم از سینماها برداشته شد. درنهایت این فیلم ، حدود ۱۰ روزی در سینماهای محدودی اکران شد که به هیچ عنوان راضی کننده نبود.
علیمردانی با اشاره به زمان اکران فیلم «ساکن خانه چوبی» به کارگردانی حسینعلی لیالستانی گفت: مالک اصلی این فیلم، مرکز گسترش سینما مستند و تجربی است و آنان باید برای اکران آن تصمیم گیری کنند.