صنایع دستی بانک اطلاعاتی از مشاهیر و کارگاه‌های تولیدی ایجاد کند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:
صنایع دستی بانک اطلاعاتی از مشاهیر و کارگاه‌های تولیدی ایجاد کند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه اگر به مغز جوان اعتماد کنیم و به وی اجازه ریسک بدهیم و وقتی شکست خورد هزینه آن را به عهده بگیریم مشکلات اقتصادی به نحو زیادی حل می‌شود، گفت: در همین راستا ستاد فناوری را تاسیس کردیم که فعلا روی تجاری سازی علوم انسانی کار می‌کند. هنوز در داخل کشور بازارهای بالقوه را کسب نکردیم لذا باید برای صنایع دستی تعریف‌های جدیدی داشته باشیم.
 
تاريخ : يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۷
سورنا ستاری در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر صنایع دستی با اشاره به یک مشکل فرهنگی به نام اخلاق نفتی در کشور گفت: منظور از اخلاق نفتی این است که پولی در جیب، بدون زحمت داریم و دیگر نیازی به تلاش وجود ندارد. این فرهنگ بسیار خطرناک است و نمونه‌های آن را در مناصب مختلف می‌بینیم. ما دولت نفتی داریم که هر وقت که دلش بخواهد شیر نفت را باز کند و بفروشد و مدیران نفتی داریم که بسته به برششان یکی با ظرف کوچک و یکی با بشکه به سراغ نفت می‌آید. یک صنعت نفتی داریم که با رانت بزرگی که نفت در اقتصاد ایجاد کرده جلو می‌رود.

وی افزود: ما دانشگاه نفتی داریم یعنی اینکه تمام پولش را از دولت می‌گیرد و مردم برای کارمندشدن، یک مدرک نیاز دارند و دانشگاه این نیاز را برطرف می‌کند. در این دانشگاه از فناوری، تکنولوژی، استفاده از مغز خبری نیست.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: آن چه که در اقتصاد به نام نفرین منابع می‌شناسیم همین است. لذا می‌بینیم کشورهایی که حتی آب ندارند تولید ناخالص داخلیشان از ما بیشتر است اما ما با کمی کمبود آب بر سر خود می‌زنیم چرا که دیدگاه ما این است که چاه آبی وجود دارد و باید آن را بکنیم تا به آب برسیم ولی نباید از مغز، تکنولوژی استفاده کنیم.

ستاری تأکید کرد: وقتی که مغز و علم پایه اقتصاد نباشد این بلا سر می‌آید. وقتی که به یک محصول متکی می‌شویم و فکر کنیم هر جا کم آوردیم باید از آن استفاده کنیم نتیجه همین می‌شود که مدیران نفتی فکر می‌کنند با این توضیح که اگر پستشان را بگیرند وسط خیابان می‌میرند لذا هر کاری برای نگهداشتن پستشان می‌کنند چون فکر می‌کنند اگر مدیر نفتی نباشند از گرسنگی می‌میرند.

وی تأکید کرد: چنین دیدگاهی است که ما را به سمت خلاقیت و علم سوق نمی‌دهد و همگی را تشویق می‌کند پست دولتی بگیریم. ستاری با بیان اینکه بازار چین، سوغات ما را گرفته است و باید پرسید که ۲ میلیون نفر فارغ‌التحصیلان حوزه علوم انسانی ما چکار می‌کنند.

او یادآور شد: نقش دانش در توسعه صنعت بسیار مهم است و معاون علمی ریاست جمهوری از هرگونه تولید دانش حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: در زمینه ارتقاء بهره‌وری آمادگی کامل برای حمایت داریم مانند کوره‌های ذوب شیشه که می‌توانند اصلاح شوند یا در زمینه ارتقاء کیفی تولید مواد اولیه، سنتی به روش مدرن و سنتی. همچنین در زمینه مکانیزم‌های معرفی محصولات، روش‌های جدید فروش، برندسازی و موارد دیگر حمایت می‌کنیم.

ستاری خاطر نشان کرد: باید برندهای موفق داشته باشیم و سلیقه‌های مختلف را تشخیص دهیم همچنین باید شبکه‌سازی صورت گیرد که کار خیلی سختی هم نیست و فقط باید به آن درست نگاه کرد.

معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه یکی دیگر نکات مهم در صنایع دستی ایجاد بانک اطلاعاتی از مشاهیر و کارگاه‌های تولیدی است افزود: در حال حاضر مکانیزم روشنی برای انتقال فناوری و دانش صنایع دستی از نسلی به نسل دیگر وجود ندارد و متاسفانه شاهدیم هنر اساتید با پایان عمرشان زیر خاک می‌رود.

وی با بیان اینکه اگر به مغز جوان اعتماد کنیم و به وی اجازه ریسک بدهیم و وقتی شکست خورد هزینه آن را به عهده بگیریم مشکلات اقتصادی به نحو زیادی حل می‌شود، گفت: در همین راستا ستاد فناوری را تاسیس کردیم که فعلا روی تجاری سازی علوم انسانی کار می‌کند. هنوز در داخل کشور بازارهای بالقوه را کسب نکردیم لذا باید برای صنایع دستی تعریف‌های جدیدی داشته باشیم.

کد خبر: 78678
Share/Save/Bookmark