به گزارش خبرنگارسینمایی هنرنیوز ؛ نشست رسانه ای نخستین جشنواره بین المللی فیلمسازان مستقل با نام«افق نو» امروز با حضور «نادر طالب زاده» دبیر جشنواره، «غلامرضا منتظمی» دبیر اجرایی و «محمد طائب» قائم مقام جشنواره و خبرنگاران برگزار شد.
در این نشست خبری نادر طالب زاده اظهارداشت: نخستین جشنواره بین المللی فیلمسازان مستقل «افق نو» در نوع خود جشنواره ای کم سابقه است که جای آن در میان جشنواره های رنگارنگ سینمای ایران خالی بود لامروز خوشبختانه مقدمان برگزاری اولین دوره آن ومهیا شده است.
وی افزود: تاکنون در سینمای ایران این فرصت به وجود نیامده بود که فیلمسازان مبارز که اغلب مستقل به فعالیت می پردازند آثارشان دیده شود و نکته جالب اینکه ایران به دلیل موقعیت استراتژیکی در دنیا و به خصوص در خاورمیانه بهترین مکان برای برگزاری این جشنواره بوده، هرچند به این معنا نیست که فیلمسازان آمریکایی و یا اروپایی نمی توانند فیلم های خود را در کشورهای خود نمایش دهند بلکه این جشنواره فرصت حضور فیلسازان مستقل را برای آنها به وجود می آورد.
طالب زاده تصریح کرد: نخستین جشنواره سینمای مستقل یک جشنواره عملگرا با رویکرد سیاسی و فرهنگی خواهد بود و آثاری که به جشنواره ارسال شده فیلم های فاخری است که امروزه دنیا را محصور کرده است و درست به همین دلیل است که معتقدم این جشنواره یک رویکرد متفاوت خواهد بود.
وی یادآورشد: معتقدم که این جشنواره یک رویداد بی تکلف و بی تعارف است و درست به همین دلیل است که می توان از این جشنواره به عنوان افق نو یاد کرد و خوشبختانه اولین قدم برای برگزاری این جشنواره در کنفرانس هالیودیسم برداشته شد و در ادامه از فیلمسازان مستقل دعوت کردیم که در این جشنواره حضور به هم رسانند.
طالب زاده در خصوص بودجه جشنواره هم اضافه کرد : بودجه کافی برای ساخت فیلم در دستور جشنواره نیست چون جشنواره ها یک ویترین هستند از طرفی با توجه به اینکه درباره موضوع ایران و بحران سوریه تعداد قابل توجهی فیلم وجود دارد ، چهار فیلم با موضوع سوریه موجود هست اما درباره میانمار هیچ فیلمی ساخته دردسترس نیست و طبیعتا در این حوزه باید دنبال متولی باشیم تا بودجه لازم برای اعزام فیلمساز به این مناطق را در اختیار بگذارند.
وی تاکید کرد: مردم سوریه زندگی خودشان را دارند و ریشه همه فتنه انگیزی ها در سوریه جای دیگری است بنابراین گمان می کنم منطقی کار این است این جشنواره با این رویکرد برگزار می شد چراکه اگر صبر می کردیم هیچ معلوم نبود که این بحران ها به پایان برسد چراکه به نظر می رسد بحث، بحث قدرت و تغییر در نقشه جغرافیایی است.
در ادامه این نشست «غلامرضا منتظمی» دبیر اجرایی این جشنواره نیز طی سخنانی اظهارداشت: معتقدم نخستین جشنواره بین المللی فیلمسازان مستقل «افق نو» فصل جدیدی را در عرصه بین الملل ایجاد برای فیلمسازان مهیا می کند و فیلمسازان نگاه های اعتراضی خود نسبت به قدرت حاکم و نفوذ صیهونیسم بین المللی را داشتند .
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه و در حقیقت واکنش های بزرگ و وسیع و جریان روشنفکری نسبت به این جریان را با ارسال این آثار شاهد بودیم و اغلب موضوعات مطرح در این جشنواره بحث عدالت طلبی است که از فیلمسازان مستقل آمریکا و اروپا آمده و نشان دهنده این نکته است که جهان به نوعی در استعمار و سیطره صیهونیسم قرار دارد.
درادامه این نشست خبری«محمد طائب» قائم مقام این جشنواره نیز گفت: بحث برگزاری جشنواره فیلمسازان مستقل نزدیک به ۲ سال است که وجود دارد. زمانی که ایده این کار مطرح شد از مشورت تمامی مدیران و اهالی سینما استفاده شد و عجله ای برای برگزاری این جشنواره به هر قیمت و سرعتی وجود نداشت زیرا شاهد هستیم که جشنواره هایی با این موضوعات برگزار می شود اما بعضا خروجی خوبی نسبت به آنها وجود ندارد و خیلی جشنواره های مستقلی نیستند.
وی توضیح داد: نخستین جشنواره بین المللی فیلمسازان مستقل دارای سر فصل ها و موضوعاتی است که از جمله آن می توان به: «جنبش جهانی جنبش تسخیر وال استریت» ، «جنبش های بیداری در کشورهای اسلامی» ، «بحران اقتصادی در اروپا و آمریکا» ، «نقش لابی ها در بحران اقتصادی دراروپا و آمریکا»، «مقاومت و پایداری در مقابل اشغالگران»، «جنبش های ضد جنگ» ، «اسلام هراسی و ایران هراسی» و «جهان به سوی عدالت پایدار و جهان بدون تروریسم» و «سلاح هسته ای» اشاره کرد.
طائب عنوان داشت: بیش از ۸۵۰ اثر از ۶۶ کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که از این تعداد ۲۵ درصد آثار دریافتی از کشورهای «ایالات متحده آمریکا» و کشورهای «انگلیس» و «اسپانیا» هریک با ۱۰ درصد کشورهای دوم و سوم از نظر میزان مشارکت در جشنواره به شمار می روند. آثار دریافت شده در ۲ گونه مستند و داستانی و در ۲ بخش کوتاه و نیمه بلند و بلند است .
وی در پایان ابرازداشت: یک داور از تونس، دو داور از آمریکا و یک نفر از انگلستان داریم که به دلایل مسائل امنیتی نمی توانیم نام آنها را بیان کنیم اما داوران ایرانی شامل :ابراهیم حاتمی کیا، رضا میرکریمی ، جمال شورجه ، نادر طالب زاده و مهدی همایونفر می شود و در بخش جوایز هم قرار بر این است که به فیلم های بلند ۶ هزار دلار، فیلم کوتاه و نیمه بلند ۴ هزار دلار و به سه فیلم دیگر لوح تقدیر و جوایز نقدی پرداخت کنیم همچنین یک جایزه ویزه ۱۰ هزار دلاری به فیلم برگزیده جشنواره اهدا می شود.
به گزارش هنرنیوز؛ این جشنواره در حوزه سیاسی و اجتماعی و با شعار«به سوی عدالت پایدار» از تاریخ ۱۱ تا ۱۵ شهریور ماه در ۳ سالن سینما فلسطین برگزار می شود.