حسین فرحبخش در گفتگو با هنرنیوز:
مدیران دهه شصت، سینما را نابود کردند/ مدیران دهه شصت عبدالله علیخانی را فلک کردند
یک تهیه کننده و کارگردان سینمای ایران با اشاره به مدیریت سینمایی در دهه شصت گفت: معتقدم مسئولین سینمایی دهه شصت، مدیران نالایقی بودند و باید برخی از این مدیران به جرم خیانت به سینمای ایران در دادگاه صالحه محاکمه شوند. آنان کاری کردند که سینمای ایران نابود شد.
تاريخ : سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۵
حسین فرحبخش تهیه کننده و کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد مدیریت سینمایی دهه شصت افزود: کسانی که از مدیریت سینمایی دهه ۶۰ دفاع میکنند باید خجالت بکشند! چون این دوره به هیچ عنوان دوره خوبی به لحاظ تولید برای سینمای ایران نبود.
وی اضافه کرد: حالا اگر در آن دوران ما شاهد تولید چهار تا فیلم خوب بودیم که نمیشود فقط پز آن را بدهیم چرا که این فیلمها نمیتواند ملاک قرار بگیرد.
من هم اینک مشغول نوشتن کتابی در مورد عملکرد مسئولین سینمایی دهه شصت هستم و بر این باورم که این مدیران به سینمای ایران خیانت کردند و باید بعضی از این مدیران به جرم خیانت به سینمای ایران در دادگاه صالحه محاکمه شوند. باید این مدیران توضیح بدهند که چرا کاری کردند که تماشاگران سینما از سینمای ایران فراری شدند. متاسفانه کاری که آنان در حق سینمای ایران کردند سبب نابودی سینمای کشور شد. من در این کتاب همه این موارد را ذکر خواهم کرد. کارگردان فیلم سینمایی «مستانه» با اشاره به عملکرد مدیران سینمایی دهه شصت تصریح کرد:
متاسفانه برخی از مدیران دهه شصت، آقای عبدالله علیخانی را در طبقه بالای حراست وزارت ارشاد فَلک کردند!، سند آن موجود است. این در حالی است که این مدیران مدعی هستند ما در آن زمان به کسی کاری نداشتیم. آنان با کدام حکم و به چه جرئتی به دفتر کار یک سینماگر میریختند، هم فیلمهایش را میبردند و هم خودش را فلک میکردند؟! ماه زیر ابر باقی نمیماند. آقای عبدالله علیخانی هنوز زنده است و میتوانید از او بپرسید. این هم بابت اینکه ایشان فیلم خارجی داشت. اصلا بابت هر چیزی؟ مگر میشود شما یک نفر را در طبقه بالای ارشاد زندانی کنید و او را فلک کنید؟. بعدها که ایشان شکایت کرد. قوه قضاییه آقایان را تبرئه کرد. ضمن اینکه فیلمهای او را داخل کامیون ریختند و بردند آتش زدند!. حسین فرحبخش ادامه داد: همه این کارها برای این بود که این مدیران میخواستند تفکر فاشیستی خودشان را حاکم کنند اما فکر میکردند یکسری از سینماگران مزاحم کار آنان هستند برای همین دست به چنین رفتارهایی میزدند.
این تهیه کننده و کارگردان سینمای ایران یاد آور شد:
هم اینک هم همین مدیران دهه شصت فعال شدند و به دلیل اینکه آقای ایوبی اطلاعی از وضعیت سینما ندارد - هر چند که آدم شریفی است – دارند او را از پشت صحنه هدایت میکنند و مطمئن باشید آنان ضربهای ناگوار و سهمگین دیگری به سینمای ایران خواهند زد. بنابراین من آینده خوبی برای سینمای ایران نمیبینم مگر اینکه مدیران کنونی، حواسشان را جمع کنند. من فکر میکنم آقای جنتی باید بابت این موضوع، چاره اندیشی کند. چون معتقدم ایشان مرد شجاعی است. لذا باید مقاومتی نسبت به این گروه از خودش نشان دهد و حتما تغییراتی را در سیستم سازمان سینمایی ایجاد نماید. وی که هم اینک فیلم سینمایی «مستانه» را بر روی اکران سینماهای کشور دارد در مورد مدیریت محمد سرافراز بر رسانه ملی اظهار داشت: من به مدیریت آقای سرافراز امیدوارم و نظر مثبتی روی ایشان دارم و از سوی دیگر، تصور میکنم ایشان میتواند تغییر و تحولات ویژهای را در سازمان صدا و سیما ایجاد کند.
کارگردان فیلم سینمایی «زندگی خصوصی» گفت: بر اساس اطلاعاتی که من از آقای سرافراز دارم ایشان در شبکه برون مرزی، فعالیت خیلی خوبی داشت و توانست نظام جمهوری اسلامی را به دنیا معرفی کند. ایشان حتی توانست جنایاتی را که اسرائیل و دست نشاندههای این رژیم در سوریه، لبنان و غزه داشتند را از طریق شبکههای برون مرزی صدا و سیما به مردم جهان نشان دهد و این اخبار سبب واکنشهای جهانی بویژه کشورهای اروپایی شد. برای ما مهم است که غربیها دسترسی به اخبار بدون سانسور نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی و استکبار داشته باشند و شبکههای برون مرزی صدا و سیما سهم بسزایی در ارسال اخبار بدون سانسور داشتند. همه این موارد نشان میدهد که آقای سرافراز مدیر قابل و شخصی شجاع و قاطعی است. معتقدم مدیر باید شجاع و قاطع باشد اگر این خصایص را داشته باشد مطمئن باشید که بقیه کارها نیز درست خواهند شد.
حسین فرحبخش در مورد نقش رسانهها در ارتقای سینمای ایران یاد آورشد: رسانهها نقش مهمی در قوت گرفتن سینمای ایران دارند و یکی از عوامل مهم در افزایش مخاطب سینما خواهند بود. اگر تعامل خوبی بین رسانه و سینمای ایران شکل بگیرد. شک نداشته باشید که بتدریج شاهد پایان یافتن ریزش مخاطب - که سالها است گریبانگیر سینمای ایران شده - خواهیم بود.
سینما دوست :
در زمان مهندس بهشتی چه ستم ها که به سینما و تئاتر و هنر ایران که نشد.
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۴:۴۸:۰۱
کارشناس تئاتر :
خانم تسلیمی در زمان همین آقای خاتمی ممنوع الفعالیت شد و آواره گردید.
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۴:۴۶:۳۸