میشل ستبون: به ایران احترام می گذارم
گزارش هنرنیوز از نشست جشنواره عکس رژان
میشل ستبون: به ایران احترام می گذارم
میشل ستبون عکاس فرانسوی و داور جشنواره عکس رژان که نخستین عکس‌ها را از وقایع انقلاب ایران در سال ۵۷ در کارنامه خود دارد، در تهیه فیلم مستندی از حضور خود به عنوان عکاس خبری در دوران انقلاب با دبیرخانه عکس رژان همکاری می‌کند.
 
تاريخ : شنبه ۹ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۲۶


به گزارش هنرنیوز، نشست خبری دومین جشنواره بین‌المللی عکس رژان با حضور میشل ستبون عکاس فرانسوی و ساعد نیک‌ذات داوران این جشنواره، علی جورابچی دبیر جشنواره و امیر ملکی رئیس شرکت صنعتی- تجاری رژان به عنوان حامی این جشنواره در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

جورابچی دبیر دومین جشنواره بین‌المللی عکس رژان در آغاز به چگونگی برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره عکس رژان جشنواره‌ای مستقل و خصوصی است که دوره دوم آن با موضوع آب برگزار می‌شود و ۱۳۴۳۰ عکس از عکاسان سراسر دنیا به دست ما رسیده است که ۱۴۱ عکس از ۱۱۸ عکاس را هیئت داوران برای نمایشگاه انتخاب کرده‌اند.

او هیئت داوران این جشنواره را نیز شامل میشل ستبون عکاس فرانسوی، ساعد نیک‌ذات، سیف‌الله صمدیان، رخشان بنی‌اعتماد و مجید سعیدی معرفی کرد و از برپایی نمایشگاه آثار این جشنواره از روز سه‌شنبه ۱۲ شهریورماه تا ۱۹ شهریورماه در خانه هنرمندان ایران خبر داد.

وی افزود: مراسم اهدای جوایز این جشنواره نیز ۱۵ شهریورماه ساعت ۱۸ در تالار شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می شود.

ملکی رئیس شرکت صنعتی- تجاری رژان درباره حضور بخش خصوصی در فعالیت‌های فرهنگی و هنری گفت: این روزها باب شده است که نهادهای مستقل و خصوصی فعالیت‌هایی را برای حمایت از فرهنگ و هنر انجام می‌دهند. این فضای خوبی است که بخش خصوصی وارد این پشتیبانی‌های فرهنگی می‌شود اما به نظر می‌رسد که این گونه اقدامات فرهنگی و هنری بخش خصوصی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد به این دلیل که این اقدامات کمتر دارای استانداردهای لازم بین‌المللی هستند اما تلاش ما این بوده است که این جشنواره از استانداردهای لازم در سطح بین المللی برخوردار باشد تا همان طور که در سطح ملی در برگزاری جشنواره‌ها موفق عمل کرده‌ایم در عرصه بین‌المللی نیز حامل فرهنگ ایرانی شناخته شویم.

او به انتشار کتاب جشنواره هم اشاره داشت و گفت: کمتر جشنواره‌ای است که قبل از برپایی نمایشگاه آثارش، کتاب آثار نمایشگاه را منتشر کند و شرکت رژان سعی کرده است که در هر دوره به این نکته مهم توجه داشته باشد.

ملکی گفت: جشنواره ما امسال هم با همین رویکرد آغاز شده است و جا دارد که از آقای کیکو فارکاس برای طراحی پوستر سومین دوره این جشنواره که با موضوع رنگ سال آینده برگزار خواهد شد، تشکر کنم.

او در بخش دیگری از سخنانش از ساخت مستندهایی از سوی دبیرخانه جشنواره عکس رژان خبر داد و گفت: امسال اقدام تازه‌ای را شروع کرده‌ایم و آن ساخت مستندی از تاریخ انقلاب ایران است که ساخت اولین مستند ما با حضور «میشل ستبون» آغاز شده است.

ملکی درباره میشل ستبون هم توضیح داد: او از نخستین عکاسانی بود که در انقلاب ایران حضور داشته و از تمامی وقایع آن از جمله حضور امام خمینی (ره) در نوفل‌لوشاتو، بازگشت به ایران،‌ کشتار مردم، آزادسازی زندانیان سیاسی و تسخیر لانه جاسوسی عکاسی کرده است.

وی افزود: این جزء افتخارات ماست که این عکاس فرانسوی دعوت ما را برای حضور در ایران پذیرفته و مستندی از حضور این عکاس فرانسوی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران در حال ساخت است که این مستندسازی ‌ها از عکاسان و تصویربردارانی که رخداد انقلاب ایران را به تصویر کشیده ‌اند، در سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

او از همکاری خانه هنرمندان ایران برای برپایی نمایشگاه جشنواره عکس رژان تقدیر کرد و گفت: متأسفانه زمان برپایی نمایشگاه ما در دومین جشنواره با تعطیلات تابستانی خانه هنرمندان مصادف شد و به همین دلیل نمایشگاه با اندکی تأخیر برگزار می‌شود که امیدوار هستیم در سال‌های آینده زمان برپایی نمایشگاه در موعد مقرر صورت گیرد.

ملکی در بخش دیگری از سخنان خود به ارتباط میان هنر و صنعت اشاره داشت و گفت: پیوند میان هنر و صنعت محور فعالیت‌های ماست و از توانمندی‌های حاصل شده در حوزه تجارت و صنعت با زبان هنر بهره‌گیری خواهیم کرد.

وی افزود: ما کاروان کوچکی برای هنر ایران هستیم که امیدوارم به عنوان کوچکترین حامیان هنر ایران نیز حضورمان درعرصه فرهنگ و هنر مورد قبول واقع شود.

در ادامه این مراسم ساعد نیک‌ذات رئیس انجمن عکاسان ملی ایران از حضور در کنار یکی از بهترین عکاسان انقلاب ایران «میشل ستبون» ابراز خرسندی کرد و در ادامه درباره ایده‌های شرکت رژان در بخش فرهنگ و هنر گفت:‌ حامی این جشنواره بخش خصوصی است که می‌تواند برای این جشنواره بر اساس ایده‌هایش تصمیم بگیرد که معمولاً ایده‌های آن برای این جشنواره جهان شمول است و نگاه مردم جهان را به خود جذب می‌کند. از جمله گرما و آب که دو موضوع حیاتی در دنیاست و برای سومین جشنواره نیز موضوع رنگ را برگزیده است که تنوع نگاه مردم دنیا را نسبت به این مقوله به تصویر می‌کشد.

وی با اشاره به همکاری انجمن عکاسان ملی ایران با بخش خصوصی گفت: این جشنواره توانست با برنامه‌ریزی منظم و با حضور تیم جوان طبق برنامه پیش رود و ماحصل همکاری و مشاوره‌های انجمن عکاسان ملی ایران با یک مؤسسه مردم‌نهاد برای برگزاری جشنواره‌ عکس مطابق با استانداردهای بین‌الملی در این جشنواره رخ داده است.

در ادامه این مراسم میشل ستبون عکاس فرانسوی در سخنانی درباره حضورش در ایران گفت:‌ در این مقطع که ایران در مطبوعات و رسانه‌ای خارجی تصویر عجیب و غریبی از آن ارائه می‌شود،‌ فرصت خوبی برای من است چرا که من سال‌ها در این کشور حضور داشته‌ام و درک بهتری از این این کشور و مردم آن دارم که سعی می‌کنم این رابطه را صحیح نگه دارم.

او با تأکید بر این که به سیاست کاری ندارد گفت:‌من در سیاست دخالتی ندارم اما تصاویری که از ایران در دیگر کشورها وجود دارد باعث تعجب من نمی‌شود.

او درباره جشنواره عکس رژان هم گفت: ایران عکاسان بسیار خوبی دارد و از فن‌آوری و مسائل مربوط به این عرصه آگاهی کامل دارد بنابراین هیچ تفاوتی میان عکاسان ایران با دیگر عکاسان مطرح جهان وجود ندارد. کیفیت عکس‌های جشنواره عکس رژان نیز بسیار خوب است و از دیدن این عکس‌های با کیفیت و خوب از عکاسان ایرانی در این جشنواره اصلاً متعجب نشدم.

ستبون از حضورش به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران در این جشنواره نیز ابراز خرسندی کرد.

ادامه این مراسم به پرسش و پاسخ گذشت و علی جورابچی دبیر جشنواره در پاسخ به سؤال فارس درباره بخش‌های مختلف جشنواره و ژانرهای عکاسی آن توضیح داد: جشنواره در دو بخش اصلی و ویژه برگزار می شود که بخش اصلی با موضوع آب و در بخش ویژه با موضوع آبرسانی برگزار می‌شود. همچنین تمامی عکاسان در ژانرهای مختلف عکاسی در این جشنواره می‌توانند شرکت کنند.

او در پاسخ به سؤال دیگر فارس درباره تعداد شرکت‌کنندگان خارجی این جشنواره هم گفت:‌ نسبت به دوره اول، تعداد شرکت‌کنندگان خارجی جشنواره ما بسیار افزایش یافته است و تلاش می‌کنیم که از طریق ارتباطات بیشتر بتوانیم عکاسان بیشتری از سراسر دنیا را برای شرکت در این جشنواره دعوت کنیم.

جورابچی به کتاب این دوره از جشنواره هم اشاره کرد و گفت: در کتاب آثار دومین جشنواره عکس رژان آثار ۵ عکاس خارجی از کشورهای افغانستان،‌مکزیک، بنگلادش و...منتشر شده است.

او همچنین از انتشار فراخوان دوره سوم این جشنواره بعد از مراسم اهدای جوایز دومین جشنواره خبر داد و گفت: با انتشار فراخوان سومین جشنواره عکس رژان عکاسان حدود ۸ ماه برای ارسال آثارشان مهلت خواهند داشت.

دبیر دومین جشنواره بین‌المللی عکس رژان درباره میزان جوایز این جشنواره و قابلیت آن برای ترغیب عکاسان دنیا در این جشنواره هم توضیح داد: سال گذشته سه جایزه اول تا سوم اهدا کردیم و امسال به پیشنهاد هیئت داوران این جایزه تقسیم شد و در این دوره در بخش اصلی ۷ برگزیده و در بخش ویژه ۲ برگزیده خواهیم داشت.

وی افزود: در این دوره ۱۴۱ عکس راه یافته است و هر عکس ۲۵ یورو بابت حق‌التصویر اعطاء خواهد شدو هر ۹ برگزیده نیز مبلغ ۵۰۰ یورو جایزه نقدی دریافت خواهند کرد.

امیر ملکی رئیس شرکت رژان هم در پاسخ به سؤالی درباره حمایت این شرکت خصوصی از جشنواره هنری گفت: ما معتقدیم که آن چه در اقتصاد تولید می‌شود به دلیل ماهیت غیر انتفاعی هنر باید سهمی از آن به هنر اختصاص یابد. بخشی را دولتی‌ها به این موضوع اختصاص می‌دهندو بخشی را نهادهای مختلف به عنوان وظیفه ملی باید تأمین کنند. من به عنوان یکی ایرانی سهمی در این کشور دارم و فکر می‌کنم که این انگیزه اصلی ما برای حمایت از فعالیت‌های هنری است که نه تنها باری بر دوش ما نیست بلکه افتخار داریم که جامعه هنری برای برگزاری این جشنواره هنری به ما اعتماد کرده است.

در ادامه میشل ستبون هم با تأکید بر لزوم حمایت بخش خصوصی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری توضیح داد: من فکر می‌کنم که در ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری و بیش از هر کشور دیگری لازم است که شرکت‌های خصوصی و بانک‌ها هزینه‌ای را برای حمایت از هنر و هنرمندان اختصاص دهند.

وی افزود: در دهه‌های گذشته بسیاری از مطبوعات و مجلات بر اساس درآمدهای خود زندگی می‌کردند اما الان زندگی تغییر کرده است و لازم است که هنرمندان حمایت شوند و پروژه‌های مشترکی را به این منظور تعریف کنند.

او همچنین از حمایت بانک‌های فرانسه در برنامه‌های فرهنگی وهنری سخن گفت و افزود: امسال یکی از بانک‌های بزرگ فرانسه در حال سازماندهی مسابقه بزرگ عکاسی با جایزه ۵۰ هزار یورویی است که موضوع آن «ایران» است و قرار است این موضوع را به عکاسان ایرانی یادآوری کنم که در این مسابقه شرکت کنند و با ارائه آثارشان از ایران در جهت بهبود روابط میان ایران و دیگر کشورهای جهان تلاش کنند.

امیر ملکی در پاسخ به سؤال دیگری درباره مستندهایی که از سوی دبیرخانه عکس رژان آغاز شده است توضیح داد: اولین مستند ما با محوریت «میشل ستبون» ساخته می‌شود . او خاطرات تصویری غنی از ایران دارد و به عنوان عکاس خبری در ایران حضور داشته و در بزنگاه مهمی از تاریخ ایران در دوران انقلاب اسلامی ایران حضور داشته است که در این مستند ما به همراه او به نقاطی که او در آن زمان عکاسی کرده است می‌رویم از جمله، شهر قم، زندان قصر و لانه جاسوسی و ...

وی افزود: او از جمله اولین کسانی بوده است که از آزادسازی زندانیان سیاسی دوران انقلاب در زندان قصر عکاسی کرده است و مهمترین عکس‌های این موضوع متعلق به اوست بنابراین مواجهه او با این مکان که اکنون به موزه تبدیل شده است، قطعا جالب خواهد بود.

ملکی از ساخت مستندهای دیگری از عکاسان و تصویربرداران دیگر نیز خبر داد و گفت:‌پروژه مستندسازی ما همچنان ادامه خواهد داشت و از عکاسان و تصویربرداران دیگری هم مستند تهیه خواهیم کرد.

در پایان این مراسم نیز امیر ملکی رئیس شرکت رژان درباره احتمال نمایش آثار این جشنواره در دیگر کشورهای دنیا گفت: اگر کسی از ما دعوت کند ما خوشحال خواهیم شد که آثار این جشنواره در دیگر کشورهای دنیا نیز به نمایش گذاشته شود اما این موضوع نیازمند رایزنی های بسیار است و به حمایت نهادهای متولی این امر بازمی‌گردد.

وی افزود: این آثار گنجینه ای در اختیار جامعه ایران است که اگر نهادهای متولی این امر از جمله سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی علاقه‌مند به نمایش این آثار در دیگر کشورها باشند، ما با هزینه خودمان این آثار را ارسال خواهیم کرد.به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی فارس، نشست خبری دومین جشنواره بین‌المللی عکس رژان با حضور میشل ستبون عکاس فرانسوی و ساعد نیک‌ذات داوران این جشنواره، علی جورابچی دبیر جشنواره و امیر ملکی رئیس شرکت صنعتی- تجاری رژان به عنوان حامی این جشنواره در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

جورابچی دبیر دومین جشنواره بین‌المللی عکس رژان در آغاز به چگونگی برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره عکس رژان جشنواره‌ای مستقل و خصوصی است که دوره دوم آن با موضوع آب برگزار می‌شود و ۱۳۴۳۰ عکس از عکاسان سراسر دنیا به دست ما رسیده است که ۱۴۱ عکس از ۱۱۸ عکاس را هیئت داوران برای نمایشگاه انتخاب کرده‌اند.

او هیئت داوران این جشنواره را نیز شامل میشل ستبون عکاس فرانسوی، ساعد نیک‌ذات، سیف‌الله صمدیان، رخشان بنی‌اعتماد و مجید سعیدی معرفی کرد و از برپایی نمایشگاه آثار این جشنواره از روز سه‌شنبه ۱۲ شهریورماه تا ۱۹ شهریورماه در خانه هنرمندان ایران خبر داد.

وی افزود: مراسم اهدای جوایز این جشنواره نیز ۱۵ شهریورماه ساعت ۱۸ در تالار شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می شود.

ملکی رئیس شرکت صنعتی- تجاری رژان درباره حضور بخش خصوصی در فعالیت‌های فرهنگی و هنری گفت: این روزها باب شده است که نهادهای مستقل و خصوصی فعالیت‌هایی را برای حمایت از فرهنگ و هنر انجام می‌دهند. این فضای خوبی است که بخش خصوصی وارد این پشتیبانی‌های فرهنگی می‌شود اما به نظر می‌رسد که این گونه اقدامات فرهنگی و هنری بخش خصوصی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد به این دلیل که این اقدامات کمتر دارای استانداردهای لازم بین‌المللی هستند اما تلاش ما این بوده است که این جشنواره از استانداردهای لازم در سطح بین المللی برخوردار باشد تا همان طور که در سطح ملی در برگزاری جشنواره‌ها موفق عمل کرده‌ایم در عرصه بین‌المللی نیز حامل فرهنگ ایرانی شناخته شویم.

او به انتشار کتاب جشنواره هم اشاره داشت و گفت: کمتر جشنواره‌ای است که قبل از برپایی نمایشگاه آثارش، کتاب آثار نمایشگاه را منتشر کند و شرکت رژان سعی کرده است که در هر دوره به این نکته مهم توجه داشته باشد.

ملکی گفت: جشنواره ما امسال هم با همین رویکرد آغاز شده است و جا دارد که از آقای کیکو فارکاس برای طراحی پوستر سومین دوره این جشنواره که با موضوع رنگ سال آینده برگزار خواهد شد، تشکر کنم.

او در بخش دیگری از سخنانش از ساخت مستندهایی از سوی دبیرخانه جشنواره عکس رژان خبر داد و گفت: امسال اقدام تازه‌ای را شروع کرده‌ایم و آن ساخت مستندی از تاریخ انقلاب ایران است که ساخت اولین مستند ما با حضور «میشل ستبون» آغاز شده است.

ملکی درباره میشل ستبون هم توضیح داد: او از نخستین عکاسانی بود که در انقلاب ایران حضور داشته و از تمامی وقایع آن از جمله حضور امام خمینی (ره) در نوفل‌لوشاتو، بازگشت به ایران،‌ کشتار مردم، آزادسازی زندانیان سیاسی و تسخیر لانه جاسوسی عکاسی کرده است.

وی افزود: این جزء افتخارات ماست که این عکاس فرانسوی دعوت ما را برای حضور در ایران پذیرفته و مستندی از حضور این عکاس فرانسوی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران در حال ساخت است که این مستندسازی ‌ها از عکاسان و تصویربردارانی که رخداد انقلاب ایران را به تصویر کشیده ‌اند، در سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

او از همکاری خانه هنرمندان ایران برای برپایی نمایشگاه جشنواره عکس رژان تقدیر کرد و گفت: متأسفانه زمان برپایی نمایشگاه ما در دومین جشنواره با تعطیلات تابستانی خانه هنرمندان مصادف شد و به همین دلیل نمایشگاه با اندکی تأخیر برگزار می‌شود که امیدوار هستیم در سال‌های آینده زمان برپایی نمایشگاه در موعد مقرر صورت گیرد.

ملکی در بخش دیگری از سخنان خود به ارتباط میان هنر و صنعت اشاره داشت و گفت: پیوند میان هنر و صنعت محور فعالیت‌های ماست و از توانمندی‌های حاصل شده در حوزه تجارت و صنعت با زبان هنر بهره‌گیری خواهیم کرد.

وی افزود: ما کاروان کوچکی برای هنر ایران هستیم که امیدوارم به عنوان کوچکترین حامیان هنر ایران نیز حضورمان درعرصه فرهنگ و هنر مورد قبول واقع شود.

در ادامه این مراسم ساعد نیک‌ذات رئیس انجمن عکاسان ملی ایران از حضور در کنار یکی از بهترین عکاسان انقلاب ایران «میشل ستبون» ابراز خرسندی کرد و در ادامه درباره ایده‌های شرکت رژان در بخش فرهنگ و هنر گفت:‌ حامی این جشنواره بخش خصوصی است که می‌تواند برای این جشنواره بر اساس ایده‌هایش تصمیم بگیرد که معمولاً ایده‌های آن برای این جشنواره جهان شمول است و نگاه مردم جهان را به خود جذب می‌کند. از جمله گرما و آب که دو موضوع حیاتی در دنیاست و برای سومین جشنواره نیز موضوع رنگ را برگزیده است که تنوع نگاه مردم دنیا را نسبت به این مقوله به تصویر می‌کشد.

وی با اشاره به همکاری انجمن عکاسان ملی ایران با بخش خصوصی گفت: این جشنواره توانست با برنامه‌ریزی منظم و با حضور تیم جوان طبق برنامه پیش رود و ماحصل همکاری و مشاوره‌های انجمن عکاسان ملی ایران با یک مؤسسه مردم‌نهاد برای برگزاری جشنواره‌ عکس مطابق با استانداردهای بین‌الملی در این جشنواره رخ داده است.

در ادامه این مراسم میشل ستبون عکاس فرانسوی در سخنانی درباره حضورش در ایران گفت:‌ در این مقطع که ایران در مطبوعات و رسانه‌ای خارجی تصویر عجیب و غریبی از آن ارائه می‌شود،‌ فرصت خوبی برای من است چرا که من سال‌ها در این کشور حضور داشته‌ام و درک بهتری از این این کشور و مردم آن دارم که سعی می‌کنم این رابطه را صحیح نگه دارم.

او با تأکید بر این که به سیاست کاری ندارد گفت:‌من در سیاست دخالتی ندارم اما تصاویری که از ایران در دیگر کشورها وجود دارد باعث تعجب من نمی‌شود.

او درباره جشنواره عکس رژان هم گفت: ایران عکاسان بسیار خوبی دارد و از فن‌آوری و مسائل مربوط به این عرصه آگاهی کامل دارد بنابراین هیچ تفاوتی میان عکاسان ایران با دیگر عکاسان مطرح جهان وجود ندارد. کیفیت عکس‌های جشنواره عکس رژان نیز بسیار خوب است و از دیدن این عکس‌های با کیفیت و خوب از عکاسان ایرانی در این جشنواره اصلاً متعجب نشدم.

ستبون از حضورش به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران در این جشنواره نیز ابراز خرسندی کرد.

ادامه این مراسم به پرسش و پاسخ گذشت و علی جورابچی دبیر جشنواره در پاسخ به سؤال فارس درباره بخش‌های مختلف جشنواره و ژانرهای عکاسی آن توضیح داد: جشنواره در دو بخش اصلی و ویژه برگزار می شود که بخش اصلی با موضوع آب و در بخش ویژه با موضوع آبرسانی برگزار می‌شود. همچنین تمامی عکاسان در ژانرهای مختلف عکاسی در این جشنواره می‌توانند شرکت کنند.

او در پاسخ به سؤال دیگر فارس درباره تعداد شرکت‌کنندگان خارجی این جشنواره هم گفت:‌ نسبت به دوره اول، تعداد شرکت‌کنندگان خارجی جشنواره ما بسیار افزایش یافته است و تلاش می‌کنیم که از طریق ارتباطات بیشتر بتوانیم عکاسان بیشتری از سراسر دنیا را برای شرکت در این جشنواره دعوت کنیم.

جورابچی به کتاب این دوره از جشنواره هم اشاره کرد و گفت: در کتاب آثار دومین جشنواره عکس رژان آثار ۵ عکاس خارجی از کشورهای افغانستان،‌مکزیک، بنگلادش و...منتشر شده است.

او همچنین از انتشار فراخوان دوره سوم این جشنواره بعد از مراسم اهدای جوایز دومین جشنواره خبر داد و گفت: با انتشار فراخوان سومین جشنواره عکس رژان عکاسان حدود ۸ ماه برای ارسال آثارشان مهلت خواهند داشت.

دبیر دومین جشنواره بین‌المللی عکس رژان درباره میزان جوایز این جشنواره و قابلیت آن برای ترغیب عکاسان دنیا در این جشنواره هم توضیح داد: سال گذشته سه جایزه اول تا سوم اهدا کردیم و امسال به پیشنهاد هیئت داوران این جایزه تقسیم شد و در این دوره در بخش اصلی ۷ برگزیده و در بخش ویژه ۲ برگزیده خواهیم داشت.

وی افزود: در این دوره ۱۴۱ عکس راه یافته است و هر عکس ۲۵ یورو بابت حق‌التصویر اعطاء خواهد شدو هر ۹ برگزیده نیز مبلغ ۵۰۰ یورو جایزه نقدی دریافت خواهند کرد.

امیر ملکی رئیس شرکت رژان هم در پاسخ به سؤالی درباره حمایت این شرکت خصوصی از جشنواره هنری گفت: ما معتقدیم که آن چه در اقتصاد تولید می‌شود به دلیل ماهیت غیر انتفاعی هنر باید سهمی از آن به هنر اختصاص یابد. بخشی را دولتی‌ها به این موضوع اختصاص می‌دهندو بخشی را نهادهای مختلف به عنوان وظیفه ملی باید تأمین کنند. من به عنوان یکی ایرانی سهمی در این کشور دارم و فکر می‌کنم که این انگیزه اصلی ما برای حمایت از فعالیت‌های هنری است که نه تنها باری بر دوش ما نیست بلکه افتخار داریم که جامعه هنری برای برگزاری این جشنواره هنری به ما اعتماد کرده است.

در ادامه میشل ستبون هم با تأکید بر لزوم حمایت بخش خصوصی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری توضیح داد: من فکر می‌کنم که در ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری و بیش از هر کشور دیگری لازم است که شرکت‌های خصوصی و بانک‌ها هزینه‌ای را برای حمایت از هنر و هنرمندان اختصاص دهند.

وی افزود: در دهه‌های گذشته بسیاری از مطبوعات و مجلات بر اساس درآمدهای خود زندگی می‌کردند اما الان زندگی تغییر کرده است و لازم است که هنرمندان حمایت شوند و پروژه‌های مشترکی را به این منظور تعریف کنند.

او همچنین از حمایت بانک‌های فرانسه در برنامه‌های فرهنگی وهنری سخن گفت و افزود: امسال یکی از بانک‌های بزرگ فرانسه در حال سازماندهی مسابقه بزرگ عکاسی با جایزه ۵۰ هزار یورویی است که موضوع آن «ایران» است و قرار است این موضوع را به عکاسان ایرانی یادآوری کنم که در این مسابقه شرکت کنند و با ارائه آثارشان از ایران در جهت بهبود روابط میان ایران و دیگر کشورهای جهان تلاش کنند.

امیر ملکی در پاسخ به سؤال دیگری درباره مستندهایی که از سوی دبیرخانه عکس رژان آغاز شده است توضیح داد: اولین مستند ما با محوریت «میشل ستبون» ساخته می‌شود . او خاطرات تصویری غنی از ایران دارد و به عنوان عکاس خبری در ایران حضور داشته و در بزنگاه مهمی از تاریخ ایران در دوران انقلاب اسلامی ایران حضور داشته است که در این مستند ما به همراه او به نقاطی که او در آن زمان عکاسی کرده است می‌رویم از جمله، شهر قم، زندان قصر و لانه جاسوسی و ...

وی افزود: او از جمله اولین کسانی بوده است که از آزادسازی زندانیان سیاسی دوران انقلاب در زندان قصر عکاسی کرده است و مهمترین عکس‌های این موضوع متعلق به اوست بنابراین مواجهه او با این مکان که اکنون به موزه تبدیل شده است، قطعا جالب خواهد بود.

ملکی از ساخت مستندهای دیگری از عکاسان و تصویربرداران دیگر نیز خبر داد و گفت:‌پروژه مستندسازی ما همچنان ادامه خواهد داشت و از عکاسان و تصویربرداران دیگری هم مستند تهیه خواهیم کرد.

در پایان این مراسم نیز امیر ملکی رئیس شرکت رژان درباره احتمال نمایش آثار این جشنواره در دیگر کشورهای دنیا گفت: اگر کسی از ما دعوت کند ما خوشحال خواهیم شد که آثار این جشنواره در دیگر کشورهای دنیا نیز به نمایش گذاشته شود اما این موضوع نیازمند رایزنی های بسیار است و به حمایت نهادهای متولی این امر بازمی‌گردد.

وی افزود: این آثار گنجینه ای در اختیار جامعه ایران است که اگر نهادهای متولی این امر از جمله سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی علاقه‌مند به نمایش این آثار در دیگر کشورها باشند، ما با هزینه خودمان این آثار را ارسال خواهیم کرد.

کد خبر: 63188
Share/Save/Bookmark