به گزارش هنرنیوز؛ کوروش پرند رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اشاره به پیروزی اعزامی تیم کشورمان در چهل و دومین دوره از مسابقات جهانی مهارت ایجاد شبکه نخبگان مهارتی کشورامری لازم دانست و اظهارداشت: اگر چنین شبکهای ایجاد شود با توجه به توانمندیهای بالای مهارتآموزان داخلی زمینه انتقال تجربیات و تبادل اطلاعات فراهم و از واردات خارجی هم بینیاز میشویم. چرا که امروزه نقش آموزش مهارتی و فنی و حرفهای در توسعه کشورها غیرقابل انکار است و با نگاه به رتبههای جهانی اکثر کشورهای موفق در مسابقه بینالمللی از صنعت و فنی حرفهای قوی برخوردار هستند.
پرند تصریح کرد: در سال ۲۰۱۱ ایران در مسابقات جهانی مهارت در کشور انگلستان با کسب ۵۱۵.۶۳ امتیاز رتبهی ششم را کسب کرد، این در حالی بود که تیمهای شرکتکنندهی ما هشت تیم بود اما در سال ۲۰۱۳ ریسک کردیم و تعداد تیمها را به ۱۱ تیم رساندیم که به کسب نمره ۵۱۶.۹۱ و رتبهی چهارم در میانگین نمرات شرکتکنندگان منجر شد.
وی افزود: کشور کره با ۵۳۱ امتیاز مقام اول، کشور سوئیس با ۵۲۶ امتیاز مقام دوم و تیم تایپه با ۵۱۷ امتیاز مقام سوم را کسب کرد و جمهوری اسلامی ایران نیز با امتیاز ۵۱۶.۹۱ در حالی که با مقام سوم فاصلهای نداشت رتبهی چهارم را به خود اختصاص داد. همچنین در این دوره از مسابقات اولین کشور مسلمان بعد از ایران مالزی بود که رتبهی بیستودوم را با ۵۰۰.۷۹ امتیاز کسب کرد و از دیگر کشورهای مسلمان کویت با ۴۳۷ امتیاز و امارات با ۴۵۴ امتیاز بود.
پرند با اشاره به برخی کارشکنیها در صدور ویزای تیم اعزامی کشورمان خاطرنشان کرد: سازمان جهانی مهارت به اعتقاد مسوولان آن سازمانی غیرسیاسی است ولی متاسفانه با وجود این مساله در صدور ویزا از دورهی قبل تاکنون کارشکنیهایی صورت میگیرد که به هیچ وجه قابل توجیه نیست، به عنوان مثال به اعزای تیم ویزا داده میشود ولی به مترجم یا مصاحبه شونده ویزا تعلق نمیگیرد.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور عنوان داشت: در این دوره از مسابقات همانند دوره قبل در اثر تحریمهای خارجی در رشتههای فرزCNC، تراش CNC، کنترل صنعتی، ساخت و تولید تیمی، پلی مکانیک تحریم شدیم و برخی رشتهها مثل IT هم ما را تحریم کرده بودند که تلاش کردیم با مذاکره این رشته را از لیست تحریم خارج کنیم.
وی ادامه داد: موفقیت و پیشرفت بسیاری از کشورهای جهان حاصل اجرای سیستم آموزش فنی و حرفهای است و به گفتهی رییس جمهوری سابق برزیل که متولی اجرای مسابقات جهانی مهارت در سال ۲۰۱۵ خواهد بود امروز بخش اعظمی از توسعهیافتگی و رشد اقتصادی این کشور مدیون آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای بوده است.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور یادآورشد: باید در کشور ما به آموزش فنی و حرفهای توجه ویژه ای شود. چون اگر میخواهیم در حوزه اشتغال پایدار و رفع بیکاری موفق شویم تنها راه در شرایط تحریمی موجود گسترش آموزشهای مهارتی و فنی حرفهای است.