احترام به پیشکسوت یا دور زدن آن؟
رضا فیاضی در گفتگو با هنرنیوز:
احترام به پیشکسوت یا دور زدن آن؟
رضا فیاضی گفت: با این سن و سال و سال‌ها حضور باید برای دیدن یک نمایش در جشنواره تئار فجر به دنبال بلیط بگردیم. بنده خودم در جشنواره کار دارم اما نحوه ارائه بلیط ها خجالت آور است.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۴
رضا فیاضی در پاسخ به این سوال خبرنگار هنرنیوز مبنی بر اینکه بزرگ‌ترین معضل تئا‌تر کودک ما چیست؛ گفت: بیماری اقتصادی که در حال حاضر گریبان‌گیر مملکت ما است در همه حوزه‌ها ضربه‌هایی را وارد کرده است که البته سینما و تئا‌تر و مخصوصاً کار‌های کودک در این دو حوزه از این آن بی‌بهره نبوده است. تلویزیون با آن بزرگی‌اش با بی‌پولی دست و پنجه نرم می‌کند. همه کار‌های کودک ما در تلویزیون معطوف شده است به خاله و عمه و عمو جان و غیر از این کاراکتر‌ها چیز دیگری نمی‌بینید. در تئا‌تر هم این گونه است در اینجا هم کار بسیار سخت است. شما وقتی می‌خواهید یک کار عروسکی برای کودکان انجام دهید به مشکلات زیادی می‌خورید.

وی در ادامه افزود: متاسفانه تصور غلطی وجود دارد و فکر می‌شود که کار کودک کار آسان و بدون هزینه‌ای است. در صورتی که کار کودک به متریال بیشتری نیاز دارد تا بتوان برای کودکان جذابیت ایجاد کرد. به دلیل همین افکار غلط است که برای این بخش هزینه نمی‌شود و بودجه مناسبی هم برایش در نظر نمی گیرند. متسفانه فکر می‌کنند که کار کودک کار کوچکی است که می‌توان آن را خلاصه کرد.

فیا ضی در ارتباط با نمایش‌هایی که در بخش بین الملل جشنواره تئا‌تر فجر حضور دارند گفت: در ارتباط با جشنواره تئا‌تر فجر باید ببینیم که در بخش بین الملل چه نمایش‌هایی را برای ارائه داریم. ما به دلیل حیثیت هنریمان هم که شده است باید کار‌های قوی و با محتوایی را در این بخش به رقابت آن‌ها بفرستیم.

این هنرمند در ادامه گفت: من نمایش «ت مثل تئا‌تر» را به جشنواره فرستادم اما متاسفانه کار را در بخش مسابقه شرکت ندادند. می‌دانید در جواب چه گفتند؟ یک سری حرف بیهوده که قانع کننده نیست تحویل دادند. گفتند چون شما پیشکسوت هستید ما شما را از بخش مسابقه کنار می‌گذاریم. این برای احترام است یا دور زدن؟ به کار بردن الفاظ غلط ما را از آن چیزی که می‌خواهیم دور می‌کند این یک جور بازی با کلمات است.

بازیگر نمایش «طلسم صبحگل» با اشاره به اینکه وقتی از ما به عنوان پیشکسوت یاد می‌کنند باید مواردی را در قبال ما رعایت کنند؛ گفت: مدیران سی و دومین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر برای ما که به قول خودشان پیشکسوت هستیم در این روز‌ها چه چیز‌هایی را در نظر گرفته‌اند؟ ما واقعاً حس نمی کنیم که پیشکسوت هستیم و در عمل آن‌ها هم این رفتار را نمی بینیم. من با اینکه خودم در جشنواره کار دارم اما متاسفانه بلیط هیچ کدام از نمایش‌ها را ندارم که بتوانم آن‌ها را ببینم.

این هنرمند در ادامه گفت: من زندگی‌ام را برای تئا‌تر و نمایش گذاشته‌ام اما ادب را رعایت نکرده‌اند که برای پیشکسوتان بلیط‌هایی را کنار بگذارند تا این گونه با حالتی زننده و با این سن و سال دنبال بلیط نمایش‌های جشنواره نگردیم. من تا به امروز یک نمایش را دیدم که در تالار وحدت اجرا می‌شد. باورتان نمی‌شود آن کار را هم با رابطه‌ای که خودم داشتم توانستم ببینم وگرنه ما را داخل راه نمی‌دهند. واقعاً جای تاسف دارد.

بازیگر مجموعه «بچه‌های نسبتاً بد» در ادامه افزود: موی سفید من اعتبارش از رزومه کاری‌ام بیشتر است چرا که به این دلیل توانستم نمایشی را ببینم. برایتان گفتم این در شرایطی است که من خودم در جشنواره به عنوان بازیگر در نمایش «طلسم صبحگل» به کارگردانی دکتر قطب الدین صادقی حضور دارم. فکر کنید اگر در جشنواره حضور نداشتم دوستانی که دم از پیشکسوت بودن و احترام گذاشتن به پیشکسوتان می‌زنند چه کار می‌کردند.

فیاضی در باره نمایشی که در آن به عنوان بازیگر حضور دارد و قرار است در سی و دومین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر به نمایش در بیاید به خبرنگار هنرنیوز گفت: «طلسم صبحگل» به کارگردانی قطب الدین صادقی در روز‌های هفتم و هشتم جشنواره به روی صحنه خواهد رفت و قرار استاین نمایش در تالار اصلی اجرا شود.

حسن دادشکر، سیروس همتی، مجید علم بیگی، ژاکلین آواره، روشنک کریمی، مهدی زمین‌پرداز، سامان دارابی، الهه شه پرست، سپیده دستینه، امین اکبری نسب، بنیامین بخشی‌زاد و عظیم موسوی از بازیگران این نمایش هستند. همچنین فرانک حسینی دستیار کارگردان و برنامه‌ریز، مریم علیخانی منشی صحنه، مجید لشگری ساخت دکور، الهام شعبانی طراح لباس، مسعود سخاوت دوست آهنگساز و لیلا جعفری عکاس دیگر عوامل این نمایش هستند. هستند.

وی در ادامه گفت: این کار یک نمایشی است که به شیوه تخته حوضی اجرا می‌شود که شیوه سیاه بازی در آن رعایت شده است و سنتی بودن این نمایش یکی دیگر از ویژگی‌های آن است. این نمایش نقد اقتصادی محکمی دارد که آن را به شیرینی بیان می‌کند. دکتر صادقی با یک نگاه تازه به سراغ این دست از نمایش‌ها رفته است. ایشان سعی کرده‌اند که از کمدی دلارته استفاده کنند. این نمایش آمیخته‌ای از جنس کمدی‌های سنتی ما و نمایش‌های خارجی است. ما برای این نمایش دو ماه تمرین کرده‌ایم.
کد خبر: 68417
Share/Save/Bookmark