منصور جهانی مدیر روابط عمومی فیلم سینمایی «تابور» در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد این فیلم افزود: فیلم سینمایی «تابور» به عنوان ده فیلم برتر اکران نشده سال ۲۰۱۳ در سایت «فیلم کالت» فرانسه شناخته شد که میتواند دستاورد خوبی برای یک فیلم ایرانی باشد.
وی با اشاره به «فیلم کالت» اضافه کرد: فیلم کالت، یکی از شناخته شده ترین سایتهای فرانسوی تخصصی سینما پس از «کایه دو سینما» میباشد و به دلیل رویکرد ویژه منتقدانش به جنبههای هنری و سوژههای نو و بکر فیلم، در میان سینما دوستان فرانسوی شهرت دارد.
این منتقد و روزنامه نگار با بیان اینکه فیلم سینمایی «تابور» به کارگردانی «وحید وکیلی فر» ساخته شده است ادامه داد: «تابور» که بر اساس فیلمنامه خود «وکیلیفر» در تهران ساخته شده است، داستان پرسه شبانه مردی در تهران مالیخولیایی و مدرن را روایت میکند که بدنش به امواج ویرانگر الکترو مغناطیس واکنش نشان میدهد و او اکنون در یک فضای آخر زمانی و انتزاعی سعی دارد به شکلی غیر معمول از وجودش محافظت کند.
منصور جهانی تصریح کرد: فیلم سینمایی «تابور» که به نوعی اولین فیلم علمی ـ تخیلی سینمای ایران محسوب میشود، تاکنون حضور موفقی در فستیوالهای معتبر بینالمللی از جمله؛ جشنوارههای روتردام، ادینبورگ، ترایبکا، تسالونیکی، بوسان، مونترال، پاریس، کلن، ریو دو ژانیرو، کپنهاک، هنگ کنگ، مراکش، دوویل، دبی، ساین دو نت پاریس، مومبای، ماناکی قبرس، زاگورای مراکش، «دو نت» پاریس داشته است.
وی اظهارداشت: «تابور» با حضور در این جشنوارهها موفق به دریافت جایزه یک دستاورد هنری از جشنواره بینالمللی فیلم تسالونیکی یونان، جایزه ویژه داوران از جشنواره بینالمللی فیلم مراکش، جایزه منتقدین بینالمللی و تندیس لوتوس برای بهترین فیلم از جشنواره بینالمللی فیلم «دوویل» در فرانسه و نیز «جایزه شب» برای بهترین کارگردانی از جشنواره بینالمللی فیلم «دو نت» پاریس در کشور فرانسه شده است.
مدیر روابط عمومی فیلم سینمایی «تابور» به عنوان یک فیلم متفاوت و منحصر بفرد، نقدها و تحلیلهای مثبتی از سینماگران و منتقدان بینالمللی و سایتهای تخصصی و معتبری همچون؛ «هالیوود ریپورتر»، «ایندی وایر»، «پلی لیست»، «سایداند ساوند»، «فیلم کامنت» و «فیلم میکر» در مورد فیلم «تابور» نوشته شدهاند که در تمامی این نقدها «تابور» را تداعی کننده سینمای تارکوفسکی به خصوص فیلم «استاکر» و همچنین «ادیسه ۲۰۰۱» کوپریک میدانند و بر اساس همین دیدگاها «تابور» فیلمی هایپنوتیک درام و مینیمالیستی است که «وکیلیفر» در آن به شدت سعی کرده عناصر سینمای متعارف، چه در فرم و چه در روایت را در اثرش تقلیل دهد و به زبانی شخصی برساند.
وی خاطر نشان کرد: «تابور» که دومین فیلم سینمایی و مستقل «وحید وکیلیفر» پس از «گشر» میباشد در چند هفته گذشته نیز در سایت معتبر «ایندی وایر» آمریکا در میان لیست ده فیلم برتر اکران نشده ۲۰۱۳ جهان قرار گرفت که علیرغم شایستگیش، به دلیل فرم و محتوای ویژه، تاکنون از اکران عمومی بینصیب مانده است. سایت تخصصی «ایندی وایر» که یکی از معتبرترین سایتهای سینمایی در نزد سینما دوستان و منتقدین سینمایی بهشمار میرود به سیاق همیشه در پایان هر سال، بهترینهای سینما را از نگاه تخصصی خود معرفی میکند. امسال نیز ده فیلم برتر سال ۲۰۱۳ دنیا را از میان فیلمهایی که از سوی فستیوالهای معتبر جهانی مورد ستایش قرار گرفتهاند انتخاب کرده است. اما به دلیل فرم و محتوای ویژهشان سهمی از اکران عمومی در سینماهای جهان را نداشتهاند.
مدیر روابط عمومی فیلم سینمایی «تابور» با بیان اینکه این فیلم از دیدگاه بسیاری از منتقدین و صاحب نظران بینالمللی، فیلمی بسیار متفاوت و پیشرو در سینمای ایران است گفت: سایت هالیوود ریپوتر «تابور» را باز تعریفی دوباره از مفهوم سینماتوگراف از سوی فیلمساز میداند. همین ویژگیهای منحصر به فرد زبانی «تابور»، «جان بورمن» فیلمساز کهنهکار و ۸۵ ساله بریتانیایی را بر آن داشت که دست بر قلم برد و طی تحلیلی مفصل، این فیلم را یک شاهکار سینمایی بخواند و از حسرتش بر نساختن چنین فیلمی در دوران حرفهایش بنویسد و نیز «جیمزگری» کارگردان سرشناس آمریکایی آن را فیلمی شگفتانگیز و مسحور کننده قلمداد نمود.
وی تاکید کرد: فیلم سینمایی «تابور» امسال در شصت و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ادینبورگ در کشور اسکاتلند به روی پرده رفت و با استقبال منتقدین مواجه شد و در تمام نقدها «تابور» را یادآور سینمای تارکوفسکی به ویژه فیلمهای «استاکر» و «سولاریس»، دیوید لینچ و «ادیسه ۲۰۰۱» کوبریک دانستند که از حیث فرم و روایت، تفاوتهای آشکاری با سینمای شناخته شده ایران دارد. در همین راستا «دیوید کرنز» نویسنده مجله معتبر «سایتاند ساوند» تابور را ستود و آن را اثری غریب و زیبا خواند.
منصور جهانی اضافه کرد: «تابور» با توجه به فرم و فضای داستان، صدابرداری سر صحنه نداشته است و مراحل مختلف صداسازی، طراحی و میکس در طول چهار ماه و نیم توسط حسین مهدوی و تیمی از دستیارانش در استودیو «مون» تهران به انجام رسیده است که نتیجه کار در حوزه صدا، تجربهای جدید در سینمای ایران محسوب میشود.
لازم به ذکر است که در خلاصه داستان «تابور» آمده است: و اکنون انسان بیش از پیش، همچون پدیدهای تنها و نوظهور در این جهان، به خود میاندیشد و با بیم و امید، چشماندازی غبارآلوده را به نظاره مینشیند که شاید تولدی دیگرگونه از تابور زمین یابد و مرهمی و نوازشی و گهوارهای در راه باشد.
این فیلم، سال گذشته در بخش جشنواره جشنوارههای بخش بینالملل سی و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر به نمایش در آمد.