چگونه يک وبلاگنويس روزنامهنگار ميشود؟
تاريخ : دوشنبه ۱۳ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۵۱
کتاب «وبلاگنويسي و روزنامهنگاري: چگونه يک وبلاگنويس روزنامهنگار ميشود؟» نوشتهي محمود سلطانآبادي منتشر شد.
به گزارش هنرنیوزبه نقل از ايسنا، نويسنده در مقدمهي اين کتاب آورده است: «از منظر روزنامهنگاري، وبلاگها گونهي جديدي از اخبار و نوعي مبادله و مخابرهي امور جاري هستند. با وجود اينکه اغلب وبلاگنويسان هيچگونه ادعايي بر روزنامهنگاري بودن فعاليتهاي خود ندارند؛ اما برخي از آنها با عملکردهايي همچون مصاحبه با شاهدان عيني، شفافيت در ارائهي اخبار و يا حتا توليد مشارکتي اخبار، قادر به چالش کشيدن استانداردهاي حرفهيي و سنتي رايج در روزنامهنگاري هستند. وبلاگها با به چالش کشيدن درک و مفهوم سنتي روزنامهنگاري، به نظرهاي معتقد به تغيير الگوي روزنامهنگاري و خبررساني در اينترنت حياتي دوباره بخشيدهاند.»
او در بخش ديگري از مقدمه ميآورد: «امروزه ديگر بحث در مورد اهميت وبلاگها در روزنامهنگاري کاملاً متفاوت با گذشته صورت ميگيرد و در حال حاضر پرسش از اهميت وبلاگها در روزنامهنگاري جاي خود را به ميزان اهميت و چگونگي تأثيرگذاري وبلاگها داده است. در جهان کنوني وبلاگها در سراسر حيطههاي تحت نفوذ روزنامهنگاري به چشم ميخورند، به گونهاي که رسانهها به منظور گزارش لحظه به لحظه و آنلاين رويدادها از وبلاگها بهره ميگيرند، روزنامهنگاران مستقل وبلاگنويس شدهاند و تعداد زيادي از آماتورها و افراد عادي (البته از ديدگاه روزنامهنگاري) به نوعي گونهي جديدي از روزنامهنگاري را به وجود آوردهاند.» اين کتاب به منظور بررسي نقش و تأثير وبلاگها بر روزنامهنگاري در شش فصل تنظيم شده است.
در فصل اول، مفهوم وبلاگ و کاربردها و مزاياي آن، طبقهبندي انواع وبلاگها، انگيزههاي وبلاگنويسي، محتوا و مخاطبان وبلاگها و همچنين وبلاگ و نسبت آن با حوزهي عمومي تشريح شده است.
فصل دوم به تکنولوژيهاي وبلاگنويسي از جمله لينک، تراکبک، کامنتينگ، بوکمارکينگ، موبلاگينگ، ميکروبلاگينگ، پادکستينگ، فيدهاي آراساس و سيستمهاي مديريت محتوا ميپردازد.
فصل سوم دربارهي زبان وبلاگنويسي است. در اين فصل، چالشهاي زبان در وبلاگها، مشخصات زبان وبلاگهاي فارسي، مشکلات زبان فارسي در وبلاگها، تقويت زبان فارسي در وبلاگها و همچنين قواعد نگارشي در وبلاگها مورد بحث و بررسي قرار گرفته است و در پايان فصل نيز 15 قانون براي نوشتن در وب آورده شده است.
فصل چهارم به بررسي سير تحول وبلاگنويسي در ايران و جهان و تأثير وقايعي چون 11 سپتامبر، جنگ عراق، انتخابات رياستجمهوري امريکا، سونامي جنوب شرقي آسيا، توفان کاترينا و بمبگذاريهاي لندن بر وبلاگنويسي و روزنامهنگاري ميپردازد.
فصل پنجم با بررسي ديدگاههاي صاحبنظران و کارشناسان درباره اين سؤال که «آيا وبلاگنويسي نوعي روزنامهنگاري است؟» شروع ميشود و در ادامه به تفاوتهاي روزنامهنگاري با وبلاگنويسي، تأثير وبلاگنويسي بر روزنامهنگاري، وبلاگنويسيِ روزنامهنگاران، وبلاگنويسي و اعتبار منبع و همچنين طبقهبندي وبلاگهاي روزنامهنگاري پرداخته ميشود.
در فصل ششم کتاب نيز اصول اخلاقي در وبلاگنويسي مورد بررسي قرار ميگيرد.
کتاب «وبلاگنويسي و روزنامهنگاري» در چاپ نخست خود با شمارگان 1100 نسخه در 224 صفحه و با قيمت 4500 تومان توسط انتشارات ثانيه منتشر شده است.