«ردپاي سينما در 35 كشور جهان» به نمايشگاه كتاب رسيد
كار مشترك علي‌اكبر عبدالعلي‌زاده و مريم فلاح؛
«ردپاي سينما در 35 كشور جهان» به نمايشگاه كتاب رسيد
 
تاريخ : سه شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۲۴
كتاب «ردپاي سينما در 35 كشور جهان» كه به تازگي به قلم مريم فلاح وعلي‌اكبر عبدالعلي‌زاده منتشر شده است، هم‌اكنون در كنار ديگر آثار انتشارات بنياد رودكي عرضه مي‌شود.

به گزارش هنرنیوز به نقل از فارس،‌ كتاب «ردپاي سينما در 35 كشور جهان» كه به تازگي به قلم مريم فلاح و علي‌اكبر عبدالعلي‌زاده منتشر شده است ، هم‌اكنون در كنار ديگر آثار انتشارات بنياد رودكي در سالن شبستان، راهرو 5 غرفه 10 نمايشگاه بين‌المللي كتاب عرضه مي‌شود. اين كتاب نخستين اثر مدون در شناخت سينماي كشورهاي خاورميانه وآسياي مركزي به شمار مي‌آيد.

مريم فلاح با اعلام اين خبر در گفت‌وگو با خبرنگار ما تأكيد كرد: انتشارات رودكي امسال غرفه مستقلي در نمايشگاه كتاب ندارد به همين دليل آثار تازه خود را در غرفه انتشارات نمايش عرضه مي‌كند.

وي در مورد تأليف اين كتاب گفت: در كتاب «ردپاي سينما» علاوه بر جايگاه و وضعيت سينما در كشورهاي خاورميانه و آسياي مركزي به بررسي سينماي كشورهايي كه منافع مشترك و وابستگي فرهنگي و تاريخي عميق با اين دو منطقه دارند نيز پرداخته شده است. كشورهايي چون افغانستان، الجزاير، تونس، پاكستان،‌ سودان، قبرس، ليبي و مراكش. همچنين سينماي سه كشور چين، هند و روسيه كه همواره در حوزه سينماي آسيا جريان‌ساز بوده و سينماي كشورهاي اين دو منطقه را تحت تأثير خود قرار داده‌اند.

اين نويسنده در توضيح موضوع اين كتاب يادآور شد: با توجه به اشتراكات فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي كشورهاي اين دو منطقه و همچنين موقعيت حساس و استراتژيك خاورميانه و آسياي مركزي، ساختارهاي فرهنگي وهنري اين كشورها درتمامي مقاطع تاريخي، به عنوان اولين قربانيان رخدادها و حوادث دنياي سياست رقم خورده‌اند و همين نكته موضوعي است كه دربررسي سينماي اين 35 كشوربه آن توجه شده است.

«مريم فلاح» كه دومين اثر مشترك خود را با علي‌اكبر عبدالعلي‌زاده در نمايشگاه بين‌المللي كتاب دارد، همچنين با اشاره به تبعات حوادث جهاني چون جنگ و وقوع انقلاب ها در حوزه سينما، افزود: با مرور سينماي كشورهاي خاورميانه و آسياي مركزي در كتاب «ردپاي سينما» خواننده مي‌تواند به عينه شاهد نتيجه يك بررسي سينمايي متاثر از شرايط سياسي اين كشورها باشد و قطعا آگاهي كه از اين طريق عايد خواننده خواهد شد بسيار پايدار و عميق‌تر خواهد بود. مثلا تاثير جنگ بر سينماي عرب، تاثير حضور استعمار بر سينماي كشورهاي آفريقايي و يا تاثير وقوع انقلاب‌ها و... ناگفته نماند كه دربررسي اين مقاطع فيلم هاي توليد شده باذكر سال توليد، نام كارگردان و درمواردي خلاصه داستان آمده است.

به گزارش خبرنگار ما در كتاب «رد پاي سينما در 35 كشور جهان» خواننده با مطالعه چگونگي ظهورسينما دركشورهاي خاورميانه و آسياي مركزي، همچنين كشورهاي مرتبط با اين دو منطقه، به انضمام سه كشورچين، هند و روسيه به كسب اطلاعات تاريخچه‌اي در اين محورها خواهد رسيد: ساخت اولين فيلم‌هاي صامت، اولين فيلم‌هاي ناطق، اولين فيلم رنگي، ساخت اولين سالن سينما، ظهور اولين كارگردان‌ها و اولين فيلم‌هايي كه در بدو شكل‌گيري سينما در اين سرزمين‌ها توليد شده است.

سرفصل‌هاي بعدي اين كتاب به موارد زير توجه دارد: ساختار مديريتي جريان سينمادر كشور مورد نظر، تحولات سينمايي برخاسته از رخدادهاي سياسي منطقه، معرفي مهمترين فيلم‌ها و مطرح‌ترين كارگردان‌هايي كه نام‌شان در تاريخ سينماي كشورشان ثبت شده است، معرفي نهادها و سازمان‌هاي رسمي سينمايي، ارائه آماري از سرانه سينماها و همچنين مهمترين جشنواره‌هاي سينمايي اين كشورها. در پايان نيز نتايج تعاملات سينمايي جمهوري اسلامي با مسئولان فرهنگي ، هنري و سينمايي كشورهاي منطقه آورده شده است.

ترجمه اين كتاب دوزبانه، توسط منتقد و مترجم باسابقه سينما «پرتو مهتدي» و با همكاري منور خلج انجام شده است.

در بخش برگردان از انگليسي ارغوان اشتري و حامد مظفري و دربخش برگردان از عربي سيدعلي موسوي خلخالي، حورا وحيدي و سيدناصرطباطبايي همكاري داشته‌اند.

كتاب «رد پاي سينما در 35 كشور جهان» به صورت دوزبانه با 544 صفحه، تيراژ2000 جلد و قيمت15000 تومان هم‌‌اكنون درغرفه انتشارات نمايش عرضه مي‌شود.

کد خبر: 26864
Share/Save/Bookmark