به گزارش خبرنگار هنرنیوز، امروز شنبه هیفدهم تیرماه درآستانه بزرگداشت هفته تامین اجتماعی ، سید تقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری حضور یافت و به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
وی در ابتدا با بیان اینکه یکی از موفقیت های سازمان در برنامه ششم توسعه است گفت: قرار است در طول این برنامه بدهی های این سازمان پرداخت شود.
به گفته نوربخش گشایش پنج مرکز درمانی جدید، بازسازی و نوسازی مراکز درمانی و ارتقای هتلینگ در ١٠ بیمارستان و گشایش مراکز تصویربرداری از طرح های قابل افتتاح در این هفته است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی پروژه ستاره خلیج فارس که ٤٩ درصد سرمایه آن متعلق به تامین اجتماعی است را از دیگر طرح های این هفته عنوان کرد و گفت: البته فاز نخست این طرح از یک ماه قبل راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه برنامه حذف دفترچه ها در مراکز ملکی تامین اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: در استان یزد از ٩٠ پزشک طرف قرارداد طرح نسخه نویسی الکترونیکی و حذف دفترچه را در مراکز غیرملکی را انجام خواهیم داد.
نوربخش ادامه داد: در لایحه بودجه سال ٩٦ نیز پنج هزار میلیارد تومان بابت بدهی به سازمان تامین اجتماعی داده می شود که برای این موضوع با سازمان مدیریت و برنامه ریزی قرار است لایحه ای برای پرداخت آن داشته باشیم.
وی همچنین به بیمه ایرانیان خارج از کشور و اتباع خارجی نیز اشاره کرد و افزود: اکنون در ١٢ کشور نمایندگی برای بیمه کردن اتباع خارجی در جهان داریم.
نوربخش اضافه کرد: یک سوم خدمات درمانی تامین اجتماعی در مراکز ملکی انجام می شود و در این هفته به مراکز طرف قرارداد گسترش خواهیم داد.
وی بابیان اینکه تامین احتماعی با توجه به شرایط اقتصادی کشور به تمام تعهدات خود عمل کرد یادآور شد: تصویب ماده ٩٦ که به عهده دولت است امسال سعی شد در اردیبهشت ماه این لایحه از طرف وزارت تعاون به دولت تقدیم شود و مابه التفاوت نیز در سی ام تیرماه پرداخت خواهد شد.
نوربخش درباره پرونده تحقیق و تفحص در سازمان تامین اجتماعی و پرونده مرتضوی که سوال یکی از خبرنگاران بود نیز توضیح داد و گفت: این پرونده در دادگاه بدوی رای آورد اما هنوز رای نهایی در دادگاه تجدیدنظر صادر نشده است.
وی اظهار داشت: بخشی از احکامی که مربوط به شکایت سازمان مانند پرونده هتل هما بود رای صادر و اموال برگشت داده شد.
به گفته رئیس سازمان تامین اجتماعی ٦٠٠ میلیارد تومان از یک هزار میلیارد تومان اموال تامین اجتماعی به این سازمان پرداخت شده است.
وی خبر داد: سازمان تامین اجتماعی ٤٢ میلیون بیمه شده دارد که ١٨ نوع خدمت به آنها ارائه می دهد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: مابه التفاوت افزایش حقوق فروردین ماه مستمریبگیران در 30 تیرماه پرداخت خواهد شد.
نوربخش تصریح کرد: قانونی در مجلس شورای اسلامی برای بیمه کارگران ساختمانی تصویب شد که منابع آن 15 درصد از منابع پروانه کسب و مصارف آن نامحدود است و این یک معادله غیرمتقارن است.
نوربخش در ادامه با بیان اینکه 10 درصد کل تخت های بیمارستانی کشور متعلق به سازمان تامین اجتماعی است، اظهار داشت: اکنون 11 هزار تخت مربوط به این سازمان است و هشت هزار تخت نیز در بخش خصوصی است و در مجموع 100 هزار تخت متعلق به وزارت بهداشت در کشور وجود دارد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: در این دولت در زابل، بیرجند، عسلویه، دزفول و آبادان بیمارستان احداث می شود و در واقع باید گفت تا زمانی که نظام ارجاع در کشور اجرا نشود این مشکل همچنان وجود خواهد داشت.
نوربخش درباره میزان بدهی دولت به تامین اجتماعی نیز اظهار داشت: بدهی دولت به این سازمان در سال 84 حدود چهار هزار و 200 میلیارد تومان بود که در پایان دولت دهم به رقم 60 هزار میلیارد تومان رسید و در واقع می توان گفت که 14،5 درصد افزایش یافت.
وی با بیان اینکه علت افزایش این بدهی ایجاد تعهدات بدون منبع بود، تاکید کرد: این میزان بدهی سال به سال افزایش یافت و تا پایان سال 93 رقم آن به 80 هزار میلیارد تومان رسید.
نوربخش با بیان اینکه هر سال 20 هزار میلیارد تومان به این بدهی افزوده می شد، ادامه داد: در سال 95 دولت 9 هزار و 200 میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بابت این بدهی ها پرداخت کرد و خوشبختانه در برنامه ششم تسویه تدریجی بدهی ها پیش بینی شده است و دولت باید سالانه 10 درصد بدهی های خود را به این سازمان پرداخت کند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به سوالی درباره واگذاری امور بیمه بیکاری به دفاتر کاریابی گفت: در حال حاضر 30 درصد خدمات سازمان از طریق کارگزاری های رسمی انجام می شود و یکی از سیاست های کلی سازمان واگذاری امور به افراد است.
وی ادامه داد: پس از گذشت 10 سال در سال 1393 طراز صندوق های بیمه بیکاری نیز مثبت شده است و گزارش آن هم به کمیسیون دولت ارائه شد اما تقریبا در سال 95 سر به سر شد.
نوربخش در ادامه به وضعیت صندوق های بیمه ای جزء یکی از پنج ابرچالش اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: اگر ضریب پشتیبانی یعنی تعداد بیمه پردازان به تعداد مستمری بگیران آنها به زیر عدد 5 برسد صندوق دچار بحران می شود، البته اکثر صندوق های بیمه ای یک ردیف بودجه ای از دولت دارند و تامین اجتماعی متکی به بودجه عمومی نیست.
وی با بیان اینکه همه این صندوق های ضریب پشتیبانی آنها زیر عدد پنج است، ادامه داد: تنها صندوق بیمه ای که به دلیل ساختار و قوانین حاکم بر آن ضریب پشتیبانی بالای 5 دارد، صندوق تامین اجتماعی است.
وی درباره برنامه ریزی این سازمان برای جایگزینی سیم کارت رایتل بجای دفترچه های درمانی نیز گفت: اکنون اجرای پرونده الکترونیک و حذف دفترچه برای سازمان بسیار اهمیت دارد و برای سیم کارت رایتل اقداماتی انجام شد اما مشکلاتی پیش آمد که اکنون تمرکز بر روی ارائه خدمت براساس کد ملی افراد تحت پوشش تامین اجتماعی است.
وی اظهار داشت: برای سیم کارت رایتل با یک مشکل حقوقی مواجه شدیم و قرار شد فقط از طریق کارت ملی باشد و به همین منظور مذاکرات با سازمان ثبت احوال و بانک مرکزی انجام شده است که فقط خدمات از طریق کارت ملی باشد، البته در درجه اول اجرای پرونده الکترونیک ملاک کار ماست.