ارسباران ثبت جهانی می شود
ارسباران ثبت جهانی می شود
پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران پس از یکسال پیگیری کارشناسان و نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل ها و مراتع ماه آینده با هدف ثبت جهانی به یونسکو ارسال می شود.
 
تاريخ : شنبه ۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۲
به گزارش هنرنیوز به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ منطقه حفاظت شده ارسباران ۲۹/۵/۹۳ به شماره ۲۰۴ در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شده است.

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان در جلسه بررسی پرونده ثبت جهانی منطقه ارسباران گفت: این پرونده پس از آخرین اصلاحات سازمان جنگل ها و مراتع، محیط زیست و میراث فرهنگی آماده ارسال به یونسکو است.

گفتنی است،از معاونت میراث فرهنگی، جلسه بررسی پرونده ثبت جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران با حضور نمایندگان سازمان محیط زیست، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ریاست محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور در دفتر معاونت میراث فرهنگی برگزار شد.

در این نشست ارسال پرونده ارسباران برای ثبت در فهرست میراث طبیعی جهان در یونسکو مورد تایید قرار گرفت.

براساس این گزارش، «محمد حسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی کشور درباره پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران و چگونگی ارسال این پرونده به یونسکو گفت: پرونده ثبت جهانی ارسباران طی یکسال اخیر با همکاری و هماهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان محیط زیست و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تدوین و نهایی شده است.

به گفته وی، پس از بررسی های به عمل آمده کلیات ساختار و تشکیلات مدیریتی پرونده ارسباران مورد تایید قرار گرفت و کنون آماده ارسال و ثبت در فهرست آثار جهانی است.

آنطور که طالبیان گفت، پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران با مشارکت و همکاری جمعی از برجسته ترین محققان کشور تهیه شده و اوایل بهمن ماه سال جاری به یونسکو ارسال می شود.

به گفته وی، ثبت جهانی پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران نه تنها از منظر حفاظتی بسیار اهمیت دارد که این فرصت را فراهم می کند تا جمع زیادی از گردشگران داخلی و خارجی از این منطقه بازدید کنند که این اتفاق منجر به شکوفایی اقتصادی جوامع بومی و محلی و زمینه ای برای ایجاد توسعه پایدار در منطقه خواهد شد.

منطقه حفاظت شده ارسباران نگین تنوع زیستی ایران است و یکی از برجسته ترین نقاط تنوع زیستی کشور محسوب می شود. این منطقه با داشتن کمتر از ۵ صدم مساحت کشور بیش از ۱۳ درصد پوشش گیاهی ایران را در خود جای داده و بیش از ۲۰ گونه انحصاری از گیاهان، سمندر ایرانی به عنوان یک گونه انحصاری جانوری و یک گونه حشره مختص به این منطقه زیست می کنند.

همچنین، منطقه حفاظت شده ارسباران ۲۹ درصد از پستانداران کشور،۴۴ درصد پرندگان ایران، ۳۲ درصد از دوزیستان کشور، ۹ درصد آبزیان و ۲۰ درصد خزندگان ایران را در خود جای داده است. منطقه ارسباران در مقیاس جهانی نیز به تنهایی معادل ۳۴ درصد پوشش گیاهی کشور ارمنستان، ۲۵ درصد از پوشش گیاهی کشور آذربایجان، ۲۵ درصد پوشش گیاهی فرانسه، ۲۵ درصد پوشش گیاهی گرجستان، و ۱۷ درصد پوشش گیاهی کشور ایتالیا است.

منطقه حفاظت شده ارسباران به دلیل حضور عشایر ایل شاهسوند با قدمت سکونت چند هزار ساله در این منطقه و ایجاد تعامل پایدار انسان و طبعیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

این منطقه در سال ۱۹۷۷ با پیگیری سازمان محیط زیست به عنوان ذخیره گاه زیست کره در برنامه انسان و کره مسکون یونسکو (MAP) ثبت شد.

یادآور می شود، در مرزهای جنوبی منطقه حفاظت شده ارسباران در شهرستان ورزقان نیز بقایای فسیلی اجداد ماموت ها یافت شده است که بیانگر قدمت تاریخچه زمین شناسی در این منطقه از ایران است.
کد خبر: 86714
Share/Save/Bookmark