توجه به مطالبات فرهنگی؛ فعالیتی دشوار اما قابل اجرا
داور ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوان تاكید كرد؛
توجه به مطالبات فرهنگی؛ فعالیتی دشوار اما قابل اجرا
داور ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوان با اشاره به كاركرد طراحی به عنوان مبنا و شالوده تمامی هنرهای تجسمی ، پرداختن به آثار هنرمندان جوان در این بخش را یك سرمایه ملی و جهانی برای آینده عنوان كرد.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۰۸

به گزارش هنرنیوز به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، حبیب الله صادقی درباره بخش «طراحی» در این جشنواره گفت: طراحی مانند ورزش دو میدانی كه مادر تمام ورزش های جهان است، به عنوان مادر و مبنای تمام هنرهای تجسمی برگزیده می شود. بنابراین مبنای ارائه هر اثری با ایده است كه این ایده با یك طرح بیان می شود.

وی ادامه داد: برای خلق اثر در هنرهای تجسمی باید به تناسبات طلایی و زیبا شناسی به عنوان یك اصل توجه شود ،چرا كه این موارد در طراحی به عنوان اسكلت و پایه هنرها كاملا مورد توجه است.

این هنرمند درباره تدوین بخش های جدید این جشنواره گفت: ویدئو آرت و هنرهای جدید از اتفاقات جهان معاصر است كه برای ارتقا سطح هنر در كشور باید برنامه ریزی هایی صورت گیرد تا زمینه خلق آثار در این رشته ها فراهم شود. البته پرداختن به گرایشات نوین در این هنر باعث پیوند ارگانیك در همه شاخه های هنر می شود .
وی با اشاره به پیوند میان شعر و هنرهای سنتی و توجه به هنرهای جدید افزود: شعر و موسیقی همواره به عنوان همراهی كننده های هنرهای سنتی ذكر شده اند، كه با توجه به پیشرفت تكنولوژی و ظهور هنرهای جدیدی مانند ویدئو، عكس و سینما نیاز به تركیب و تلفیق این هنرهای مدرن با هنرهای سنتی برای نیاز زمانه امروز ضروری به نظر می رسد.
صادقه تاكید كرد : هنر چند رسانه ای كه شاخه جدیدی از هنر امروز است ، حاصل تركیب هنرهای جدید مانند ویدئو با هنرهای جدید دیگر مانند عكس یا صدا است و گاه فراتر از آن حاصل تركیب هنرهای جدید با هنرهای پر قدمت تر است.
این داور بخش طراحی درباره افزوده شدن بخش " خط نقاشی" به ششمین دوره این جشنواره ، گفت: خوشنویسی از دیرباز سابقه جدی در میان هنرهای كشور ما داشته است، و تركیب این هنر با نقاشی و خطوط امری مبارك است كه علاوه بر حفظ هنر خوشنویسی باعث اعتلا و رشد آن می شود. البته در كشورهای عربی پیرامون ما درخشش هنرمندان ما به مدد همین هنر جدید درخششی خیره كننده داشته است، و این قرائت جدید از هنر خوشنویسی باعث تبلور روحی جدید در كالبد این هنر سنتی شود.
صادقی درباره معیارهای داوری این بخش طراحی گفت: داوری و نظر كارشناسی كه توسط هنرمندان و مدرسین با سابقه صورت می گیرد، باید در عین توجه به مبنا و محورهای اصلی دارای رویكرد های متناسب با دروان معاصر و جدید باشد. باید در نگاه های داوری علاوه بر در نظر گرفتن تناسب، ریتم، بافت و مولفه های اصلی طراحی ، آثار دریافتی هنرمندان جوان را با هم ترازان جهانی آن مقایسه و داوری كنیم.
وی درباره تركیب هیات انتخاب و داوری آثار نیز گفت: انتخاب های خوب و مناسبی در زمینه انتخاب داوران صورت گرفته است، این تركیب داوران دارای تنوع دیدار، گفتار و تجربه ها است و نتایج مثبتی در پی دارد. البته هر كدام از داوران این بخش از جشنواره هنرهای تجسمی قرائت خاصی از حوزه كار خود دارند كه باعث یك تلفیق در دیدگاه داوری خواهد بود، و این خِرد جمعی باعث یك انتخاب اصلح خواهد شد.
مدیر سابق دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره شناخت استعداد های جوان و پرداختن به این نیروی توانا گفت: امروز شناخت استعداد ها و كشف توانایی های هنرمندان جوان باید از مهم ترین دغدغه های مسولان و متولیان امر باشد . هنرهای تجسمی به عنوان ادبیات تصویری بعد از انقلاب نقش بزرگی در نهادیه شدن ارزش های انقلاب در جامعه داشته است، نسل جدید و جوان امروز نیز باید آماده ادامه همین روند متعالی باشد.

این هنرمند با سابقه در ادامه سخنانش درباره نقش بی بدیل این جشنواره در روند هنر امروز، تصریح كرد: برگزاری جشنواره امری بزرگ و مهم است كه باید با كیفیت برگزار شود، برای این برگزاری باید تمام امكانات ملی و كمك بزرگان فرهنگ و هنر را در اختیار جوانان قرارداد. این حمایت ها باید ادامه پیدا كند و تنها محدود به ایام برگزاری جشنواره نشود.

صادقی پیرامون یك نگاه بلند مدت و طولانی به مقوله هنرهای تجسمی، گفت: ما در بخشی از این حوزه دست به انتخاب آثار می زنیم و منتخبین را بر می گزینیم. كه این انتخاب ها محدود به زمان های جشنواره و تنها به افرادی محدود ختم می شود.

وی ادامه داد: مهم ترین بخش حركت در حوزه هنرهای تجسمی نه برگزاری جشنواره بلكه توجه به زیرساخت های تصویری و مطالبات فرهنگی، نسل جوان و جامعه از این هنر و جایگاه آن در جهان معاصر است. باید آگاه بود كه انجام آن امری سخت و جدی است. نبایدفقط دست به ارزشیابی جشنواره ای زد و ادامه روند حمایتی در ایام غیر از جشنواره امری حیاتی است.
کد خبر: 44774
Share/Save/Bookmark