گزارش هنرنیوز از نشست خبری سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر؛
رضاداد: به مفاهیم انقلاب بی توجه نیستیم
سی و دومین نشست خبری جشنواره بین المللی فیلم فجر در هتل انقلاب با حضور دبیر جشنواره علیرضا رضا داد و جلیل اکبری صحت مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی جشنواره و همچنین با حضور اهالی رسانه و همه مدیران ستادی جشنواره برگزار شد.
تاريخ : سه شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۴۳
ابتدا جلیل اکبری صحت گفت: امیدوارم این نشست آغاز و گپ و گفتی صمیمی و دوستانه بین ما و اهالی رسانه و سینما داران باشد و به سر انجامی خوش برسد. اینکه آغاز این جشنواره در ماه ربیع است را بنده خودم به فال نیک میگیرم. و امیدوارم این تقارن برای همه اهالی سینما مبارک باشد.
در ادامه رضا داد دبیر جشنواره این چنین سخنان خود را این گونه آغاز کرد و گفت: این ماه که ماه پیامبر بزرگوار است را به همه تبریک عرض میکنم امیدوارم که در این ماه شاهد نزول برکات خداوند برای همه از جمله سینما گران باشیم. به رغم اینکه ناخواسته در اینجا قرار گرفتم اما این دیدار را با اهالی رسانه به فال نیک میگیرم. جشنواره متعلق به اهالی سینما و رسانهها است و ما فقط برگزار کننده این رویداد سینمایی هستیم. امیدوارم که همه تلاش کنند تا این مسئولیت از دوش ما برداشته شود.
وی در ادامه گفت: همه ما باید فرمایش مقام معظم رهبری را که در ارتباط با سینما در سال ۱۳۸۵ در دیداری که با جمعی از سینماگران بیان داشتند سرلوحه کارمان قرار دهیم. ایشان گفتند: که کلید توسعه و پیشرفت کشور در دست سینماگران است. ما باید تلاش کنیم که همه ظرفیتهای کشور در سینما و تعالی آن استفاده شود. ما باید تلاش کنیم که سینمای ما به سمت صنعتی شدن برود. اگر سینمای برخی از کشورها توسعه یافته است به این دلیل است که به آن به چشم یک هنر صنعت نگاه میشود. امروز هیچ کس تردید ندارد که سینما هنر صنعت است و باید آن را جدی بگیریم. سینما پدیده بسیار حساسی است که جشنوارهها سعی میکنند یک جریان فکری، سیاسی، اجتماعی و یا گونهای خاص را تقویت و یا تضعیف کنند.
دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در ادامه گفت: جشنواره سینما متعلق به سینمناگران واهالی رسانه است و دولت فقط برگزار کننده آن است ما به نمایندگی از جامعه سینمای ایران این جشنواره را برگزار میکنیم. احساس مالکیت رسانه نسبت به جشنواره به ما بسیار کمک میکند. در ادامه باید از اتفاقی که در ارتباط با رونمایی از پوستر جشنواره فیلم فجر افتاد و آن هم این بود که ما برخی از رسانهها را دعوت نکرده بودیم باعث ناراحتی دوستان شده بود عذر خواهی کنم. ما واقعاً فکر نمیکردیم که از ما برای رونمایی توقع این برود که همه دوستان را دعوت کنیم و یا همه علاقهمند باشند که در این رونمایی شرکت داشته باشند. ما گزینشی عمل نکردیم و نخواهیم کرد. در این رونمایی فقط از برخی دوستانی که در دوره قبل فعالیت داشتند تقدیر و تشکر کردیم.
وی در ادامه در ارتباط با فعالیت هیئت انتخاب گفت: برای اینکه ما هیجانی عمل نکنیم و فیلم سازان هم به ما خرده نگیرند که هیئت انتخاب فیلم ما را آخر دیده و دیگر خسته شده بود ما برنامهای تنظیم کردیم که روزی چند فیلم در دو نوبت صبح و بعد از ظهر دیده شود. بنده از هیئت انتخاب هم تشکر میکنم که نزدیک به ۴۵ روز فیلمها را دیدند.
وی در ادامه در باره بخش نگاه نو در جشنواره گفت: ما در این بخش با هجم وسیعی از آثار روبرو شدیم که توقعش را هم نداشتیم. البته من از سالها پیش صدای پای این جوانها را میشنیدم و این صدا صدای سنگینی بود که به گوش ما میرسید.
دبیر جشنواره در ارتباط با حضور فیلم های مستند باید بگویم که ما دلایلی برای حضور فیلمهای مستند در جشنواره داشتیم. در جلسهای که با مدیر عامل مرکز گسترش داشتیم به این نتیجه رسیدیم که ما حضور فیلمهای کاندید شده در جشنواره سینما حقیقت را در جشنواره فیلم فجر داشته باشیم. جشنواره فیلم فجر به دلیل موقعیتی که دارد بسیار مناسب است تا فیلمهای شاخص مستند را معرفی کند.
رضا داد با اشاره به اینکه امسال قرار است فیلمها در همه شهرستانها به نمایش در بیاید گفت: ما تلاشمان بر این است که که این اتفاق بیافتد تا در شهرستانها هم دوست داران جشنواره فیلمها راببینند. سالنهای مورد نظرمان در شهرستانها در حال تعمیر است. همچنین با هماهنگی که با استاندار تهران انجام شد قرار است یک سالن سینمایی در شهر ری برای نمایش فیلمهای جشنواره در آن منطقه انتخاب شود. البته برای تامین هزینه نمایش فیلمها در استانها رایزنی کردیم تا وزارت کشور و دولت به لحاظ مالی کمکمان کنند. قرار بر این است در شهرستان ها در ۱۱ روز حدود ۲۰ فیلم به نمایش در بیاید.
رضا داد در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز مبنی بر اینکه با توجه به اینکه جشنواره در دهه فجر برگزار میشود و نامش را هم از آن برگرفته در این دوره چه رویکردی نسبت به فیلمهایی دارد که در ارتباط با انقلاب است؛ گفت: با توجه به اینکه جشنواره همیشه در دهه فجر برگزار میشود همیشه هم رویکردش به فیلمهای انقلاب، اسلام و دفاع مقدس بوده است همانطور هم که در مقررات جشنواره هم اعلام شده است مضامین ارزشی برای ما در اولویت است و طبیعی است که به این مضامین بیتوجهی نخواهد شد.
دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا اسپانسر شدن بابک زنجانی توسط شرکت هواپیمایی قشم صحت دارد یا خیر، و بازداشت او چه تأثیری در روند کار جشنواره خواهد داشت گفت: ما دو رویکرد را در پیش رو داشتیم یکی مناقصه بود که فرصتی برای این کار نداشتیم و دیگری بازاریابی انحصاری که دلیلی برای این کار ندیدیم. ما به همه توجه کردیم و در را برای همه باز گذاشتیم تا همه بتوانند از این فرضت استفاده کنند همه هواپیماییها میتوانند وارد این عرصه بشوند اما چیزی که بیش از همه مهم است این است که جشنواره را به حاشیه نبریم و کاری کنیم که همه چیز در کمال آرامش برگزار شود.
وی در ارتباط با رفتار محافظه کارانهاش به عنوان دبیر جشنواره گفت: ما محافظه کار نیستیم و سعی میکنیم منطقی رفتار کنیم به این میگویند منطقی رفتار کردن. ما سعی میکنیم که از هیجانهای کاذب دور باشیم و احساسی تصمیم نگیریم در همین راستا هم یک هیئت انتخاب منطقی و بدون حاشیه هم انتخاب شد که میتوان آثار آن را در انتخابهای این هیئت دید.
رضا داد در باره جوان هایی که در این دوره امید داشتند تا آثارشان مورد توجه قرار بگیرد گفت: من باید بگویم که ابتدا فیلم باید شناسنامه داشته باشد یعنی یا پروانه ساخت و یا پروانه نمایش داشته باشد تا ما بدانیم که این فیلم متعلق به کیست اگر این گونه باشد ما مشکلی نداریم اما این جوانها تلاششان را کنند و امیدشان را از دست ندهند.
دبیر جشنواره در ارتباط با فیلم سینمایی «سیزده» ساخته هومن سیدی که در بخش ن فیلم اولیها گفت: بنده خودم جدول آن سال را نگاه کردم فیلم «آفریقا» که اولین ساخته هومن سیدی بود آن سال در بخش فیلمهای ویدئویی شرکت داشت پس با این حساب این فیلم اولین فیلم سینمایی این کارگردان است.