مجموعه چهل و چهار جلدي «آنچه لازم است هر بيمار از بيماري خود بداند» چندي است كه از سوي نشر تيمورزاده منتشر شده است. به همين مناسبت «ايبنا» مروري بر 10 عنوان از كتابهاي اين مجموعه ارايه ميدهد.
به گزارش هنر نیوز به نقل ازايبنا، مجموعه كتابهاي «آنچه لازم است هر بيمار از بيماري خود بداند» اطلاعات اوليه، راهكارهاي پيشگيري و روشهاي درمان بيماريهاي شايع را در قالبي جامع به مخاطب ارايه ميدهد.
آرش بدايت، ليلي جمالي، فرهاد منتظري و مژگان مسچي مولفان و گردآورندگان اصلي اين مجموعه را شامل ميشوند.
سكته مغزي و بيماري پاركينسون
مولفان اين نوشتار از مجموعه مباحث بيماريهاي مغزي و اعصاب، سه عارضه سردرد، سكتههاي مغزي و بيماري پاركينسون را با توجه به شيوع بالاي بيماريها انتخاب كردهاند
از مباحث كتاب ميتوان به سكته مغزي چيست؟ مناطق مربوط به عملكرد طبيعي مغز، حملههاي ايسكميك گذار، انفاركت كامل، چه عواملي خطر سكته مغزي را افزايش ميدهد؟ سكته ناشي از خونريزي، نقايص عصبي شايع پس از سكته مغزي، اثرات و پيشگيري از سكته بعدي اشاره كرد.
بيماري پاركينسون چيست؟ علايم، درمان جراحي، تحريك عمقي مغز، ساختارهاي سلولي غيرطبيعي، مراحل بيماري آلزايمر، درمان و اهميت تشخيص درست بيماري در اين نوشتار تشريح شده است.
از جمله عواملي كه خطر سكته مغزي را افزايش ميدهد، بيماري فشار خون، بيماري قلبي، آتراسكلروز، كلسترول بالا، الكليسم، چاقي، ديابت، سيگار، مصرف داروهاي ضدبارداري خوراكي و وجود سابقه فاميلي سكته مغزي است.
افسردگي، يكي از اختلالات مهم پزشكي است
كتاب «افسردگي» در ارتباط با عوامل افسردگي، شيوع، انواع، علايم و درمان آن تاليف شده است.
از جمله علايم و نشانههاي افسرگي ميتوان به خلق افسرده، كاهش علاقهمندي يا لذت از فعاليتها، كاهش وزن يا پرخوابي، سراسيمگي يا كندي رواني ـ حركتي، احساس بيارزشي يا احساس گناه مفرط، كاهش قدرت تفكر، عدم توانايي در تصميمگيري و كاهش ميل جنسي اشاره كرد.
اين نوشتار، شامل بخشهايي چون تالاموس، سه نوع افسردگي، استرس، عوامل خطرساز، ضدافسردگيها، روان درماني، جلوگيري از عود افسردگي و رژيم درماني است.
سيگار؛ مسبب انواع سرطانها
مجموعه كتاب ديگري با عنوان «سيگار و خطرهاي ناشي از آن» با مقدمه سينا مرادمند، استاد دانشگاه علوم پزشكي ايران تاليف شده كه در اين كتاب، مشكلات بيماران در برخورد با بيماريها و عوارض آن و همچنين تظاهرات باليني به روش ساده بيان شده است.
سيگار به عنوان عامل خطرناك در جامعه امروزي مطرح است، زيرا مسبب بيماريهاي گوناگوني از جمله انواع سرطانها به ويژه سرطان ريه، حنجره و بيماريهاي قلبي عروقي از جمله سكته قلبي است. در اين نوشتار، يك برنامهريزي دقيق و مشخص براي ترك سيگار به خواننده پيشنهاد شده است.
آنژين صدري چيست؟
آنژين، يك احساس ناراحتي است كه به صورت متناوب در قفسه سينه ايجاد ميشود و معمولا تنها چند دقيقه به طول ميانجامد. محل آن معمولاً در مركز قفسه سينه و پشت نخاع است. كتاب «آنژين صدري» تلاش دارد، پاسخ برخي سوالات مطرح در زمينه آنژين را ارايه كند.
اين كتاب، نوع بيماري، راههاي مقابله، درمان دارويي، جراحي و راهكارهاي درمان آنژين را تشريح كرده است.
ديابت نيازمند درمان است
كتاب «ديابت، بيماري قلبي و سكته مغزي» با مقدمه منتظري قدرتالله منتظري، استاد دانشگاه علوم پزشكي ايران در قالب پرسش و پاسخ درباره اين بيماريها تدوين شده است.
ميزبان خطر ديابت، ديابت شيرين، رابطه مقاومت به انسولين، چگونه خطر بروز بيماري قلب و سكته مغزي را كاهش دهيم، كنترل ديابت و افزايش فعاليت بدني در اين كتاب بيان شده است.
حمله قلبي و توانبخشي
كتاب «حمله قلبي و توانبخشي» براي افراد مبتلا به بيماريهاي قلبي، خانواده و دوستان اين بيماران طراحي شده و درباره حمله قلبي، علت اتفاق افتادن، درمان، چه كارهايي پس از درمان بايد انجام داد و كاهش احتمال خطر تشريح شده است.
براي جلوگيري از احتمال خطر بروز مجدد بيماري قلبي بايد ترك سيگار و فشار خون و كلسترول خون كنترل شود. ميوه و سبزي زياد، ماهي و روغن ماهي بايد به ميزان زياد مصرف شود.
اصطلاحات تخصصي قلب تشريح شد
مجموعه كتاب ديگري با عنوان «اصطلاحات تخصصي قلب» منتشر شده كه اين نوشتار اصطلاحاتي چون سندرم حاد عروق كرونر، آلفا بلاكر، آنوريسم، آنژين صدري، آنژيوگرافي، آنتياكسيدانها، داروي ضد ضربان نامنظم، انسداد و نارسايي قلب و ساير اصطلاحات را تعريف كرده است.
شايعترين عفونت كودكان، عفونت دستگاه اداري است
كتاب «عفونتهاي ادراري» درباره عفونت دستگاه اداري به عنوان شايعترين عفونتهاي كودكان تاليف شده است. عفونتهاي اداري در سنين كودكان اهميت بالايي دارد، زيرا هم نشانهاي از اختلالات ساختماني دستگاه ادراري و ناهنجاريهاي اداري مانند برگشت ادرار از مثانه به كليه و تنگيهاي دستگاه اداري و از سوي ديگر عفونتهاي كليوي ميشود.
عوامل سببساز مشكلات ادراري، روشهاي تشخيص بيماري، عفونت ادراري در بزرگسالان، علل، درمان عفونت اداري، نشانههاي عفونت و نكات مورد نياز براي يادگيري برخي از سرفصلهاي اين نوشتار را تشكيل داده است.
فعاليت بدني خبر خوبي براي قلب
فعاليت بدني در حكم يك برنامه توانبخشي است كه بعد از حمله قلبي احتمال مرگ و مير را تا 20 درصد كاهش ميدهد . فعاليت بدني احتمال حمله قلبي را كم ميكند، در كاهش فشار خون موثر است و احتمال بروز ديابت را به حداقل ميرساند. كتاب «فعاليت بدني و قلب» با نظارت كيوان الچيان، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران تدوين شده است. در اين نوشتار عوامل بروز سكته قلبي، اهميت فعاليت بدني و مناسبترين نوع فعاليت بدني تشريح شده است.
جراحي قلب
كتاب «جراحي قلب» براي استفاده كساني كه حراجي بايپس كرده و همچنين خانواده و دوستانشان قابل استفاده است. اين نوشتار درباره اتفاقات يك تا دو روز پس از عمل در بيمارستان و پس از عمل، زندگي روزانه، كارتهاي ثبت وضعيت بيمار و گروههاي امداد قلبي سخن رانده است.
«نقرس» ، «سوزش سر دل و خونريزي گوارشي»، «فشار خون بالا»، «زندگي با بيماري ايدز»، «عروق»، «بيماريهاي سياهرگي»، «آرتريت دركودكان»، «كورتيكواستروئيدها»، «درك و كاهش اضطراب»، «چگونه از افكار مخرب پرهيز كنيم؟» و «پوكي استخوان» ساير عناوين اين مجموعه را شامل ميشود.
مجموعه كتابهاي «آنچه لازم است هر بيمار از بيماري خود بداند» در قطع پالتويي، شمارگان 2000 نسخه از سوي نشر تيمورزاده منتشر شد.