به گزارش هنرنیوز،در این نشست که از ساعت ۱۱ صبح با حضور نمایندگان صندوق احیاء و همچنین مدیرعامل و سایر مسئولین صندوق احیاء آغاز گردید، موضوعات مرتبط با شرح و اهداف صندوق احیاء در رابطه با واگذاری بناهای تاریخی و احیاء و بهره برداری مناسب از این آثار با حضور مدعوین مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
به منظور انجام هماهنگیهای لازم پیش از این طی ۲ نشست تخصصی قبل، موارد مرتبط با نمایندگان به بحث گذاشته شد و در ادامه، پس از ارائه گزارش از مصوبات جلسات پیشین توسط سرپرست اداره کنترل، نظارت و ارزیابی عملکرد صندوق پیگیری لازم نسبت به مصوبات انجام پذیرفت و نمایندگان مرتبط گزارشی از مجموعه اقدامات بعمل آمده در خصوص موضوعات پیشین را ارائه نمودند.
از جمله محورهای مورد بحث در این جلسه با نمایندگان صندوق:
- اخذ سند مالکیت توسط ادارات کل استانی در خصوص بناهای قابل احیاء و قابل واگذاری.
- تصویب بناهای قابل احیاء در کارگروه گردشگری استان به منظور تأمین زیرساختهای لازم در جهت حمایت از سرمایه گذاری.
- اقدام شایسته و بایسته ادارات کل استانها در رابطه با امور ترویجی و بازاریابی سرمایهگذاری در احیاء اماکن تاریخی.
- ارائه گزارشات ادواری فعالیتهای یکپارچه نمایندگان صندوق در استانها در مورد طرح حمایت از مالکان اماکن تاریخی و تعامل با شورای شهر.
- بررسی موضوع بهرهمند شدن ادارات کل استانها از درآمدهای احتمالی حاصل از احیاء اماکن تاریخی پس از دورههای سرمایهگذاری.
در ادامه نمایندگان صندوق احیاء با ذکر موانع و مشکلات اجرایی و طرح سوالات مربوط گزارش در فعالیتهای صورت گرفته را عنوان داشتند.
مهندس ایروانی مدیرعامل صندوق احیاء در خلال نشست به جمع بندی و ارائه راهکارهای لازم پرداخت و در جلسه بعدازظهر با حضور کارشناسان رسمی دادگستری که در موضوعات مبتلابه صندوق احیاء با این مؤسسه همکاری دارند، نیز نشستی برگزار گردید.
در این نشست که برای اولین بار با مدعوین یاد شده برگزار گردید، پس از معرفی صندوق احیاء و وظایف و اهداف آن، موضوع بازنگری در فرایند برگزاری مزایدهها و واگذاری اماکن تاریخی و آسیبشناسی این فرایند، مطرح گردید و با توجه به حضور کارشناسان رسمی دادگستری، ابعاد فنی و حقوقی موضوع مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و به مباحث مطروحه توسط مشاورین اقتصادی صندوق احیاء و کارشناسان یاد شده، شامل محورهای زیر:
- دقت لازم در تعیین کاربری با توجه به شرایط پیرامونی و کارکرد حفاظتی و در عین حال اقتصادی آن.
- تسهیل در سرمایهگذاری متقاضیانی که شرایط اهلیت آنها برای صندوق احیاء و نمایندگان صندوق در استانها احصاء شده باشد.
- تدقیق نرخ بازگشت سرمایه و نرخ اجارهبها با در نظر گرفتن فرصت از دست رفته سرمایه و تفاوت بین ضریب اشغال روزهای تعطیل و غیر تعطیل.
- با توجه به قرارگیری بخشی از بناها در مقاصد غیر گردشگری، جهت حفاظت و جلوگیری از تخریب بنا، با شرایط ویژه به متقاضیان واگذار شوند.
پس از بحث و بررسی مورد جمع بندی قرار گرفت و پس از آن راهکارهای قانونی به منظور حل و فصل مشکلات موجود مورد پذیرش واقع شد.