فرهنگ مي تواند مشوق انسجام معني در وراي مرزها باشد
مدير نمايشگاه كتاب فرانكفورت در نشست رسانه ای؛
فرهنگ مي تواند مشوق انسجام معني در وراي مرزها باشد
نمايشگاه كتاب فرانكفورت به عنوان پايتخت جهاني دوره‌اي از ايده‌ها و درك متقابل، اتحاديه اروپا در جستجوي مبادلات فرهنگي در فرانكفورت و يك تصوير خودساخته جديد براي نويسندگان از جمله نقاط تمركز نمايشگاه كتاب فرانكفورت است.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۰

به گزارش هنرنیوز به نقل از سايت خبري نمايشگاه كتاب فرانكفورت، يورگن بوس مدير نمايشگاه كتاب فرانكفورت در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه گفت: ما به طور مداوم شاهد فوران بحران‌هاي جديد در سراسر جهان هستيم، در همين زمان، به طور فزاينده‌اي شاهد عقب‌نشيني به سمت مسيرهاي روشنفكرانه خوب و تمايل به حفظ موقعيت‌ها و ساختارهاي موجود هم هستيم. در همه جا، به نظر مي رسد، احزاب متضاد نمي‌خواهند يا نمي‌توانند درهايشان را به روي ديدگاه‌هاي ديگران بگشايند. اما اكنون دقيقا زماني است كه ما نياز به اين فرض داريم كه يك نوع انعطاف پذيري و باز بودن فكري نسبت به يكديگر در حال فراهم شدن است، تا بتوانيم احترام براي تنوع نظرات را توسعه ببخشيم.

وي گفت: به عنوان يك بخش تجاري مرتبط با سراسر جهان، صنعت نشر جهاني در عمل با مبادلات بين‌المللي ايده‌ها و انتقال دانش در تعامل بين فرهنگي مشاركت دارد. بوس افزود: كتاب و تجارت محتوا، جهاني است، عملكردي در يك شبكه بين المللي است، و براي يك هفته از هر سال نمايشگاه كتاب فرانكفورت به پايتخت جهان بدل مي شود. اينجا جايي است كه معاني خلق مي شوند- در همان حالي كه پول نيز به دست مي آيد.

فرهنگ مي تواند مشوق انسجام معني در وراي مرزها باشد. مثالي از اين مورد جايزه اتحاديه اروپا براي ادبيات است، كه از سوي كميسيون اتحاديه اروپا و از سال ۲۰۰۹ تاكنون هر سال اهدا مي‌شود. اين يكي از چند پروژه اتحاديه اروپا براي ادبيات و فرهنگ است.

در روز چهارشنبه نمايشگاه كتاب از ساعت ۱۰ صبح، نويسندگان اروپايي از جمله ميخاييل شيشكين از روسيه، ملي كياك از آلمان، كاتري ليپسون از فنلاند، و مارسيا بودروزيچ از آلمان براي يك بحث اروپايي و پرسش و پاسخي درباره درك در سراسر اروپا به بيش از ۲۴ زبان ، گرد هم مي‌آيند. بوس گفت: فرهنگ تنها بخش كوچكي از سهم بودجه اتحاديه اروپا را به خود اختصاص مي دهد. در هر حال، به ويژه در سطح اروپايي، ما نياز به ابزار و اهرم‌هايي داريم كه كمك به ايجاد درك متقابل بين جوامع مختلف بكنند. نمايشگاه كتاب فرانكفورت يكي از معدود مكان‌هايي است كه چنين امكاني را براي مباحث فرامرزي و فرهنگ و سيايت فرهنگي فراهم مي كند.

يكي از مولفه هاي جديد افزوده شده و پروژه جديد نمايشگاه كتاب با عنوان «فرانكفورت مخفي» پروژه‌اي است كه براي نويسندگان درنظر گرفته شده و الهام گرفته از ايده يان تلر نماينده دانماركي است و به سرپرستي خود وي انجام مي‌شود. وي با همراهي گروهي از نويسندگان، قصد دارد تا در يك دوره سه روزه به بررسي نظرات جاري در نمايشگاه كتاب بپردازد. در پايان اين پروژه آنها «خلاصه‌اي از ايده ها و افكار» را به عنوان «هديه‌اي از نويسندگان براي سياستمداران» ‌به عموم ارايه مي دهند. در ميان همه اينها، اين پروژه قصد دارد تا تصويري از نسل جديد نويسندگان را ارايه كند زيرا نويسنده همواره عامل جذب بيشترين مخاطبان براي نمايشگاه بوده است.

بوس افزود: اكنون ما داريم مي بينيم كه چگونه نسل جديدي از نويسندگان رنگ سياسي خود را به مجموعه منتقل مي كنند، و به نظر مي رسد دوره جديدي براي فعاليت و پذيرش نقش‌هاي جديد در سراسر مرزها وجود دارد.

دادخواست نويسندگان در مواردي چون موافقت با تجارت آزاد ، جنجالي ان‌اس‌اي و آمازون از جمله اين چشم اندازهاي جديد است. چنانچه يان تلر خودش مطرح كرده اين دوران بحران زده ماست كه موجب مي‌شود نويسندگان بيشتر به مسايل سياسي توجه نشان دهند. چهارشنبه هشتم اكتبر اين برنامه در سالن شماره ۵ كليد مي خورد.

بوس افزود: مكان ديگر براي پرداختن به مسايلي اينچنيني و طرح سوال‌هاي مهم سياسي در روز ما و در نشسست آموزش بين‌المللي است. «چالش ها در سياست آموزشي و فرهنگي» در روز چهارشنبه ساعت ۱۰:۳۰ صبح در مركز همايش‌ها برگزار مي‌شود. حدود ۱۰ وزير آموزش و فرهنگ از سراسر جهان از جمله شركت كنندگان در اين نشست هستند.

در همين حال مركز سياست، ادبيات و ترجمه نيز در سالن ۵ به عنوان شكلي سنتي همچنان «قلب نمايشگاه كتاب» خواهد بود. امسال تمركز اصلي اين بخش بر زندگي شهري است. آيا مي توان شهرهاي روزگار مدرن را تنظيم كرد؟ چه چالش‌ها و آزادي‌هايي از رشد مداوم كلانشهرها در حال ظهور است؟ ‌و اينها همه چگونه بر كار خلاقانه هنرمندها تاثير مي‌گذارد؟ در نمايشگاه كتاب پنج روزه اين بخش همچنين به موضوع هاي ديگري نيز توجه مي‌كند كه شيوه هاي ارايه شده در ادبيات براي نسل كشي در رواندا، و روند دموكراتيزه شدن در جهان اسلام از جمله آنهاست.

کد خبر: 75374
Share/Save/Bookmark