به گزارش هنرنیوز نشست رسانهای نخستین جشنواره هنر و رسانه صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد. در این نشست که با حضور حمیدشاهآبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد مهدی فرقانی دبیر جشنواره هنر و رسانه برگزار شد، شاهآبادی به تشریح ارزشهای رسانه در جهت دهی به هنر و همچنین جایگاه آن در آشتی مردم با هنر پرداخت.
شاهآبادی در این نشست با تاکید بر ضرورت شکل گیری این جشنواره گفت: در حالی روزهای پایانی بزرگترین جشنواره هنر و رسانه فرا میرسد که به دیدگاه متولیان این جشنواره ضرورت نقد و بررسی عالمانه در هنر کشور وجود دارد.
معاون هنری وزیر ارشاد ادامه داد: این موضوع بر عهده اصحاب رسانه است که سیاستهای کلان ما را به اهداف بلند مجموعه نزدیک کند و از مهمترین موضوعات وجود ظرفیتی برای معرفی هنر ایرانی است به خصوص در جایگاه جهانی.
شاهآبادی در ادامه تصریح کرد: رسانه ها می توانند ابزار سنجش هنر باشند و به اعتلای هنر کمک کنند. باید بتوانیم بسترهای لازم را در اختیار رسانه قرار دهیم تا در اعتلای فرهنگ موثر باشند. باید به شناسایی ظرفیتهای هنری کشور توسط رسانه اهمیت دهیم. رسانه برای متولیان هنر ایران اهرم تبلیغات نیست بلکه ظرفیتی گرانسنگ برای آنهاست تا چالشهای کشور را عالمانه نقد کند.
رسانه می تواند باضوی پرتوان هنر کشور در راستای تبیین سند چشمانداز باشد. به نظر می رسید جای جشنواره هنر و رسانه در این میان خالی بود.
معاون هنری وزیر ارشاد با بیان این نکته که باید ظرفیتهای لازم را در این عرصه شناسایی کرد، گفت: در واقع اهالی مطبوعات جشنواره هنر و رسانه را مدیریت میکنند و جا دارد از شکل دهنده این جشنواره «حیدری خلیلی» تشکرکنم.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این نکته تاکید کرد که: باید از ظرفیتهای رسانه استفاده کنیم تا هنر به صورت جدی در میان زندگی مردم دیده شود.
شاهآبادی ادامه داد: اولویت ما باید مسائل فرهنگی باشد زیرا اقتدار نظام ما بر پایه های فرهنگی استوار است این جشنواره فرصتی شد تا اصحاب رسانه فعالیتهای خود در حوزه هنر ارزیابی کنند.
شاهآبادی با تاکید بر این نکته که این جشنواره در سال آینده ادامه خواهد یافت، گفت: با تأسیس دبیرخانه دائمی جشنواره هنر و رسانه در دلِ معاونت هنری، تصمیم گرفتهایم تا با تفکیک تولیدات رسانه ها در حوزه های مختلف رسانههای صوتی، تصویری و مکتوب این جشنواره را در سال های آینده ادامه دهیم.
او درباره تقویم اجرایی جشنواره گفت: آثار تولید شده از شهریور ۹۱ تا شهریور ۹۲ را در عرصه هنر در جشنواره بعدی مورد بررسی قرارخواهند گرفت.
محمد مهدی فرقانی دبیر این جشنواره در ادامه گفت: وقتی مسئولیت برگزاری این جشنواره به من پیشنهاد شد، از دو منظر به آن نگریستم و آنرا پذیرفتم.
نخست خدمتی است که به این طریق می توانستم به همکاران رسانهای خود داشته باشم و با نگاه علمی و فنی به این حوزه بنگرم و دیگر این که فرصتی پیش بیاید تا بیشتر با اهالی رسانه در حوزه هنر مرتبط شوم.
وی با بیان این نکته که جشنواره هنر و رسانه یک گام مثبت در افزایش آگاهی از سطح اخبار هنری است، گفت: معتقدم برجسته شدن هنر در رسانه زبان سایر حوزه ها را تلطیف خواهد کرد. زبان هنر ارتباطات ما را تلطیف خواهد کرد. کمتر هنرمندی را دیدهایم که زبانی تند و خشن داشته باشد و کمتر سیاست مداری که زبانی نرم و هنرمندانه داشته باشد. جایگیری هنر در رسانه سبب خواهد شد تا لطافت هنر به سایر حوزه ها تسری یابد و این یکی از نکات قوت هنر در رسانه است.
فرقانی با بیان این موضوع که ضعفهای موجود در آثار رسیده به دبیرخانه در غالب بیانیه در آئین پایانی اعلام میشود، گفت: برخورد علمی با آثار، بیطرفی و نگاه تخصصی به آثار رسیده، از ویژگیهای داوری بود.
البته از میان آثار رسیده بعضاً بی ارتباط به موضوعات جشنواره بودند، که توسط دبیرخانه پالایش شدند، ۸۵۰ اثر را در نهایت داوری کردیم. که برگزیدگان این جشنواره چهارشنبه در آئین پایانی مشخص میشوند.
وی با اعلام این خبر که کارگاههای آموزشی در روز پایانی جشنواره هنر و رسانه برای اهالی رسانه و مطبوعات برگزار میشود، گفت: کارگاههای آموزشی هنر و رسانه در دو نوبت صبح و بعدازظهر با حضور دو استاد برجسته «رامین صدیقی» و «اکبر نبوی» چهارشنبه ۱۵ آذرماه جاری در موزه هنرهای معاصر برگزار میشود.
ستوده نیا مدیر روابط عمومی معاونت هنری در پایان این نشست، از تقدیر از شهدای رسانه خبر داد. وی در این باره گفت: در آئین پایانی جشنواره هنر و رسانه از خانواده ۵ شهید رسانهای تقدیر خواهد شد.