موسیقی پاپ ما کاسبی است!
آرمین قیطاسی در گفتگو با هنرنیوز:
موسیقی پاپ ما کاسبی است!
آرمین قیطاسی گفت: موسیقی پاپ ما موسیقی نیست، بیزینس و کاسبی است و در هنر موسیقی جایی ندارد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۳
گروه موسیقی «آرس‌نوا» یکی از گروه‌های موسیقی بی‌کلامی هستند که در سال‌های اخیر جایگاه ویژه‌ای را در بخش موسیقی بی‌کلام به خود اختصاص داده‌اند. این گروه جوان و با انگیزه تاکنون در سه دوره جشنواره فجر موفق به کسب رتبه نخست شده و اجراهای آن‌ها همیشه مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرار گرفته است. این گروه موسیقی به سرپرستی «آرمین قیطاسی» با تلفیق سه دهه موسیقی فیلم و کارتون اجراهای متفاوتی را به روی صحنه برده‌اند. به بهانه فعالیت مستمر و موفق این گروه، با آرمین قیطاسی گفت‌و‌گو کرده‌ایم.

آقای قیطاسی پیشتر در مصاحبه‌ای گفتید که با تشکیل گروه «آرس نوا» به دنبال ایجاد جریان تازه‌ای در موسیقی بوده‌اید، آیا این هدف محقق شده است؟

بله، صد در صد. در حال حاضر، آرس نوا تنها گروه موسیقی بدون کلامی است که فروش خوبی دارد شاید از لحاظ فروش به پای گروه‌های موسیقی پاپ نرسیم اما مسلما در جذب مخاطب موفق عمل کرده‌ایم و توانسته‌ایم صدایمان را به گوش مردم برسانیم.

آرس نوا گروه فعالی است و کارهای متفاوتی را به روی صحنه می‌برد آیا برای گرفتن مجوزهای پیاپی کنسرت موسیقی با مشکلی مواجه نبودید؟

خیر. به سبب آن‌که حامی اسپانسر به خصوصی نداریم پس می‌توانیم کنسرت‌های متوالی را به روی صحنه ببریم. متاسفانه تاکنون بارمالی حمایت از گروه به عهده من بوده و امیدوارم برای تسهیل این امر اسپانسری را برای همکاری بیابیم.



و برای اخذ مجوز؟

بچه‌های گروه ارس نوا جزو فارغ التحصیلان هنرستان و دانشگاه‌های موسیقی هستند و سابقه طولانی در موسیقی دارند به همین دلیل تا حالا برای گرفتن مجوز با مشکلی مواجه نبوده‌ایم. اما من چند وقت پیش طرحی را به دفتر موسیقی پیشنهاد دادم که با موافقت مواجه نشد.

چه طرحی؟ لطفا درباره این طرح توضیح دهید؟


طرحی که به دفتر موسیقی ارائه دادم مبنی بر این بود که موزیسین‌ها و تمام تحصیلکرده‌های موسیقی که در زمینه موسیقی فعالیت دارند در شورای فنی خود دفتر موسیقی نام نویسی کنند تا گرید بندی (رتبه بندی) شوند و این کار می‌توانست در گرفتن مجوز و سایر امتیاز‌ها به گروه‌های موسیقی کمک شایانی کند.
برای مثال: خواننده‌های تازه کار با منی که بیست سال است در کار موسیقی هستم تفاوتی ندارند و همه باید از یک فیلتر رد شویم. شورای فنی دفتر موسیقی باید افراد را شناسایی و گرید بندی کند تا بسیاری از پارتی بازی‌ها نیز از بین برود و با اجرای این طرح ازدحام جمعیت در صف اصناف موسیقی نیز کاهش می‌یافت. در حال حاضر، برای اخذ مجوز کنسرت، گروه‌های موسیقی پاپ، سنتی، ارکسترال، موسیقی ملی، همه و همه در یک صف می‌ایستند. در صورتی که باید تفکیک به عمل آید و گروه‌های موسیقی کلاسه بندی شوند.

دفتر موسیقی سایر طرح‌های موزیسن‌های را نیز رد می‌کند؟

نمی‌دانم. من از سایر اهالی موسیقی خبری ندارم اما با طرح من که موافقت نشد. در صورتی که طرح خوبی بود. چرا باید تنها یک اتاق برای صدور مجوز اختصاص داده شود، یک اتاق و این همه گروه موسیقی که در حال فعالیت هستند؟ گروه‌های موسیقی باید به صنف‌های مختلف و مجزا تفکیک شوند. پاپ‌ها در صنف خودشان، سنتی‌ها، ارکسترال و همین طور تا سایر گروه‌ها.
درصورتی که این طرح می‌توانست تبدیل به یک رزومه، تشکل یا دائره المعارف جامع و کاملی شود که به هنر موسیقی و موسیقیدانان کمک کند تا بدانند چه سازی کم دارند؟ به چه چیزی نیاز دارند یا اینکه هر شخصی دارای چه رزومه‌ای است و غیره.

حالا شما مطمئنید که طرحتان رد شده؟

بله دیگه و گرنه خبری از دفتر موسیقی می‌شد. حالا جالب است بدانید که وقتی برای دریافت جواب طرحم به دفتر موسیقی مراجعه کردم یکی از اشخاصی که در آنجا حضور داشتند و در سوالی مبنی بر اینکه چه جوابی به طرح من داده شده، فرمودند: همون طرحی که درخواست پارتی بازی کرده بودی؟
منم در پاسخ با کمال ناراحتی و تاسف گفتم: خیر همون طرحی که درخواست گرید بندی داشت...



کمی سکوت می‌کند و می‌گوید...
نحوه صحبت و رفتارشان اصلا صحیح و درخور نیست.

حتی می‌توان گفت این طرح باعث پیشرفت گروه‌های موسیقی نیز می‌شد زیرا بچه‌های موسیقی برای ارتقاء سطح خود تلاش می‌کردند، این طور نیست؟

بله، کاملا درست است زیرا همه سعی می‌کردند تا رتبه خود را ارتقا دهند و علاوه بر این، از ازدحام پرونده‌هایی که در صف درخواست مجوز هستند نیز کاسته می‌شد.

از صف صدور مجوز گفتید، برخی معتقدند کارهای بچه‌های پاپ سریع‌تر انجام می‌شود؟ چقدر موافقید؟

بله، کاملا موافقم چون موسیقی پاپ ما موسیقی نیست، بیزینس و کاسبی است و در هنر موسیقی جایی ندارد.

چرا برای موسیقی‌های بی‌کلام اسپانسر کمتری یافت می‌شود؟

چون هنوز فرهنگ این موضوع در ایران جا نیافتاده است و همه به دنبال پول هستند نه فرهنگ سازی به همین دلیل به گروه‌های موسیقی پاپ متمایل‌تر هستند.

با آغاز دولت یازدهم، روزهای جدیدی پیش روی هنر ایران است از دولت جدید چه توقعی دارید؟

از انتخاب دولت جدید حمایت می‌کنم و تنها خواهشمندم تا از اشتباهات دوره قبل بپرهیزند و اشتباهات آن‌ها را الگو قرار دهند.
ارکس‌تر سمفونیک و ملی را دوباره راه بیندازند زیرا این گروه در حکم تیم فوتبال یک کشور عمل می‌کند و سمبل فرهنگ و هنر ایران هستند که متاسفانه در حال حاضر با تعطیلی این ارکستر‌ها سمبل فرهنگی نداریم....
نوازنده‌ها و اهالی موسیقی با مشکلات متعددی دست به گریبانند، در جهت رفع آن‌ها بکوشند. به موسیقی شهرستان‌ها رسیدگی بیشتری شود، برای خرید و تعمیر ساز‌ها بودجه بیشتری اختصاص داده شود
زیرا در سال‌های اخیر با مشکلات متعددی در این بخش‌ها مواجه بوه‌ایم.

ندا فراهانی
کد خبر: 63304
Share/Save/Bookmark