به گزارش هنرنیوز،«محمدعلي نجفي» روز سه شنبه در حاشيه توديع و معارفه جمعي از مديران سازمان ميراث فرهنگي در پاسخ به پرسش هنرنیوز که ایا در سفر به نیویورک رییس جمهور را همراهی خواهد کرد؟ و در این صورت چه برنامه هایی را در حوزه میراث فرهنگی دنبال خواهد کرد؟ گفت: احتمال سفر من به همراه رييس جمهوري به نيويورك وجود دارد و در فهرست همراهان دكتر روحاني هستم.
وي افزود: پيشنهاد كرديم در قالب اين سفر، ملاقاتي با مسوولان دانشگاه شيكاگو درباره ۳۰ هزار لوح گلي هخامنشي گفت وگو انجام شود و اگر آنها نيز ديد فرهنگي به اين موضوع داشته باشند به راه حل مي رسيم.
نجفي همچنين از برنامه ريزي براي ملاقات با مسوولان موزه متروپوليتن نيويورك براي ايجاد همكاري با موزه ملي ايران خبر داد.
معاون رييس جمهور، ملاقات با ايرانيان منتفذ ساكن آمريكا را از برنامه هاي ديگر خود در اين سفر احتمالي عنوان كرد و افزود كه مهمترين محورهاي اين ملاقات، برگزاري تورهاي گردشگري ويژه ايرانيان خارج از كشور بخصوص نسل هاي دوم و سوم ايرانيان است.
نجفي يادآور شد: دل بسياري از نسل هاي دوم و سوم ايرانيان خارج از كشور براي ايران مي تپد و دوست دارند به سرزمين اصلي خود سفر كنند كه بايد شرايط آن فراهم شود.
وي در عين حال خاطر نشان كرد كه تحقق اين برنامه به اين شرط است كه رواديد مورد نياز براي وي در همراهي با رييس جمهور صادر شود.
استقبال گردشگران خارجي براي ورود به ايران
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري درباره برنامه هاي خود در حوزه گردشگري نيز به خبرنگاران گفت كه در زمينه گردشگران ورودي، آمارها دقيق نيست زيرا تعريف دقيقي از گردشگر خارجي وجود ندارد.
نجفي تاكيد كرد: صرف اينكه براي تجديد ويزا در كشور ثالث، سفر يك روزه اي به ايران صورت گيرد، نمي توان فرد را گردشگر به حساب آورد.
وي افزود: برخي افراد هم هستند كه به ايران سفر مي كنند اما هيچ هزينه اي در كشورمان نمي كنند كه نمي شود اين افراد را گردشگر محسوب كرد.
معاون رييس جمهور تاكيد كرد: با روي كار آمدن دولت يازدهم، استقبال گردشگران خارجي براي سفر به ايران حتي در بين كشورهاي غربي افزايش يافته است.
نجفي با اشاره به ديدار اخير خود با اعضاي جامعه تورگردانان ايران ادامه داد: آنان در اين جلسه گفتند كه در يك ماه و نيم اخير تقاضاي گردشگران براي سفر به ايران و ثبت نام در تورها افزايش يافته است.
تشكيل كميته هاي تخصصي ويژه گردشگري
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بر تخصص گرايي در صنعت گردشگري و تقسيم بندي تخصصي در اين حوزه تاكيد كرد و گفت: بايد حوزه هاي اكوتوريسم، گردشگران درماني و سلامت، گردشگران ورزشي و زيارتي و تفريحي از هم تفكيك و براي هر كدام طرح هاي جداگانه برنامه ريزي شود.
نجفي گفت: بنا داريم براي هر كدام از رشته هاي گردشگري، يك پروژه و يك مدير پروژه تعيين كنيم تا پيگير اجراي طرح ها در سازمان هاي مختلف باشد؛ براي نمونه مدير پروژه هاي گردشگري سلامت با نظر مشترك من و وزير بهداشت انتخاب مي شود و يا در حوزه گردشگري ورزشي، مدير پروژه به طور مشترك از سوي من و وزير ورزش و جوانان انتخاب خواهد شد.
او از برگزاري نشست هاي مشترك با مسوولان وزارت خارجه براي تسهيل در صدور رواديد براي گردشگران خارجي خبر داد و گفت كه بدنبال تسهيل صدور رواديد براي گردشگران برخي كشورها و نيز لغو رواديد براي برخي ديگر از كشورها است.
وي افزود:در صورت تحقق اين برنامه ها ظرف چند ماه آينده، شاهد رشد مناسبي در حوزه گردشگري ورودي ايران خواهيم بود.
همكاري با فراكسيون گردشگري مجلس
معاون رييس جمهور درباره ديدار اخير خود با اعضاي فراكسيون گردشگري مجلس به خبرنگار هنرنیوز گفت: اين فراكسيون، از فراكسيون هاي قوي در مجلس است كه مي تواند در كنار كميسيون هاي فرهنگي و اجتماعي، كمك حال سازمان باشد.
نجفي افزود: مشكل ما از نظر قانوني بسيار زياد است و با مجلس خيلي كار داريم و با توجه به رويكرد فراكسيون گردشگري، اميدواريم كه بتوان بخشي از محدوديت هاي خود در زمينه هاي قانوني را رفع كنيم.
وي همچنين درباره انتخاب معاون گردشگري نيز گفت كه او فعلا در اين مسووليت ابقا شده است.
رايزني با ديوان عدالت اداري
نجفي به جلسات مشورتي خود با فعالان ميراث فرهنگي اشاره كرد و گفت: در اين حوزه مشكلات بسياري وجود دارد كه يكي از آنها مشكل بودجه اي است.
وي افزود: از اينكه نمي توان به درستي به اماكن تاريخي كه ارزش بين المللي دارند، پرداخت، احساس شرمندگي مي كنيم.
معاون رييس جمهور در اين رابطه وضعيت تخت جمشيد را تاسف آور خواند و ابراز اميدواري كرد كه مجلس و دولت در زمينه مرمت و حفظ آثار ميراث فرهنگي كشور با اين سازمان همكاري كنند زيرا به گفته وي، آبروي ما در گرو حفظ و معرفي درست اين آثار است.
نجفي حرايم آثار تاريخي و احكام ديوان عدالت اداري در زمينه خروج آثار از ثبت را دو مشكل ديگر حوزه ميراث فرهنگي كشور عنوان كرد و افزود: گزارش كاملي در اين خصوص آماده شده و در آينده جلسه اي با رييس ديوان عدالت اداري در اين خصوص خواهم داشت.
وي با تاكيد بر اينكه بايد نظرات كارشناسي پيرامون حفظ ميراث فرهنگي به درستي و خوبي بيان شود، ابراز اميدواري كرد كه جلسه مشترك با مسوولان رييس ديوان عدالت اداري به نتايج مثبتي منجر شود.
معاون رييس جمهور از ميراث فرهنگي به عنوان ارزشمندترين داشته ايرانيان دانست و گفت: معاون ميراث فرهنگي بخشنامه سختگيرانه جديدي را به استان ها در اين زمينه ابلاغ كرده است.
نجفي با بيان اينكه برخي مسوولان استاني ميراث فرهنگي در زمينه صيانت از بافت هاي تاريخي تحت فشار مسوولان محلي قرار داشتند، گفت: در اين بخشنامه سخت گيري هايي در زمينه حفظ ميراث در نظر گرفته شده كه آن را به نفع كشور مي دانيم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود كه در روزهاي آينده راه حل هايي براي مالكان خصوصي آثار ثبت شده در فهرست ميراث فرهنگي كشور پيدا مي كنيم تا اينطور نباشد كه اين سازمان به ترمز تبديل شود، بلكه بايد تكليف مالكان نيز مشخص باشد.
نجفي با بيان اينكه يگان حفاظت از ميراث فرهنگي نيز تقويت و آيين نامه هاي آن تدوين و ابلاغ شده است، گفت: دفتر بازرسي و پيگيري شكايات نيز به عنوان يك نيروي كمكي سازمان به كمك ميراث فرهنگي كشور مي آيد.