به گزارش هنرنیوز؛ سیدحسن موسوی در نخستین نشست رسانهیی خود كه صبح امروز (سهشنبه، ۲۳ اسفندماه) در تالار «سلام» كاخ گلستان با حضور خبرنگاران این حوزه برگزار شد، دربارهی توقف یا پویایی طرح سفركارت تشریح کرد: طرح سفركارت برای روزهای خارج از پیك سفر آماده شده بود و تا كنون نزدیك به ۳۰۰هزار سفركارت صادر شده است.
سفر کارت پس از نوروز
وی افزود: در تعاملی كه با بانك عامل داشتیم، پس از تعطیلات نوروزی حتما از تمام ظرفیتهای سفركارت استفاده میكنیم و تعداد این كارتها نیز افزایش خواهد یافت.
۲میلیون شاغل گردشگری در سال ۹۱ !
موسوی که در بخشی از سخنانش گردشگری را عامل حل معضل اشتغالزایی عنوان کرده بود، دربارهی برنامهی اشتغالزایی این سازمان، توضیح داد: طرح اشتغالزایی تكلیفی است كه دولت در سال ۹۰ ابلاغ كرد و گزارش آن در وزارت كار و تأمین اجتماعی ثبت شده است. نقش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در اشتغالزایی متفاوت است. براساس استاندارد جهانی، میزان اشتغال را رونق سفرهای داخلی و ورود گردشگران خارجی تعیین میكند.
وی تصریح کرد: سیاست ما این است كه سال آینده ۵ / ۷ میلیون گردشگر به كشور وارد شود كه در این صورت برای دو میلیون نفر اشتغال مستقیم و برای ۵ / ۳ میلیون نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد میشود.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اضافه کرد: اگر كمك كنید موضوع مهم بیكاری در كشور ریشهكن میشود. مطمئن هستم با جذب این تعداد گردشگر در سال ۹۱ موضوعی به نام بیكاری نخواهیم داشت.
20 میلیون گردشگر ورودی سه تا پنج سال دیگر
او با اشاره به این که معتقداست سه تا پنج سال دیگر میتوانیم ۲ میلیون نفر گردشگر را با توجه به سند چشم اندازرا جذب كنیم، خاطر نشان کرد: اگر نظری بهجز این وجود دارد، از رسانهها میخواهم منتقل كنند تا با مخالفان و صاحبان نظرهای اصلاحی بنشینیم و مذاكره كنیم، چون اعتقاد جدی دارم كه این اتفاق میافتد.
اول گردشگر بعد زیرساخت
وی با تاکید بر این که باید متوازن با رشد گردشگری زیرساختهای گردشگری است ایجاد شود، افزود : این مساله جدی است.زیرساختهای مورد نیاز توسعهی سفر را نمیتوانیم ایجاد كنیم و بعد به سیاستهای تسهیل در ورود گردشگران بپردازیم. ما باید نخست ورود گردشگران را تسهیل كنیم تا زیرساختها ایجاد شود.
این مقام مسوول متذکر شد: اگر در رونق سفر موضوع توجیه اقتصادی مطرح شود، سرمایهگذاران خصوصی هم به این سمت هدایت میشوند و فشارهای بانكی كمتر خواهد شد.
ضریب اشغال هتلها در حد مطلوب نیست
معاون رییسجمهور افزود: ما با سه میلیون گردشگر خارجی كه امسال جذب كردیم و همچنین گردشگران داخلی هنوز نتوانستهایم ضریب اشغال هتلها را به حد مطلوب برسانیم. باید كیفیت خدمات را بالا ببریم.
او با اشاره به این که اگر ۲۰ میلیون گردشگر به كشور وارد شود، مقدمات بستن دریچههای نفت فراهم میشود گفت: در این صورت دستاوردهای آن اقتصادی پویا و پایدار خواهد بود. معلوم نیست من تا كی در این سازمان هستم، ولی تا آن روز مأموریتهایم را به حد اعلا انجام میدهم. رسانهها هم كمك كنند تا با یاری دستگاههای مختلف، مطالبات ملت را محقق كنیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری توضیح داد: برای تسهیل سفرهای داخلی همزمان پیش میرویم و آنچه به عقلمان میرسد و توانمان یاری میكند، انجام میدهیم. ما توسعهی سفرهای داخلی را جدی گرفتهایم و برای تسهیل آن با سه بانك با هدف ارائهی تسهیلات سفر توافق كردهایم.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دربارهی تعطیلی كمیتههای تخصصی كه در گذشته در این سازمان تشكیل شده بود و مدتی است دیگر از آنها خبری نیست مانند كمیتهی طبیعتگردی، اذعان کرد: امروز كمیتهی ملی طبیعتگردی با كمك جهاد كشاورزی و سازمان محیط زیست بهصورت اداره كل طبیعتگردی آغاز به كار میكند. امیدوارم از ظرفیتهای این حوزه بتوانیم استفاده كنیم.
ما از ذوق سفر، از متخلفان نمیگذریم
معاون رییسجمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری كه گفت، سیاستهای شما برخلاف وضعیت خسرانپذیر آژانسهای گردشگری و آمارهایی كه از ورود گردشگران میدهند در كنار تعطیلی ۵۰ شركت هواپیمایی، امیدواركننده است، اظهار کرد: بستن آژانسها بهدلیل تخلف و گرانفروشی بوده و این كار را سازمان هواپیمایی انجام داده است. ما اگر ۲۰۰ میلیون مسافر هم بیاوریم، باید با متخلفان برخورد كنیم. ما از ذوق سفر، از متخلفان نمیگذریم.
وی افزود: تعطیلی آژانسهای هواپیمایی به سازمان هواپیمایی برمیگردد كه مجوزهای آنها را خودش میدهد و این كار قشنگی بوده است و نباید به آن جلوهی منفی بدهیم.