يادگيري زبان از دريچه زبان‌شناسي و فلسفه
 
تاريخ : سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۳۲
نويسنده كتاب «يادگيري زبان كاذب» مي‌كوشد تحليلي ساده از فلسفه زباني درباره مسايل يادگيري زبان و يادگيري عمومي ارايه كند. اين اثر ميان‌رشته‌اي در حوزه نشانه‌شناسي جاي مي‌گيرد.

به گزارش هنر نیوز ،ابوالفضل صبرآميز كه اثر حاضر به همت او پديد آمده است در گفت‌وگو با ايبنا، با بيان اين موضوع عنوان داشت: اين كتاب بين‌رشته‌اي كه مسايل نشانه‌شناسي، زبان‌شناسي و فلسفه را شامل مي‌شود سال 1373 توسط «بهين اربابي» نوشته شد و اكنون پس از افزوده شدن مقدمه، پاورقي و پيوست، منتشر شده است.

وي با يادآوري اين كه كتاب حاضر به كوشش و اضافات و ويراستاري خودش منتشر شده است، گفت: موضوع كتاب بررسي مساله يادگيري زبان از ديدگاه زبان‌شناسي و فلسفه به شمار مي‌آيد.

صبرآميز تصريح كرد: اين كتاب پژوهشي درباره يادگيري زبان است كه به مباحث نظري نزديك شده و فرضيه‌هايي را مطرح مي‌كند كه مي‌توان با استفاده از آنها نگاه ديگري به يادگيري زبان داشت. نويسنده درباره يادگيري زبان انگليسي معتقد است كه افراد با زبان انگليسي، آن‌ گونه كه وجود دارد، ارتباط برقرار نمي‌كنند.

صبرآميز مباحث چيستي زبان و مساله معنا را از مهم‌ترين مباحث فلسفي اين اثر ذكر كرد و گفت: نشانه‌شناسي كه به عنوان روح زبان‌شناسي و فلسفه از آن نام برده مي‌شود، به نوعي موضوع كلي اثر را تشكيل مي‌دهد.

به گفته وي مهم‌ترين كاركرد اين كتاب، تغيير نگرش نسبت به زبان و يادگيري آن است. نويسنده يادگيري آسان‌تر زبان در كودكان و دشواري آن براي بزرگ‌ترها را شاهدي بر اين مدعا ذكر مي‌كند.

صبرآميز به كتاب ديگري با عنوان «ضرب فهم‌ها» اشاره كرد و گفت: اين كتاب به بسط نظريه‌هاي «يادگيري زبان كاذب؛ تحليل ساده فلسفه زباني در مسايل يادگيري زبان و يادگيري عمومي» پرداخته است. اين اثر درباره شيوه رسيدن به فهم و كاركردهاي آن سخن مي‌گويد. به اغلب صفحات اين كتاب سوالي مرتبط با فلسفه زبان را در ذهن مخاطب برمي‌انگيزد.

كتاب‌هاي «يادگيري زبان كاذب؛ تحليل ساده فلسفه زباني در مسايل يادگيري زبان و يادگيري عمومي» و «ضرب فهم‌ها» به‌تازگي از سوي انتشارات بهين اربابي منتشر شده‌اند.
کد خبر: 14614
Share/Save/Bookmark