به اندازه یک پیک موتوری از ساز صد و بیست میلیون تومانی درآمد ندارم!
نوازنده ارکستر سمفونیک در گفتگو با هنرنیوز؛
به اندازه یک پیک موتوری از ساز صد و بیست میلیون تومانی درآمد ندارم!
ارکستر سمفونیک تهران در اعتصاب به سر می‌برد و به همین سبب سوییت سمفونی خلیج فارس نتوانست به روی صحنه بیاید.
 
تاريخ : شنبه ۹ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۰۵
به گزارش هنرنیوز، در پی مشکلات تازه‌ای که برای نوازندگان ارکس‌تر سمفونیک تهران پیش آمد، تصمیم به برپایی ارکس‌تر برای اجرای سوئیت سمفونی خلیج فارس آتش زیر خاکس‌تر درد‌های ارکس‌تر سمفونیک را دوباره تازه کرد. سال گذشته بخشی از این سوئیت سمفونی به رهبری شهداد روحانی و توسط ارکس‌تر سمفونیک به روی صحنه رفته بود و حاشیه‌های تازه درباره ثبت ارکستری تازه و اجرای مناسبتی که تلاش می‌شد تا نوازندگان ارکستر سمفونیک را دوباره به خود جذب کند؛ بر دغدغه‌های نوازندگان افزود. اعضاء گروه ارکس‌تر سمفونیک که در پله‌های دادگاه اداره کار و امور اجتماعی پی احقاق حقوق از کف رفته‌شان بودند، حالا درگیر اتفاقات تازه‌ای شده‌اند. به همین سبب با یکی از اعضای گروه ارکس‌تر سمفونیک تهران هم کلام شدیم تا مشکلات این گروه ارزشمند را به مسئولان دوباره یادآوری کنیم.

به دادگاه اداره کار و امور اجتماعی شکایت کردیم
یکی از نوازندگان ارکستر سمفونیک در پاسخ به این سؤال که علل عدم همکاری شما با شهداد روحانی چیست؟ آیا مشکل مناسبتی بودن این اجراست؟ گفت: مشکل فرا‌تر از این موضوع است. گرچه مدتی است که اجرا‌ها به اجراهای مناسبتی محدود شده و نمی‌توان با این شرایط ارکستر را یک ارکستر سمفونیک مستقل دانست.
وی ادامه داد: نزدیک به یازده ماه است که ارکستر تعطیل شده و بهانه تعطیلی ارکستر کسری بودجه است اما کسری بودجه تمام مشکل نیست! مدت‌هاست که دندان روی جگر گذاشتیم و شرایط را تحمل کردیم. اما اکنون در قالب یک گروه ۱۲۰ نفره از انجمن موسیقی به دادگاه اداره کار و امور اجتماعی شکایت کردیم.

روحانی با 10 نفر هم تمرین را برگزار می کرد!
این هنرمند نوازنده درباره چرایی قبولی این کار از سوی شهداد روحانی گفت: آقای روحانی از مشکلات ما بی‌خبر است پیش از این هم وقتی ما اعتراض می‌کردیم او حتی تا با یک گروه ۱۰ نفره تمرین‌ها را برگزار می‌کرد. آقای روحانی تنها به ایران سفر می‌کنند، یک اجرا را رهبری می‌کنند و باز می‌گردند و از مشکلات ما خبر ندارند!
این هنرمند درباره تعطیلی ارکستر سمفونیک گفت: تعطیلی ارکستر سمفونیک به معنای عدم فعالیت ما نیست. در تمام این مدت ما تمرین‌های خود را مرتب انجام دادیم. اما حقیقت این است که این برخورد با نوازندگان ارکستر سمفونی نوعی کلاهبرداری است. ما فعالیت خود را متوقف نکرده‌ایم اما حقیقت این است که با شرایط کنونی ارکستر سمفونیک مشروعیت ندارد. ما در تمام این مدت یازده ماهه چند اجرا هم داشتیم که آخرینشان ارکستر سمفونی برای بزرگداشت سعدی بود.

نوازنده ها با شهداد روحانی همکاری نمی کنند
وی درباره نیروهای تازه‌ای که قرار است در اجرای آینده، با شهداد روحانی همکاری کنند، گفت: نه تنها نوازنده‌های ارکستر سمفونیک که نوازنده‌های ارکسترهای دیگریند با این ارکستر همکاری نمی‌کنند، شهداد روحانی نیز به دنبال نیروهای دیگری است.
این نوازنده فاگوت درباره مشکلات مالی حاصل از بلاتکلیفی ارکستر سمفونیک عنوان کرد: بسیاری از هنرمندان شرایط مطلوبی ندارند برخی از آن‌ها برای امرار معاش به حرفه‌های دیگری روی آورده‌اند و این موضوعی خوشایند نیست.

به اندازه یک پیک موتوری از ساز صد و بیست میلیون تومانی درآمد ندارم!
وی افزود: ساز من فاگوت است که از جمعیت هفتاد و اندی میلیون نفری ایران به جرأت می‌توان گفت کمتر از ۱۰۰۰ نفر این ساز را می‌شناسند و از میان این تعداد تنها ۴ نفر توان نوازندگی این ساز را دارند چرا که این ساز دو ویژگی منحصر به فرد دارد که آن را از سازهای دیگر متمایز می‌کند. فاگوت بسیار گران قیمت و نواختن آن بسیار دشوار است توان پرداخت هزینه‌های رگلاژ این ساز نیز در توان هر کسی نیست. همین موضوع سبب می‌شود که این ساز نوازندگان چندانی نداشته باشد. اما من حتی به اندازه یک پیک موتوری از یک ساز صد و بیست میلیون تومانی درآمد ندارم!

حذف رشته‌های موسیقی غربی از دانشگاه
این هنرمند می‌افزاید: مشکلات موسیقی این روز‌ها حتی فرا‌تر از ارکستر سمفونیک است. حذف رشته‌های نوازندگی غربی از دانشگاه‌ها به این موضوع دامن زده است. حذف رشته‌های موسیقی غربی از دانشگاه به معنای فلج شدن ارکستر‌ها در آینده‌ای نه چندان دور است. چرا که سازهای بادی از جمله فاگوت در آموزشگاه‌ها تدریس نمی‌شوند. به ویژه فاگوت که کمتر کسی با وجود قیمت بالا قادر است هزینه‌های اولیه و جانی آن را تأمین کند. پس این ساز به آموزشگاه راه ندارد. ارکس‌تر سمفونیک بدون سازهای بادی قادر به فعالیت نیست و در این شرایط نمی‌توان توجیهی عقلانی برای حذف رشته نوازندگی سازهای غربی و جایگزینی رشته رهبری ارکس‌تر یافت. به طبع وقتی نوازنده‌ای وجود نداشته باشد نمی‌توان یک قطعه ارکسترال را اجرا کرد.

قانون 80 سال پیش ارکستر ملی
این نوازنده فاگوت درباره قرارداد‌ها گفت: قراردادی که با ما امضا شده یک قرارداد پاره وقت است این در حالی است که ما هر روز صبح تا عصر در حال تمرین هستیم درست مانند یک کارمند! تنها روز تعطیل‌ ما در طول هفته ۵ شنبه‌هاست. این هم قانونی است که ۸۰ سال قبل برای ارکستر ملی مقرر شده!

انجمن موسیقی صلاحیت دفاع از هنرمندان را ندارد!
وی بر این نکته تاکید کرد که: با شهداد روحانی مشکلی نداریم مشکل ما نادیده گرفته شدن حقوقمان در انجمن موسیقی است. دغدغه انجمن موسیقی موسیقی نیست. انجمن موسیقی تنها شورایی است که هیچ اتفاقی در آن نمی‌افتد. شورایی که هیچ نوازنده‌ای در آن حضور ندارد، یک شورای واقعی است. مشکل خانه موسیقی ناکارآمدی مسئولان است حتی بیمه ما نیز به نام یک نوازنده یا هنرمند فعال در حوزه موسیقی نیست. بیمه به نام نویسندگان است. انجمن موسیقی صلاحیت دفاع از هنرمندان را ندارد! وقتی ارکس‌تر ملی و ارکس‌تر سمفونی تعطیل شوند موسیقی تعطیل خواهد شد.
این نوازنده فاگوت از بی‌مهری به موسیقی کلاسیک شکوه کرد و گفت: موسیقی کم کم به موسیقی پاپ محدود می‌شود و سلیقه مردم روز به روز نزول می‌یابد. نماینده انجمن موسیقی وقتی انجمن محکوم شده از نیاز انجمن به نوازنده‌ها سخن می‌گویند.
این هنرمند در انتهای کلام خود تاکید کرد: ما جنگ و جدالی نداریم! تنها حقوق خود را می‌خواهیم. نیاز به انرژی داریم تا کار خود را ادامه دهیم اما ما حتی مکان مشخصی برای تمرین نداریم. وقتی در تالار رودکی به تمرین می‌پردازیم حتی چراغ‌ها را روی ما خواموش می‌کنند. ما مدت‌ها صبوری کردیم. پس از مدتی‌ها تلاش این حق ما نیست!
کد خبر: 63124
Share/Save/Bookmark