جشن میلاد حضرت امام رضا(ع) در مرو قدیم برگزار شد
با حضور قائم مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛
جشن میلاد حضرت امام رضا(ع) در مرو قدیم برگزار شد
مراسم بزرگداشت میلاد با سعادت حضرت امام رضا(ع) با حضور دکتر اعتصامی قائم مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حجت الاسلام محمدی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲۴ شهریورماه در محل قدمگاه آن حضرت در مرو قدیم برگزار شد.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۲۳
به گزارش هنرنیوز، در این مراسم که سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان، مقامات ترکمن ، جمع کثیری از ایرانیان مقیم ، محبان اهل بیت ، بیش از هزار نفر از مردم محلی استان مرو و سایر شهرهای ترکمنستان و عشق‌‏آباد حضور داشتند، در فضایی معنوی و با قرائت قرآن کریم  آغاز و در ادامه رایزن فرهنگی ایران در عشق‌‏آباد در سخنانی با تبریک به مناسبت میلاد حضرت امام رضا(ع) اظهار داشت: خدا را شکر که هر روز شاهد توسعه و گسترش مناسبات میان ایران و ترکمنستان هستیم و این همایش، نمونه بازر در رابطه با توسعه روابط فرهنگی دو کشور می‌‏باشد.
سپس سفیر ایران در عشق‏آباد نیز که در آن بیش از هزار نفر از مردم محلی استان مرو و سایر شهرهای ترکمنستان و عشق‌‏آباد حضور داشتند، گفت: این مکان مقدسی که شما نشسته‌اید، ذره ذره این مکان جای پای آن مقام حضرت امام رضا(ع) است که به این مناسبت به شما تبریک عرض می‌کنم.
"سیدمحمدموسی هاشمی گلپایگانی" تصریح کرد: با توجه به مذاکراتی که با مقامات عالی رتبه دولت ترکمنستان مطرح شد، قرار بر این است که قدمگاه آن حضرت در مرو با احداث امکاناتی برای رفاه حال زائرین به زیارتگاهی تبدیل و میزبان خیلی عظیم مشتاقان اهل بیت (ع) باشد.
سفیر کشورمان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به نگاه ویژه رئیس جمهوری ترکمنستان به مرو، ابراز امیدواری کرد، در آینده این مکان مقدس، با احداث زیارتگاهی در خور، میزبان مردم و عاشقان حضرت رضا (ع) باشد.
در ادامه این مراسم،  دکتر اعتصامی قائم مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران نیز طی سخنانی گفت: خدا را شاکریم که در دهه کرامت در زیارتگاه حضرت امام رضا(ع) حضور داریم و این قدمگاه پیوند قلبی ما و ترکمن‌ها را مستحکم تر کرده‏ است.
وی افزود: آمدن این امام رئوف به سرزمین مرو قدیم این منطقه را مقدس، و عشق قلبی ما را مستحکم نموده است.
اعتصامی تصریح کرد: به قول رئیس جمهوری ترکمنستان امام رضا(ع) آئینه حکمت و خرد بوده است.
وی افزود: فلسفه نیکوکاری، حلالیت، نوع دوستی برای ما و شما از این امام به ارث رسیده است و با زیارت قدمگان آن حضرت قلب خود را روشن و میراث ارزشمند او را سرمایه زندگی قرار می‌دهیم.اعتصامی با ذکر نام برخی بزرگان حوزه علم و دین افزود: خواحه احمد یسوی، خواجه یوسف همدانی، نجم الدین کبری همگی پرورش یافتگان مکتب فکری امام رضا(ع) بوده و لذا این سرزمین سرزمین تاریخ، فرهنگ و میراث کهن است.
این مقام عالی رتبه فرهنگی کشورمان همچنین در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: برای حفظ این پیوند قلبی و رابطه بین دو کشور ایران و ترکمنستان احیا قدمگاه حضرت رضا و حفظ آن با توجه به تاکید مقامات دو کشور اولویت اول دو ملت است.
وی همچنین خواستار تشکیل کمیته مشترک کارشناسی با حضور مقامات دو کشور جهت اجرایی نمودن طرح‌های پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با احیا قدمگاه امام رضا(ع) در مرو قدیم، ایجاد محل اجتماعات در این محل، ایجاد مجتمع فرهنگی شد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نقش اساسی را در اجرای این پروژه و طرح ایفا خواهد کرد.
سپس دکتر "خان دوردی قربان‏اف" دانشمند و محقق و رئیس بخش انستیتوی باستانشناسی و مردم شناسی آکادمی علوم ترکمنستان نیز طی سخنان خود به دوران تاریخی امام رضا(ع) پرداخت.
وی افزود: حضور امام رضا(ع) که بار سنگینی از علم و دانش اسلامی و انسانی آن دوران را بر دوش داشت و از اعتبار و حیثیت خودویژه نه فقط در عربستان بلکه در منطقه ما و مشرق زمین نیز برخودار بود، در واقع علم و دانش در مرو قدیم را متحول و مشهور ساخت و برکت بخش این منطقه شد.
سپس حجت الاسلام  حمید محمدی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران نیز طی سخنانی با تاکید بر اهمیت قدمگاه حضرت امام رضا(ع) در مرو قدیم برای این منطقه و مردم آن گفت: با توجه به اعلام هفته کرامت به حرمت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) خواهر گرامی آن امام همان، مراسم مشابهی در ۷۲ کشور دنیا و ۳۱ استان جمهوری اسلامی ایران برگزار می‏‌شود.
وی با تبیین صواب و اهمیت زیارت قدمگاه امام رضا(ع) و مرقد مطهر آن حضرت تاکید کرد: حضرت امام رضا(ع) نوری برای هدایت بشریت است و این قدمگاه قطعات حتمی بهشت برین است.
قرائت زیارت نامه حضرت امام رضا(ع)، اهدا بسته فرهنگی به حضار از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در عشق‏آباد و صرف ناهار و نیز زیارت از دیواره‌های بازمانده از خانه امام رضا(ع) از دیگر برنامه‌های مهم مراسم گرامیداشت میلاد با سعادت حضرت امام رضا(ع) در مرو قدیم در ۴۰۰ کیلومتری جنوب عشق‏‌آباد در استان ماری ترکمنستان بود.
مرو قدیم در دهه آخر سال ۲۰۰ هجری پایتخت حکومت اسلامی بود در محلی معروف به کاخ مأمون‏‌الرشید قرار دارد و حضرت رضا (ع) ‌در مدت ۲ سالی که در مرو اقامت داشتند قسمت‏‌های مجلل کاخ مأمون را برای سکونت انتخاب نکردند بلکه در گوشه‏‌ای از حیاط کاخ در منزلی معمولی زندگی می‌کردند.
بنا به تحقیق تاریخ‏ نویسان و جغرافی‏‌دانان، علیرغم گذشت سال‏‏‌ها و خراب شدن آن کاخ مجلل آثاری از خانه آن حضرت باقی مانده که در بین مردم ترکمنستان به «قدمگاه حضرت امام رضا(ع)» معروف است.

کد خبر: 63863
Share/Save/Bookmark