اهمیت بسیار اسناد باقی‌مانده در شیراز برای باستان‌شناسان
در مراسم رونمایی از نقشه‌ی باستان‌شناسی تأکید شد:
اهمیت بسیار اسناد باقی‌مانده در شیراز برای باستان‌شناسان
رییس پیشین پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی با اشاره به تشکیل مرکز اسناد میراث در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، اظهار کرد: این مرکز، یک چیز کم داشت و آن، اسناد باستان‌شناسی ایران بود که تا قبل از این در مرکز اسناد نگهداری می‌شد، اما بعد از انتقال این مرکز به شیراز، این اسناد دیگر به تهران بازگردانده نشدند، در حالی که آن‌ها برای باستان‌شناسی بسیار اهمیت دارند.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۳۹
 به گزارش هنرنیوز، مدیر دفتر تهیه‌ی نقشه‌ی باستان‌شناسی کشور در مراسم رونمایی از مرحله‌ی نخست نقشه‌ی باستان‌شناسی کشور در ارگ آزادی گفت: کار بزرگ تهیه‌ی نقشه‌ی باستان‌شناسی کشور را به روح دکتر عزت‌الله نگهبان تقدیم می‌کنیم، چون او تلاش کرد تا بنیان‌های نقشه‌ی باستان‌شناسی را بریزد. اگرچه خودش این نقشه را ندید، اما حرکت‌های اولیه‌ی انجام این کار بزرگ توسط او انجام شد.

عباس مقدم با تاکید بر این که ۵۲ سال، زمان زیادی برای تهیه‌ی نقشه‌ی باستان‌شناسی است، گفت: سال ۱۳۳۹ دکتر نگهبان برنامه‌ای برای تهیه‌ی این نقشه آماده و اطلاعات مربوط به باستان‌شناسی و مکان‌های تاریخی کشور را جمع کرد.

وی ادامه داد: او قصد داشت با این کار، بانک اطلاعاتی باستان‌شناسی کشور،‌ ارزیابی اطلاعات موجود در این زمینه،‌ انجام بررسی‌های باستان‌شناسی برای تکمیل اطلاعات‌، تلاش برای ثبت آثار،‌ اعمال سیاست‌های حفاظتی برای آثار شناسایی‌شده و تدوین اطلاعات جامع فرهنگی و تاریخی ایران را انجام دهد.

مقدم گفت: در آن زمان، یکی از عمده‌ترین کارهایی که انجام شد تشکیل کارگروه نقشه‌ی باستان‌شناسی در پژوهشکده بود که رهبری آن را دکتر محمدرحیم صراف برعهده داشت و همه‌ی اطلاعات مربوط به باستان‌شناسی را براساس چارچوب‌های آن زمان تهیه کرد.

وی گفت: تا کنون ۴۵هزار اثر تاریخی شامل تپه‌ها و بناها برای نقشه‌ی باستان‌شناسی جانمایی شده‌اند، این تعداد همه‌ی آن چیزی است که در دسترس داشته‌ایم. بسیاری از اطلاعات نیز شاید در گنجینه‌ی دل باستان‌شناسان یا انبارهایی باشد که اکنون به آن‌ها دسترسی نداریم. امیدواریم در مراحل بعدی بتوانیم به آن‌ها برسیم. می‌دانیم این تعداد اثر داریم، کجا بودن و چگونه بودن آن‌ها نیز برای‌مان اهمیت دارد. بسیاری از نقاط ایران در نقشه جای‌شان خالی است و باید اطلاعات آن‌ها تکمیل و به نسل‌های آینده منتقل شود.
کد خبر: 55493
Share/Save/Bookmark