علیرضا سبط احمدی تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهار داشت: فاز جدیدی از تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «همه بچههای ما» به کارگردانی و نویسندگی «تاجبخش فناییان» برای پخش از شبکه دو سیما به پایان بردیم و این روزها مونتاژ و صدا گذاری آن در حال انجام است.
وی افزود: این سریال ملودرامی اجتماعی است که به موقعیتهای اجتمعاعی نگاهی آسیبشناسانه دارد و تلاش میکنیم که فاز جدید این مجموعه تلویزیونی را با فراهم آوردن مقدمات کار هر چه سریعتر آغاز کنیم و بتوانیم کار را ادامه دهیم.
سبط احمدی تصریح کرد: سریال «همه بچههای ما» با مضمون اجتماعی بچههای کار، بچههای بیسرپرست و بد سرپرست را دستمایه داستانهای خود قرار داده و سعی دارد در قالب روایت داستان به بحث همکاری و حس احسان دوستی مردم نسبت به برطرف ساختن ناهنجاریهای برخی کودکان در جامعه بپردازد و بر اساس آنچه ما پیشبینی میکنیم این سریال تا اوایل سال آینده آماده پخش میشود.
وی با اشاره به اپیزودیک بودن این سریال خاطرنشان کرد: مجموعه تلویزیونی «همه بچههای ما» به شکل اپیزودیک ساخته شده و هر قسمت به شکل جدا گانهای است و به همین دلیل هر قسمت پیش تولید خاص خود را میطلبد، هم لوکیشنهای متفاوت، بازیگران مختلف، صحنه متفاوت دارد. به همین دلیل نمیتوانیم برای ادامه کار در سال کنونی یا آینده برنامه ریزی دقیقی برای بازیگران، صحنهها و ادامه کار پیش بینی و هماهنگ کنیم.
این تهیه کننده یادآورشد: به دلایلی که گفته شد ما هم اکنون بیشتر هدفمان این است که قسمتهای تصویربرداری شده را تدوین کنیم و بدانیم که چند قسمت را میتواینم در فاز اول آماده نمایش کنیم و بیشتر تمرکزمان هم این است و باید برای ادامه کار در فازهای جدید با یک فراغ بال و تمرکز خاصی کار را ادامه دهیم وفاز پایانی کار را شروع کنیم.
وی اضافه کرد: مجموعه «همه بچههای ما» به خاطر پربازیگر و پرلوکیشن بودن سختیهای فراوانی داشته و باید حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ لوکیشن عوض کنیم و بخشهایی از کار در شمال کشور گرفته شده و ما در این مجموعه از بالاترین نقاط کشور به جنوبیترین نقطه شهر رسیدیم و میتوانم بگویم کار بسیار مشکل و سختی است و که خوشبختانه با همت گروه تولیدی تا کنون کار ادامه پیدا کرده است و امیدوارم در آینده هم ادامه داشته باشد.
سبط احمدی با اشاره به اینکه تاکنون نزدیک به ۲۵ تله فیلم تلویزیونی در مقام تهیه کننده ساخته است، تاکید کرد: چندین طرح را برای ساخت تله فیلمهای تلویزیونی برای ساخت ارائه دادیم که اگر آنها پذیرفته شوند، یکی از آنها را برای ساخت آماده خواهیم کرد. ازطرفی من تا کنون نزدیک به بیست وپنج عنوان تله فیلم تلویزیونی را در مقام تهیه کنندگی برای تلویزیون داشتهام، آدم کم تجربهای دراین خصوص نیستم، بنابراین نباید در بحث ساخت تله فیلمها خودمان را فریب دهیم، اگر یک برآورد مالی روی کاغذ در خصوص ساخت تله فیمهای تلویزیونی داشته باشیم ساخت یک تله فیلم خوب واستاندارد نزدیک به ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان هزینه دارد ونمی توان با ۱۰۰ میلیون تومان یک تله فیلم ساخت انتظار داشت که دران همه چیز رعایت شده باشد.
وی ادامه داد: این توقع درستی نیست که با صد میلیون تومان بتوان تله فیلمی استاندارد و خوب ساخت و به نظرم با توجه به افزایش هزینههای زندگی و مسائل اقتصادی که همه ما این روزها با آن درگیرهستیم در خد شوخی است. چون صد میلیون تومان با آوردن دو بازیگر مطرح و چهره که بین پنجاه تا شصت میلیون تومان دستمزد میگیرند این پول به تمام میشود وبقیه عوامل کار نمیتوانند دستمزد مطلوبی را دریافت کنند و نتیجه کار به لحاظ سطح کیفی افت میکند. در چنین شراطی تهیه کننده اثر مجبور است که همه چیز بزند تا بتواند کار را به سرانجام برساند.
سبط احمدی در ادامه ابرازداشت: تهیه کننده با پول کم مجبور است از یک سری افراد کم تجربه هم استفاده کرده و مجبور به رعایت یک سری از محدودیتها میشود. چون صد میلیون تومان کفاف هزینههای فیلم را نخواهد داد و باید به هر طریقی فیلم را جمع کند وبه پخش برساند. به همین دلیل وقتی مخاطب تله فیلم را میبیند احساس میکند که با اثری ضعیف روبه ورست.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در هر سه حوزه سینما، سریال و تله فیلم مشکل فیلمنامه خوب داریم عنوان کرد: هر چند تله فیلم اثری برای پخش از تلویزیون است، اما باید هزینههای تولید یک اثر خوب و مخاطب پسند تامین و در این خصوص سرمایه گذاری خوبی شود. حتی برای ساخت یک اثر استاندارد به تهیه کننده و کارگردان اثر زمان کافی تولید نیز تعلق گیرد. ازطرفی ما در هر سه حوزه سینما، سریال سازی و تله فیلم همچنان مشکل فیلمنامه خوب ودرجه یک داریم که همه چیز را تحت تاثیر خود قرار داده و روی نتیجه کلی اثر تاثیرات منفی میگذارد.
سبط احمدی در پایان گفت: با یک فیلمنامه ضعیف و سطح پایین نمیتوان انتظار ساخت یک اثر شاخص و استاندارد را در هر سه حوزه داشت. بنابراین ما در درجه اول نیاز به فیلمنامههای خوب و مناسب برای ساخت در هر سه حوزه داریم و بعد از داشتن یک فیلمنامه خوب باید به دیگر نقاط ضعف آثار فکر شود.