به گزارش هنرنیوز؛ امضاء تفاهم نامه میان معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد ملت با حضور سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی و مسعود غلامپور راد مدیرعامل بنیاد ملت روز سه شنبه (۶ بهمن ماه) در سرای اهل قلم برگزار شد.
سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به دو رویکرد مهم معاونت امور فرهنگی در دوره جدید گفت: توسعه زیرساخت های صنعت نشر و ترویج کتاب و کتابخوانی رویکرد معاونت فرهنگی دو رویکرد مهم در دوره جدید محسوب میشوند. هر دو این اهداف با رویکرد عدالت فرهنگی در سراسر کشور انجام شدند و توجه داریم که در برنامههای خود صرفا محدود به تهران و کلانشهرها نمانیم و برنامههای خود را در تمامی شهرها و روستاهای کشور اجرا کنیم.
صالحی با اشاره به برگزاری جشنوارههای کتابخوانی در دو سال گذشته عنوان کرد: برگزاری جشنواره پیتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب در دو سال اخیر منجر به برگزاری جشنواره جدیدی به عنوان «تقدیر از گروههای ترویج کتاب و کتابخوانی» شد که تعداد آنها به صدها گروه در کشور میرسد. این اقدامات گامی برای ایجاد نهادهای ترویج کتاب و کتابخوانی در محسوب میشوند.
معاون امور فرهنگی با اشاره به اهداف برگزاری این دو جشنواره عنوان کرد: «جشنواره پایتخت کتاب ایران» و «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» با در نظر گرفتن دو هدف مهم رخ داد. هدف اول افزایش همگرایی سه مجموعه عمومی، دولتی و خصوصی در ترویج کتابخوانی در کشور بود. دومین هدف نیز حمایت و ترویج ایدههای خلاق در حوزه کتابخوانی بود. اولین دوره این جشنواره با مشارکت فوق انتظار مواجه شد و شهرها و روستاهای بسیاری در این دو جشنواره شرکت کردند.
وی افزود: سال گذشته، در «جشنواره پایتخت کتاب ایران» ۶۳ شهر با ۳۹۰ برنامه و در «جشنواره روستاهای دوستدار کتاب» نیز ۶۱۸ روستا با بیش از هزار طرح مشارکت کردند. پس از انجام داوریها شهر اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شد و ۱۰ روستا نیز به عنوان روستاهای برگزیده در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب انتخاب شدند.
صالحی با اشاره به استقبال گشترده از این دو جشنواره در دومین دوره برگزاری گفت: امسال نیز با توجه آثار ارسال شده به جشنواره، آمارها حکایت از رشد شهر ها و روستاها برای شرکت دو جشنواره خبر میدهد. سال گذشته ۶۳ شهر در جشنواره پایتخت کتاب ایران شرکت داشتند و امسال تعدا این شهرها به ۹۷ شهر افزایش یافته است. همچنین در این دوره از جشنواره ۸۰۰ روستا در جشنواره روستاها و عشایر ترویج کتابخوانی شرکت کردهاند.
معاون امور فرهنگی درباره حضور بانک ملت به عنوان پشتیبان برنامههای کتابخوانی عنوان کرد: تلاش کردیم در برنامهیزیهای خود به سوی مجموعههایی برویم که رفیق راه باشند و به حمایت فرهنگی یکی از این مجموعهها بنیاد ملت وابسته به بانک ملت بود. ورود بانک ملت به عرصه فرهنگی گواه آن است که بانکها صرفا محل تبادل اقتصادی نیستند، بلکه بنگاهی هستند که پذیرای مسئولیتهای اجتماعیاند.
صالحی با اشاره به نقش کتاب در فرهنگ سازی و ارتقای فرهنگ کشورها خاطر نشان کرد: کتاب به عنوان حلقه اصلی فرهنگ سازی است و به تعبیر رهبر انقلاب منشاء تمدن سازی محسوب میشود. به نظر میآید که بانک ملت نقطه درستی را هدف گرفته است و در این حوزه نیز مسئولیت خود را جدی گرفته است. امیدوارم امضای این تفاهم نامه گامی موثر برای سه حوزه خصوصی، دولتی و عمومی برای شرکت در فعالیتهای ترویج کتابخوانی باشد.
بر اساس این گزارش، با امضاء این تفاهم نامه بنیاد ملت متعهد می شود تا در برنامه های انتخاب پایتخت کتاب ایران، برگزاری جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، برگزاری طرح تقدیر از افراد و گروه های برگزیده در ترویج کتابخوانی مشارکت و همکاری کند.
همچنین بنیاد ملت متعهد می شود تا در برنامه پایتخت کتاب ایران نسبت به تاسیس کتابخانه در پایتخت کتاب ایران، ارایه تسهیلات مناسب به منظور احداث کتابفروشی و نوسازی و گسترش کتابفروشی ها در ۵ شهر، حمایت از برنامه های ترویج کتابخوانی در ۵ شهر نامزد پایتخت کتاب ایران حمایت و پشتیبانی انجام دهد.
همچنین این بنیاد متعهد میشود در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و تقدیر از افراد و گروه های برگزیده در ترویج کتابخوانی به حمایت از برنامه های ترویجی خلاق و نوآورانه در حوزه کتاب و کتابخوانی بپردازد.