سومين مجلد از كتاب حسين پاينده دربارهي داستان كوتاه در ايران با عنوان «داستان كوتاه ايران؛ داستانهاي پسامدرن» از سوي انتشارات نيلوفر به چاپ رسيده است.
به گفتهي اين منتقد ادبي، جلد سوم از اين مجموعه به داستانهاي كوتاه پسامدرن ايران ميپردازد و نويسنده در اين مجلد، علاوه بر نقد و بررسي داستانهاي كوتاه پستمدرن، به معرفي نمونههاي موفق اين حوزه ميپردازد، همچنين به آثار تأليفي در زمينهي داستان كوتاه پستمدرن نگاهي انتقادي دارد. در اين كتاب، ۲۰ داستان كوتاه پستمدرن بررسي شده است كه در اين ميان، داستانهايي از ابوتراب خسروي، بهرام صادقي، محمدحسن شهسواري، ناهيد طباطبايي و... به چشم ميخورد. همچنين مقدمهاي در تبيين چيستي داستان كوتاه پستمدرن و چگونگي شكلگيري آن در ايران تأليف شده است.
سال گذشته به قلم حسين پاينده، كتابهاي «داستان کوتاه در ايران؛ داستانهاي رئاليستي و ناتوراليستي» و «داستان کوتاه در ايران؛ داستانهاي مدرن» منتشر شد.
پيشتر نيز به قلم حسين پاينده، كتابهاي «رمان پسامدرن و فيلم»، «نقد ادبي و دموكراسي؛ جستارهايي در نظريه و نقد ادبي جديد»، «نقد ادبي و مطالعات فرهنگي؛ قرائتي نقادانه از آگهيهاي تجاري در تلويزيون ايران» و «درآمدي بر ادبيات» منتشر شده است. او همچنين كتابهاي «نظريههاي رمان؛ از رئاليسم تا پسامدرنيسم» اثر ايان وات و ديويد لاج، «مطالعات فرهنگي دربارهي فرهنگ عامه» اثر جان استوري، «انديشهي يونگ» نوشتهي ريچارد بيلسكر و «مدرنيسم و پسامدرنيسم در رمان» اثر براين مك هيل و ليندا هاچن را ترجمه كرده است.