به گزارش هنرنیوز، نشست مشترک مسوولان شبکه و کانون به توافقی اولیه منجر شد تا دو طرف در یک سری مجموعه اقدامهای اجرایی، فعالیتهایی را برای گسترش حضور کانون در سیما و استفاده از ظرفیتهایی دو طرف برای ترویج آموزشهای مستقیم و غیرمستقیم به خانوادهها پیریزی کنند.
در این میان در نشستی مشترک حسین ساری مدیر شبکه آموزش سیما در دفتر کار علیرضا حاجیانزاده مدیرعامل کانون حضور یافت تا بر سر بازسازی و پخش آثار تولیدی کانون به ویژه در حوزه سینما در آن شبکه، تولید برنامههایی با محوریت فعالیتهای مربیان و مراکز کانون در حوزههای مختلف فرهنگیهنری مانند قصهگویی، کتابخوانی، نقد کتاب و برخی فعالیتهای هنری و در نهایت تولید برنامههای آموزشی مرتبط با فعالیتهای کانون با استفاده از ظرفیتهای تخصصی مرکز آموزش کانون برای خانوادهها و معلمان و مربیان کودک و نوجوان به توافقهای اولیه دست یابند.
در پایان این نشست پیگیری این توافقها به «رضا یوسفی محله» مدیر آموزشهای عمومی از سوی شبکه آموزش سیما و مجتبی دانشور مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون سپرده شد.
بر اساس این گزارش حسین ساری مدیر شبکه آموزش در این نشست، کانون را مجموعهای فرهنگی توصیف کرد که همواره روند با ثبات خود را حفظ کرده و مهمترین مزیت آن رابطه نزدیک و چهره به چهره مربیان با کودکان و نوجوانان است.
وی با اشاره به برنامههای این شبکه برای تولید ویژهبرنامههایی برای مخاطبان کودک و نوجوان - که مهارتهای زندگی را در میان این مخاطبان تقویت کند - یادآور شد. نقطه مشترک همکاری ما با کانون همین نقطه است چرا که این خواستهها را نمیتوانیم چندان در نظام آموزش رسمی کشور دنبال کنیم؛ به نظر میرسد کانون میتواند چنین الگوهایی را برای ایجاد روحیه پرسشگری و تقویت ذهن جستوجوگر مخاطبان ارایه دهد.
ساری اضافه کرد: کودکان و نوجوانان، امروز مهارتهای زندگی را چندان فرا نمیگیرند. در گذشته یک جوان ۳۰ ساله میتوانست یک شهر را اداره کند در حالی که اکنون نمیتواند برخی از نیازهای اولیهاش را برآورده کند و این به نظرم به اختلال در شیوههای آموزشی ما بازمیگردد.
کتابخوانی و بازیهای سنتی را ترویج کنیم
پیشنهاد اصلی رییس شبکه آموزش به کانون برای همکاری مشترک، اجرای طرحی برای ترویج کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان بود و او تاکید کرد چنین برنامههایی برای کتابخوانی خردسالان و کودکان و نقد کتاب برای نوجوانان میتواند به برنامههای تلویزیونی تبدیل شود.
وی همچنین پیشنهاد کرد در برنامههای مجریمحور و با همکاری کانون طرحی برای احیای بازیهای محلی در نقاط مختلف کشور اجرا شود.
دیگر پیشنهاد ساری، استفاده از ظرفیتهای کانون در حوزه آموزش علوم و نجوم به کودکان و نوجوانان بود و او در عین حال از همکاری با مرکز آموزش کانون برای ترویج آموزشهای این مرکز در میان خانوادهها استقبال و این امر را به ارایه یک الگوی آموزشی یا طرح درس مشخص از سوی این مرکز مشروط کرد به نحوی که توجیه تلویزیونی پیدا کند و خانوادهها بتوانند همچون مربیان کانون از این آموزشها استفاده کنند.
گرهزدن توانمندیهای کانون با رسانه ملی
مدیرعامل کانون نیز در این نشست تاکید کرد که گسترش ارتباط کانون با رسانههای جمعی بهویژه صدا و سیما به هیچ وجه جنبه تبلیغاتی ندارد بلکه هدف ما این است که عمق، محتوای فرهنگی و توانمندیهای کانون را با ظرفیتهای رسانهها گره بزنیم.
علیرضا حاجیانزاده تصریح کرد بسیاری از توانمندیهای کانون به ویژه در حوزه تولید فیلم و تئاتر و فعالیتهای جاری مراکز - که در قالب آموزشهای غیر مستقیم ارایه میشود - در جامعه دیده نمیشود در حالی که کودکان و نوجوانان در خلال این فعالیتها هم آموزش میبینند هم مهارتهای زندگی را به دست میآورند.
وی علاقهمند کردن بچهها به ادبیات و مطالعه با شیوههای جذاب مانند قصهگویی و مشاعره، تشویق کودکان به ساخت فیلمهای انیمیشن و تواناییهای مجریگری مربیان و اعضای کانون - که به راحتی و با اعتماد به نفس بالا میتوانند مقابل دوربین قرار بگیرند - همچنین بسیاری از فعالیتهای ۴۲ گانه مراکز کانون را از زمینههای مشترک برای همکاری با سیمای جمهوری اسلامی عنوان کرد.
متن زندگی مردم نقطه اصلی نگاه رسانه
معاون فرهنگی کانون نیز در این جلسه به طرح دیدگاههای خود پرداخت و یادآور شد تلویزیون به دنبال این است که مزیتهایی را برای خود تعریف کند تا مخاطب به آن روی بیاورد به نظر من آموزش و پرورش و تلویزیون باید به متن زندگی نگاه ویژهای داشته باشد و در این زمینه دچار غفلتهایی شدهایم.
محمدعلی شامانی به نقش رسانه در پرداختن به زندگی و اهمیت یادگیری اشاره و تاکید کرد وقتی بحث رسانه و کودک را مطرح میکنیم به عنوان مثال باید برای ترویج کتابخوانی در متن زندگی مردم تلاش کنیم و به صورت عینی نشان دهیم که با نخواندن کتاب چه اتفاقی برای آنها میافتد و در عین حال بردن ملودیهای با نشاط کودکانه به خانهها و تلاش برای تقویت روحیه پرسشگری از جمله مزیتهایی است که کانون میتواند آن را در رسانه پررنگتر کند.
در همین حال رضا یوسفی مدیر آموزشهای عمومی شبکه آموزش هم با اشاره به ارتباط مناسب کانون با رسانهها اظهار امیدواری کرد که از ظرفیتهای کانون بتوانیم برای پیشبرد اهداف آموزشی دو طرف استفاده کنیم.
فاصله گرفتن از دیدگاههای صرف آموزشی
مدیرکل آموزش و پژوهش کانون نیز در این نشست یادآور شد که بسیاری از مباحث شهروندی در حوزه کودکان مورد توجه قرار نمیگیرد و مجموعههایی مانند کانون با رویآوردن به طبیعت و فطرت کودکان، بچهها را میبینند و ارزشهای آنها را به رسمیت میشناسند؛ باید در این راه از دیدگاههای صرف آموزشی فاصله بگیریم تا فطرت و خلاقیتهای بچهها شکوفا شود.
علیرضا کرمانی اضافه کرد: در چهل، پنجاه سال گذشته دنیای کودکی با تصورات ما فاصله گرفته است و به قولی، قطار کودکی رفته است و ما جاماندهایم و دیگر با انگارهی کودک نادان و ناتوان روبرو نیستیم از سویی فاصله اطلاعاتی بین کودکان و والدین هم در جهان امروز به شدت کاهش یافته است.
نوع رفتار والدین با کودک دیجیتال در جهان امروز از جمله مسایلی است که به اعتقاد این جامعه شناس باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد چرا که خانوادهها در این زمینه نگران هستند.
در پایان این جلسه مجتبی دانشور مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون نیز برای ورود کانون به مرحلهی اجرای توافقهای صورت گرفته در جلسه اعلام آمادگی کرد و گفت: کانون از ظرفیتهای فراوانی برای همکاری با رسانه ملی برخوردار است و ما تلاش میکنیم از این ظرفیتها به خوبی استفاده کنیم.
نشست مشترک مسوولان شبکه آموزش سیما و کانون روز ۲۲ آذر ۱۳۹۴ در دفتر مدیرعامل واقع در مجتمع کانون تهران برگزار شد.