در ابتدای این مراسم دکتر قطب الدین صادقی شروع به صحبت کرد و گفت: قادر آشنا ویژگیهای اخلاقی بسیار خوبی دارد و در این سمت به عنوان مدیر کل هنرهای نمایشی که فعالیت داشت تلاشش را میکرد تا اتفاق خوبی بیفتد. ایشان پشت و رو نداشت و صداقت یکی دیگر از ویژگیهای حسنه ایشان است. هر مدیری که برای فرهنگ این کشور قدم درستی بر دارد من کتفش را میبوسم.
وی در ادامه گفت: ۵ اصل مهم را میخواهم بیان کنم و اینها مطالبی است که دوست داریم حسین طاهری که قراراست مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی را در دست بگیرد در برنامه خودش این موارد را لحاظ نماید.
۱- ابتدا این را باید بگویم که ما امنیت کاری نداریم. نبود امنیت ما را اذیت میکند. بنده در ۲ سال ۷ نمایش داشتم که مورد قبول واقع نشد و در ضمن منوع الکار بودم. این ظلمی است که در حق پیشکسوتان میشود. در ۸ سال گذشته ۶۰ نفر اخراج شدند که ۵ نفر از آنها بیماری سرطان را داشتند که حتی بیمهشان قطع شد. نبود امنیت آزار دهنده است. ما تعداد زیادی آموزشگاه داریم که هنرجو تربیت میکند و شما وظیفه دارید که برای اینها فکری کنید. بودجه حرف اول را میزند من راهش را نمیدانتم اما شما بگویید که چه میخواهید ما پشتتان هستیم حتی اگر لازم باشد برویم و روبروی مجلس بنشینیم تا صدای ما را بشنوند.
۲- عدالت مبحث دیگری است که بسیار اهمیت دارد. برای یک سریال دره پیت باید ۲۵ میلیارد هزینه شود آنوقت هنر تئاتر باید بدونه بودجه بماند. در استان ایلام گروهی برای ۳۰شب اجرا ۶میلیارد میگیرد آن وقت ما در اینجا باید به دنبال بودجه بدویم. خواهش میکنم نگذارید عزت نفس هنرمندان ما بشکند. عدالت را یکسان برقرار کنید و در انتخاب مدیران دقت نمایید. مدیران و کارمندان شما باید متوجه باشند که با چه ادبیاتی با بچههای ما صحبت می کنند آنها حساس هستند.
۳- نکته بعدی آزادی است که بایدا به آن توجه کرد. تخیل و آزادی همراه هم هستند
۴- توسعه مسئله دیگر تئاتر است. ما با کمبود سالن مواجه هستیم. کارهای زیر بنایی باید شکل بگیرد.
۵- دغدغه ما نبود برنامه ریزی در این حرفه از جانب مدیران استو هیچ کاری بدون برنامهریزی موفق نخواهد بود. در آخر باید بگویم که من به تئاتر دهههای ۴۰ و ۵۰ بیشتر افتخار میکنم. تئاترهای ما در حتال حاضر اقتباسهای درجه پایین رمانهای خارجی است. آرزو به دل ماندم در این سالها به دیدن نمایشی بروم که یک انسان ایرانی با فرهنگ ایرانی را ببینم. زندگی ایرانی ما در تئاترهای حال حاضرمان غائب است.
در ادامه حمید رضا نعیمی شروع به صحبت کرد و گفت: در این ده سال اخیر فرهنگ و هنر ما به اندازه ۴۰۰ سال عقب ماند. دولت قبل بزرگترین افتخارش این بود که برای مهار تحریم و کمبود نقدینگی بودجه اولین جایی را که کم کرد حوزه فرهنگ و هنر و تئاتر بود. کشوری که میخواهد اقتصاد و سیاست درستی داشته باشد ابتدا باید به فرهنگش رسیدگی کند.
وی با اشاره به اینکه قادر آشنا جزو مدیران صادق در این عرصه بود گفت: از مدیر جدید حسین طاهری میخواهم با ادبیات عبوس حرف بزنند و دیگر چرا که باید احساسی برخورد کردن را کنار بگذاریم چون باید حق تئاترمان را بگیریم. همچنین تقاضا دارم هر ۳ ماه یک بار جلساتی با گروههای نمایشی ثبت شده داشته باشید تا با هم هم فکری کنیم.
کارگردان نمایش «سقراط» گفت: به نظرم ایشان نباید مدیرانی را که خوب هستند کنار بگذارند و باید از آنها استفاده کنند. مدیران از ما کار بخواهند و بخواهند که ما تئاتر استاندارد و جهانی تولید کنیم ما هم از مدیران مطالبات خودمان را میخواهیم.
در ادامه معاون هنری وزارت ارشاد علی مراد خانی گفت: قرار است از قادر آشنا به عنوان مشاور هنری استفاده کنیم و تجربیات ایشان حتماً برای ما بسیار اهمیت دارد. قصد داریم شورای برنامه ریزی را شکل دهیم. بضاعت تئاتر ما به لحاظ نیروی انسانی فوقالعاده است ولی باید هنرمندان در کنار هم قرار گیرند. این کار بر عهده خانه تئاتر است تا وفاق و همدلی را بین همه هنرمندان ایجاد کند. در حوزه معاونت هنری هسته اصلی برنامه ریزی را فعالتر نگاه میداریم و تعامل با کارشناسان بیشتر میشود.
قادر آشنا گفت من، وزیر ارشاد و رئیس جمهور خط قرمز نظام نیستیم و اگر ۱۰ درصد به اندیشههای امام راحل (ره) پایبند باشیم، مشکلی پیش نخواهد آمد. وقتی آقای مرادخانی به عنوان معاون هنری جدید کار را آغاز کردند به ایشان گفتم که آماده جابجایی هستم چون این حق هر دولتی است که مدیران را تغییر دهد. شرایطی که ما در آن به ادارهکل هنرهای نمایشی آمدیم شراطی ویژهای بود و من تمام تلاش خود را کردم که تئاتر آرامش داشته باشد.
گفتنی است در آخر مراسم هم احکام مدیر کل هنرهای نمایشی و همچنین مشاور امور هنری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد.