برنامه‌های جشنواره «شعر انقلاب» اعلام شد
برنامه‌های جشنواره «شعر انقلاب» اعلام شد
علیرضا قزوه در نشست اعلام برنامه‌های جشنواره «شعر انقلاب» گفت: پژوهش در حوزه شعر انقلاب کم است و شعر انقلاب به جای نقل باید نقد شود تا به جای درخشش نام‌ها شاهد درخشش آثار برجسته باشیم.
 
تاريخ : شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۹
به گزارش هنرنیوز، نشست خبری پنجمین جشنواره «شعر انقلاب» ۲۴ بهمن‌ماه با حضور علیرضا قزوه دبیر علمی جشنواره و فاضل نظری دبیر اجرایی آن در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای جلسه فاضل نظری دبیر اجرایی جشنواره شعر انقلاب با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره شعر انقلاب اظهار کرد: شعر انقلاب در بستر انقلاب روییده و با استفاده از محورهای انقلاب شکل گرفته است. ‌ما در این جشنواره مفهوم‌هایی همچون دین، رفعت ملی، پیشرفت انقلاب اسلامی، عدالت انسانی و انسان‌سازی را مورد توجه قرار دادیم. شعر انقلاب نباید تنها به بیان اتفاقات تاریخی و جغرافیایی آن زمان محدود باشد؛ بلکه باید این مفاهیم را دربربگیرد.

دبیر اجرایی جشنواره شعر انقلاب با تأکید بر اینکه شعر زبان آرمان‌های جامعه است، افزود: شعر انقلاب نیز زبان آرمان‌هایی است که در انقلاب داشتیم و آن چیزی است که دیگر کشورها را به سمت انقلاب ما حرکت خواهد داد. تجربه انقلاب اسلامی قابل توسعه دادن است. آرما‌ن‌های انقلاب ما همچون موضوعات بیداری اسلامی، شاعران سایر کشورها را متوجه خود کرده است.

معاون هنری حوزه هنری درباره برنامه‌های آینده جشنواره شعر انقلاب اظهار کرد: با توجه به این مفاهیم گسترده شعر انقلاب می‌توانیم سال آینده آن را به صورت بین‌المللی برگزار کنیم. این تنها خواسته نیست بلکه ضرورت است.

به گزارش هنرنیوز، در ادامه این جلسه علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: این جشنواره در دو بخش کلی شعر - مجموعه شعر و تک اثر - و پژوهش - کتاب و مقاله - برگزار می‌شود. این جشنواره با چهار موضوع کلی عدالت و انسانیت، وحدت امت اسلامی و رفعت ملی، معارف، دین و گفتمان انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی برپا خواهد شد.

او با تأکید بر اینکه داوران این جشنواره از بهترین افراد انتخاب شده‌اند، اظهار کرد: داوران به خوبی حوصله به خرج دادند و من نیز آثار را بازخوانی کردم. با توجه به موضوعات و هدف این جشنواره که عدالت بوده است این امر در داور‌ی‌ها رعایت شده و احساس می‌کنم که وجدانم راضی است.

قزوه با اشاره به سخنان فاضل نظری مربوط به بین‌المللی شدن جشنواره شعر انقلاب بیان کرد: ما هرساله مهمان‌هایی از کشورهای خارجی داریم. چنان که امسال در افتتاحیه که فردا در زاهدان برگزار می‌شود مهمانانی از پاکستان و هند خواهیم داشت. البته امسال به دلیل اقتصاد مقاومتی که در جشنواره‌ها لحاظ کردیم امکان دعوت تعداد زیادی از شاعران وجود نداشت. ما جشنواره را با هزینه کمتر از ۵۰ میلیون تومان جمع کردیم و بیشتر این پول مربوط به جوایزی است که به برگزیده‌ها داده خواهد شد.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با اشاره به خلأ‌ جشنواره شعر انقلاب تصریح کرد: در کنار شعر کلاسیک و نو و پژوهش باید کارهایی در زمینه سرودهای انقلاب انجام شود. امروزه به تصنیف و ترانه توجه جدی می‌شود اما سرودهای حماسی و انقلابی که بخش مهمی از نوستالژی و خاطرات ما هستند بسیار کم‌رنگ شده‌اند.

او با تأکید بر جایگاه شعر بیان کرد: در بین هفت هنر شعر انقلاب وضعیت بهتری دارد و همیشه با کمترین هزینه بیشترین افتخار را آفریده است. دیده می‌شود فیلمی با چند میلیارد هزینه تولید شده اما تأثیری نداشته ولی در مقابل شعر به خوبی موثر بوده است.

دبیر علمی جشنواره شعر انقلاب درباره تقسیم‌بندی شرکت‌کنندگان گفت: از ۲۱۲ نفر شرکت‌کننده مجموعا ۷۳۵ اثر رسیده است که ۷۸ مورد آن مجموعه شعر است. به تفکیک ۴۱ مجموعه کلاسیک و ۳۷ مجموعه شعر نو بود. ۶۱۷ تک شعر نیز به دبیرخانه ارسال شده است. در بخش پژوهش ۴۰ اثر به دست‌مان رسیده است که متأسفانه کم است. امیدواریم شعر انقلاب به جای نقل، نقد شود تا به جای درخشش نام‌ها شاهد درخشش آثار برجسته باشیم.

او درباره تفکیک جنسیت شرکت‌کنندگان نیز متذکر شد: از ۲۱۲ شرکت‌کننده ۷۳ نفر زن و ۱۳۹ نفر مرد بودند. درباره داوری‌ها نیز باید بگویم در دو بخش این کار انجام شد. طراوت‌پور، عبدالحمید ضیایی و عباس محمدی گروه اول داوری شعر هستند و گروه دوم نیز شامل محمدکاظم کاظمی، مصطفی علی‌پور و مرتضی امیری ‌اسفندقه می‌شود. مهدی ساوجی و عبدالحمید ضیایی هم داوری آثار پژوهشی را بر عهده دارد.

ایسنا نوشت: قزوه در پایان درباره مراسم افتتاحیه و اختتامیه بیان کرد: مراسم افتتاحیه این جشنواره در زاهدان در مرکز سازمان تبلیغات اسلامی این شهر برگزار می‌شود. مراسم اختتامیه روز ۲۶ بهمن‌ماه ساعت ۱۶ در تالار سوره حوزه هنری برگزار می‌شود. همچنین روز اختتامیه ساعت ۱۴ کارگاه تخصصی شعر با حضور من، آقای علی‌پور و شرکت‌کنندگان برپا خواهد بود.

در ادامه جلسه فاضل نظری گفت:‌ اگر به آثار منتشرشده جوانان موفق مراجعه کنیم متوجه می‌شویم که در حوزه هنری بالیده‌اند و این جشنواره‌ها به شناخت این افراد کمک بسزایی می‌کند. نمی‌شود گفت دقیقا این نویسندگان و شاعران محصول این جشنواره‌ها هستند.

او ادامه داد: البته باید در نظر داشته باشیم که حضور دانشگاه‌ها در حوزه شعر انقلاب مناسب نیست. به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه به آن بی‌توجهی می‌کنند. باید در نظر داشت این حجم از آثار با این کیفیت که در این سال‌ها به وجود آمده در گذشته باید سالیان سال منتظر می‌ماندیم تا تولید شود. با توجه به این میزان از تولید و کیفیت آن‌ها ما تنها وظیفه جهت‌دهی را داریم؛ متولیان فرهنگی تنها باید به این افکار مسیر بدهند.

در پایان جلسه فاضل نظری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر علت دوباره برپا شدن افتتاحیه در زاهدان گفت: دوره گذشته این جشنواره در سیستان و بلوچستان برگزار شد، با توجه به خواسته خود آن‌ها و اینکه معمولا به علت دور بودن این شهر در آن جشنواره‌ای برگزار نمی‌شود تصمیم گرفتیم باز هم این جشنواره را در سیستان و بلوچستان برگزار کنیم.. همچنین با موضوعیت توجه به وحدت مسلمانان در نظر داریم سال آتی هم همین اتفاق بیفتد.
کد خبر: 88875
Share/Save/Bookmark