غلامرضا رمضانی در گفتگو با هنرنیوز:
چرا برخی میخواهند فیلم فجر را از دهه فجر جدا کنند؟!
رمضانی گفت: خیلی از همین دوستانی که اظهار داشتند جشنواره فجر باید از دهه فجر جدا شود و نظراتی این چنینی را دراین مدت دادهاند خودشان در سی و دو دوره گذشته در این جشنواره شرکت داشتهاند چرا آن روزها به این نتیجه نرسیدند که باید فجر را ازجشنواره فیلم فجر جدا کرد؟ یا انقلابش را باید برداریم و در جایی دیگر این جشن را برگزار کنیم؟ من فکر میکنم که یک بخشی از این دوستان احساسی و عجولانه حرف زدهاند و نظریه صادرکردند که درماههای آتی قطعاً خودشان متوجه خواهند شد که این نگاه نگاه کارشناسانهای نیست.
تاريخ : چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۳
غلامرضا رمضانی در پاسخ به سوال خبرنگار سینمایی هنرنیوز مبنی بر اینکه در چه زمانی پیش تولید فیلم سینمایی جدیدتان را شروع خواهید کرد گفت: به تازگی پروانه ساختی را برای فیلم جدیدم گرفتهام و در حال حاضر هم مشغول انتخاب نابازیگرانی هستم که قرار است در این فیلم سینمایی بازی کنند. البته این نابازیگران جزو کاراکترهای اصلی این فیلم نیستند و فقط کمک کننده نقش ها هستند و چون در فیلم دیده خواهند شد بنده حساسیت ویژهای در انتخاب آنها دارم. و انشاالله ۱۵ فروردین به بعد هم پیش تولید این فیلم سینمایی را به صورت کاملاً جدی شروع میکنیم.
وی در ارتباط با این موضوع که آیا از بازخورد فیلم سینمایی تان «گنجشکک اشی مشی» که در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر اکران شد راضی هستید گفت: به نظر بنده با اینکه فیلم سینمایی «گنجشکک اشی مشی» در روز اول سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر نمایش داده شد و در طول روزهای آتی فیلمهای مختلف با سلیقههای متفاوتی به نمایش در آمد فکر میکنم این فیلم سینمایی در یک نگاه کلی از جایگاه خوبی برخوردار است چرا که فیلم سالمی است.
رمضانی در ادامه افزود: این گونه به نظر میرسید که مخاطبان و منتقدین رضایت نسبی را از این فیلم دارند این بازخوردی بود که بنده از نشستهای خبری که برگزار شد از مطبوعات دریافت کردم. نگاهها به این فیلم نگاه مثبت و خوبی بود. فیلم ما تعریف داشت و فرمی را برای ارائه دادن دغدغههایمان انتخاب کرده بودیم که تا حد قابل قبولی درست بوده است. افراد در این حرفه ممکن است در طول عمر حرفهایشان فیلمهایی را بسازند که ممکن است بعدها از بردن نام آنها درکارنامه کاریشان امتناع کنند و یا خجالت بکشند اما این فیلم با توجه به شرایطی که آن را ساختیم برای من قابل دفاع است.
کارگردان فیلم سینمایی «قفل ساز» درباره برخی اظهار نظرها که از سوی کارگردانان به نامی هم چون ابراهیم حاتمی کیا در ارتباط با جدا کردن فجر ازجشنواره فیلم فجر و نام گذاری آن به نام جشنواره فیلم های ایرانی، گفت: به نظر من اگر کسی آنقدر نفوذ و پتانسیل دارد که میتواند خودش به تنهایی جشنوارهای را که دوست دارد راه بیاندازد و نیازی به جشنواره فجر ندارد برود این کار انجام دهد و جشنواره دیگری برای خودش راه بیاندازد کسی که مانع کسی نیست، اما اینکه ما به دلایلی که ممکن است مستحکم نباشد و یا به دلایل شخصی تصمیم بگیریم در مورد جشنواره فیلم فجر حکمی صادر کنیم یا مسئلهای را عنوان نماییم که خیلی از مسائل را زیر سوال ببرد درست نیست.
کارگردان فیلم سینمایی «چرخ» در ادامه افزود: خیلی از همین دوستانی که اظهار داشتند جشنواره فجر باید از دهه فجر جدا شود و نظراتی این چنینی را دراین مدت دادهاند خودشان در سی و دو دوره گذشته در این جشنواره شرکت داشتهاند چرا آن روزها به این نتیجه نرسیدند که باید فجر را ازجشنواره فیلم فجر جدا کرد؟ یا انقلابش را باید برداریم و در جایی دیگر این جشن را برگزار کنیم؟ من فکر میکنم که یک بخشی از این دوستان احساسی و عجولانه حرف زدهاند و نظریه صادرکردند که درماههای آتی قطعاً خودشان متوجه خواهند شد که این نگاه نگاه کارشناسانهای نیست.
رمضانی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست همین جشنواره فیلم فجر را که سالها است آن را برگزار میکنیم کیفیتش را بالاتر ببریم و به استانداردهای لازم نزدیک شویم گفت: قطعاً همین گونه است ما یک جشنواره آن هم با همین نام برایمان کفایت میکند. ما جشنوارههای موضوعی مانند جشنواره رشد، دفاع مقدس و یا پلیس داشتیم و داریم و جشنواره کلی هم داریم که ماه عسل یک سال آینده را بررسی میکند و به نمایش در میآورد در نتیجه همین یک جشنواره برای ما فعلاً کفایت میکند ممکن است در آینده اتفاق دیگری بیافتد و لازم باشد کار دیگری انجام بدهیم که به نفع جشنواره فیلم فجر باشد اما درحال حاضر همین یک جشنواره برای سینمای ما کفایت میکند.
وی در ارتباط با این پرسش که چقدر از فیلمهای اکران شده در جشنواره با موضوعیت دفاع مقدس و دهه فجر هم خوانی داشتند و این فیلمها چقدر به درستی این موضوعات را پرداخته بودند، گفت: من با دیدن مجموعه فیلمهایی که در این دوره از جشنواره دیدم البته با توجه به قداستهایی که هم دفاع مقدس و هم خود فجر دارد نتوانستم فیلمی که تاثیر گذار باشد را ببینم و آن چنان که باید مخاطب را درگیر نماید البته به غیر از یکی دو فیلم که خوب ساخته شده بود. غیر از همین یکی دو فیلم فیلمهایی دیگری که در این حوزهها بودند نتوانستند آن رسالت خودشان را نشان دهند. فیلمهایی که با این موضوع ساخته شدهاند خیلی شاخصههای مربوط به این نوع فیلمها را رعایت نکرده بودند.