داوود رشیدی «نامه‌هاي انقلاب»  را روایت می کند
با کارگردان علي‌فتح لايق‌زاده؛
داوود رشیدی «نامه‌هاي انقلاب» را روایت می کند
فيلم مستند «نامه‌هاي انقلاب» با روايتي از نامه‌هاي حضرت امام خميني (ره) به عشاير استان كهكيلويه و بويراحمد ساخته مي‌شود.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۴۴


علي‌فتح لايق‌زاده كه قرار است اين فيلم مستند را كارگرداني كند ،درباره موضوع آن گفت: «نامه‌هاي انقلاب» روايتي از نامه‌هاي حضرت امام خميني (ره) در دوران تبعيد ايشان در فرانسه است كه به عشاير مي‌نوشتند. اين نامه‌ها از طريق دكتر مندني‌پور كه اكنون رييس كانون وكلاي كشور هستند و آن زمان در دانشگاه سوربن تحصيل مي‌كردند به عشاير استان كهكيلويه و بويراحمد مي‌رسيد.
وي ادامه داد: بخش‌هايي از اين مستند به صورت روايتي و بخش‌هايي از آن نيز بازسازي خواهد شد. در اين مستند استاد عزت الله انتظامي خاطرات خود را از عشاير كه در زمان ساخت سريال «در مسير تندباد» داشتند روايت مي‌كنند. همچنين استاد داود رشيدي سناريوي اين مستند را مطالعه كرده‌اند و قرار است به عنوان راوي در «نامه‌هاي انقلاب» حضور داشته باشند.
لايق‌زاده خاطرنشان كرد: ضمن آنكه صحبت‌هايي نيز با آقاي مهران رجبي، بازيگر توانمند سينما و تلويزيون انجام شده است تا ايشان نيز به عنوان راوي در بخش‌هايي از مستند حضور داشته باشند.
اين مستندساز در ادامه اين گفت‌وگو به محتواي مستند «نامه‌هاي انقلاب» و مقطع تاريخي روايت آن اشاره و بيان كرد: «نامه‌هاي انقلاب» روايتي از جريان انقلاب اسلامي در استان كهكيلويه و بوير احمد و همچنين ارتباط عشاير با امام خميني (ره) در سالهاي قبل از پيروزي انقلاب است.
كارگردان مستند «نامه‌هاي انقلاب» درباره ويژگي‌هاي اين مستند گفت: قرار است اين فيلم مستند كه ۴۰ تا ۵۰ دقيقه خواهد بود از سال ۱۳۰۹ تا پيروزي انقلاب را روايت كند. در اين مدت جنگ‌هايي مانند جنگ «گجستان»، جنگ «تامرادي» و ... روايت مي‌شود.
وي افزود: جنگ تامرادي از جنگ‌هايي است كه يكي از خان‌هاي عشاير به نام كي‌لهراسب آن را مديريت كرد و در آن ارتشيان شاه كشته‌هاي زيادي دادند. جنگ گجستان نيز باعث شد كه شاه مجبور شود فرمان حمله هوايي به عشاير استان كهكيلويه و بوير احمد را صادر كند كه متاسفانه در اين حمله بسياري از عشاير كشته مي‌شوند. همچنين در اين مستند ماجراي شورش عبدالله‌خان ضرغام‌پور و ناصرخان طاهري عليه شاه و ارتباط اين دو با امام خميني (ره) در سالهاي ۴۱ و ۴۲ روايت خواهد شد.
علي‌فتح لايق‌زاده همچنين ياداور شد: ‌در بحبوحه انقلاب نيز، عشاير دلاوري‌هاي زيادي از خود نشان دادند. در آن زمان آيت الله ملك حسيني نماينده ولي فقيه در استان كهكيلويه و بويراحمد و همچنين آقاي حاج عطا طاهري كه از معلمين و بانيان انقلاب در استان بودند به همراه آقايان يعقوب غفاري و حسن حسيني جريان انقلاب را در شهر ياسوج مديريت مي‌كردند، ما در اين مستند خاطرات آنها را نيز بيان خواهيم كرد.
كارگردان «نامه‌هاي انقلاب» درباره زمان نمايش اين مستند بيان كرد: قرار است اين فيلم مستند براي ايام رحلت امام خميني(ره) آماده شود تا از طريق شبكه‌هاي تلويزيوني به نمايش دربيايد.
عوامل ساخت اين مستند عبارتند از: فيلمبرداري، تحقيق، نويسندگي و كارگرداني: علي‌فتح لايق‌زاده، نويسندگي با همكاري عبدالرضا حيدري اردكاني، تهيه‌كننده: اداره ارشاد استان كهكيلويه و بويراحمد.
آخرين مستند علي‌فتح لايق‌زاده «گاودانه» بود كه توانست در جشنواره سينما حقيقت سال گذشته لوح افتخار بخش مستند‌هاي اجتماعي را دريافت كند.

کد خبر: 39455
Share/Save/Bookmark