به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران «سید عليرضا سجاد پور» مدیر کل نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگویی با بیان این مطلب افزود: به خاطر خبر سازي سنگين وتاثير بسيار گسترده فيلم هاي سينمايي يكي از سياست هاي دو سال اخير تفكيك فيلم هاي ويدئويي از فيلم هاي سينمايي بود چرا كه حقيقتا فيلم هاي سينمايي جشنواره فجر فرصتي رو براي توجه به مابقي توليدات نمي گذاشت.
وي ادامه داد : من از طرفداران طرح مستقل شدن فيلم هاي ويدئويی از جشنواره بین المللی فجرهستم چرا كه این حرکت باعث می شود تا به نحوه مطلوب با فضاي رقابتی و خبرسازی های موثر به اين فيلم ها پرداخته شود.
سجادپور با بیان اینکه برگزاری جشنواره مستقل ویدیویی باعث می شود تا فرصت بیشتر، مناسب تر و موثرتری به این بخش از تولیدات اختصاص یابد، عنوان كرد: ايجاد انگيزه، جايگاه رقابتی تخصصي وايجاد ويتريني براي عرضه فيلم ها از نكات قابل توجه فيلم سازان در اين جشنواره خواهد بود.
وي فيلم هاي ويدئويي را همسايه بغل دستي فيلم هاي سينمايي خواند و تصريح كرد: اين دو نوع توليد از طرفي هم اشتراكاتي با هم دارند وهم اختلافاتي، اما چون كاركرد و نوع استفاده ويدئويي ها به شكل ديگر است اين دو از هم منفك مي شوند وهر كدام در قالب و سطح خودش مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت و جشنواره فیلم ویدیویی تهران بهترین فرصت و بستر برای ارزشیابی و آسیب شناسی فیلم های ویدیویی است.
به گفته وی مستقل شدن جشنواره فيلم هاي ويدئويي آخرين جداسازي بخش هاي غير سينمايي از جشنواره فيلم فجر بود.
سجادپور گفت: توليد فيلم هاي ويدئويي چند سالي است كه گسترش بسياري پيدا كرده و با توجه به اينكه ساليان گذشته در جشنواره فيلم فجر فيلم هاي ويدئويي مورد قضاوت و داوري قرار ميگرفت از ۲ سال پيش بحث بر اين بود كه اين موضوع از جشنواره فيلم فجر جدا و مستقل شود.
وي تصريح كرد: در ايام جشنواره به دليل فضای خبری آثار سينمايی در واقع ديگر توليداتي مثل فيلم هاي كوتاه، آثار مستند و ويدئويي ديده نميشدند.
مديركل نظارت و ارزشيابي ادامه داد: اين آثار به هيچ وجه در جشنواره فيلم فجر ديده نميشوند زيرا ويترين خوبي براي عرضه آثار آن ها وجود نداشت و در موج خبري گسترده توليدات سينمايي اين محصولات گم ميشوند و به تدريج به اين نتيجه رسيديم كه فيلم كوتاه را از جشنواره جدا كرده و براي آن جشنواره اي مستقل ترتيب داده شود.
وي ادامه داد: با اختصاص دادن جشنواره اي مستقل براي فيلم هاي ويدئويي آخرين جداسازي نيز انجام شد و تلاش بر اين ميشود تا با استقلال فيلم هاي ويدئويي نيز خبرسازي كاملي در مورد آن ها صورت گيرد.
سجادپور افزود: هدفمان از برپايي جشنواره فيلم هاي ويدئويي اضافه كردن جشنواره به ديگر جشنواره هايمان نبود بلكه مي خواهيم به طور مستقل به هر موضوعي بپردازيم و در جشنواره فيلم هاي ويدئويي تصميم بر اين شده تا توليدات ۲ سال گذشته را كه در جاي ديگري نمايش داده نشده است را مورد قضاوت و بررسي قرار دهيم.
وي ادامه داد: با مستقل شدن بخش هاي مختلف از جشنواره فيلم فجر اين رويداد بزرگ سينمايي از اين به بعد به طور تخصصي و حرفه اي به فيلم هاي سينمايي پرداخته و جشنواره هاي ديگر نيز به مباحث مستقل جشنواره خود ميپردازند.
سجادپور كه خود از موافقان مستقل شدن جشنواره فيلم هاي ويدئويي است، خاطرنشان كرد: من خود از كساني بودم كه بر سر اين موضوع اصرار بسيار داشتم كه كارهاي غير سينمايي از جشنواره فيلم فجر جدا شود
شایان ذکر است نخستین جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران به همت موسسه رسانه های تصویری و با همکاری سازمان سینمایی کشور به دبیری محمدرضا عباسیان از ۲۸ خرداد تا ۲ تیر در تهران و جزیره ابوموسی برگزار می شود.