حمید اعتباریان تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: ساخت فیلمها و سریالهای فاخر از روی زندگی نامه شخصیتهای علمی، فرهنگی و ملی کار بسیار درستی است که در صورت انجام آن می توان امیدوار بود که نسل جوان ما بتواند با هویت و فرهنگ خودمان آشنا شود و به نوعی این کار یک نوع فرهنگ سازی است.
وی افزود: ساخت این گونه آثار به نوعی یادآوری و بازشناسی تاریخ و فرهنگ وهویت خودمان است . اینکه چگونه بسیاری از آدمهایی که در کشور ما تبدیل به شخصیت های ماندگاری شدند چه نوع زندگی و هویتی داشتند و با چه مشقتهایی به این نقطه رسیدند. در واقع ساخت این گونه آثار نشان خواهد داد که همیشه یک انسان می تواند به آینده امیدوار باشد و تلاش کند تا به درجات بالای زندگی برسد.
اعتباریان ادامه داد: اما در زمینه ساخت این فیلمها و مجوعه های فاخر مشکلاتی مثل بودجه وجود دارد که بخش خصوصی به هیچ وجه نمی تواند از پس آن بربیاید. چون یک اثر فاخر بودجه بالایی می خواهد و باید صدا و سیما و دولت در این خصوص حمایت کنند تا این گونه آثار ساخته شوند. ازطرفی این گونه فیلم و سریالها مخاطبان خاص خودشان را دارند و نمی توان با سرهم بندی یک فیلم و یا سریال به اسم اثر فاخر این گونه مخاطبان را فریب داد. باید با بودجه خوب ساختار این گونه آثار جذاب، متفاوت وزیبا باشد تا این مخاطبان را راضی کند.
وی تصریح کرد: ساخت اثر فاخر در کشور ما مصائب فراوانی دارد که به نظرم باید در این خصوص یک مستند ساخته شود . چون یک سری از دوستان در کشور ما به جای اینکه این گونه آثار را با تحقیق و پژوهش بسازند به دلیل همان مشکل که گفتم (بودجه) با استفاده از تخیل و خیالات خود دست به ساخت اثر می زنند و به جای جذب مخاطب، بدتر او را از دیدن یک سریال یا فیلم فاخر محروم می کنند چون مخاطب امروز ما باهوش است و به راحتی گول لباس و دکور قدیمی یک کار را نمی خورد. او به ساختار ، قصه و عوامل حرفه ای یک کار نگاه می کند و در صورتی که احساس کند با اثری سطحی و پیش پا افتاده روبه رو است . به راحتی اثر را پس می زند و به تماشای دیگر سرگرمی ها می پردازد.
این تهیه کننده یادآورشد: متاسفانه بسیاری از آثار در سینما و تلویزیون ما رنگ کلیشه گرفته و کسی جرات نمیکند کلیشهها را تغییر دهد. گاهی متاسفانه به دلیل نبود بازیگران قدرتمند ما شاهد بازیگران تکراری هستیم که ممکن است به واسطه برنامهریزیهای غلط اکران به طور همزمان در چند فیلم حضور داشته باشند. ازطرفی به دلیل تکرار مدام فیلمها در یک غالب بازیگران ما هم به تکرار رسیدند و فیلم به فیلم خود را تکرار می کنند. انگار که ما فیلم یا سریال را برای خانوادهایمان می سازیم و جای تاسف دارد که برخی از دوستان سرمایه زیادی را با ساخت آثار سطحی و پیش پا افتاده تلف می کنند.
وی خاطرنشان کرد: گاهی آدم دلش می سوزد که فلان کارگردان و تهیه کننده نتوانسته اند اثر فاخری بسازند و به بی راه رفته اند و به نظرم باعث هدر دادن سرمایه دولت و بخش خصوصی شدند و متاسفانه تهیه کننده یا بعضی از کارگردانان مان از استفاده از بازیگرهای جدید ترس دارند این باعث میشود که یک خانم ستاره ۳۵ ساله جای یک دختر ۲۰ساله بازی میکند و باعث ضربه به فیلمهایمان شود.
اعتباریان اضافه کرد: تاثیرگذاری هنر بسیار است و یک فیلم می تواند کار صدها جلد کتاب را انجام دهد و در این خصوص باید سرمایه گذاری بیشتری شود. از طرفی کتاب های تاریخی بسیاری تاکنون به چاپ رسیده، ولی مگر چند نفر از افراد باسواد کشور ما این کتاب ها را می خوانند؟ اما یک فیلم یا سریال فاخر همان مطالب را با نمایش به آنها می آموزد و می تواند الگویی برای آموزش اخلاق به جامعه باشد و به طور غیر مستقیم فرهنگ،اخلاق و رفتار جامعه را به سمت الگوهای اسلامی و اصیل هدایت کند.
وی در پایان گفت: متاسفانه شتاب زدگی در تولید فیلم ها و سریالهای فاخر به دلیل زمان محدود و تولید این نوع آثارباعث می شود که برخلاف گذشته این گونه آثار حضور طولانی در اذهان مردم نداشته باشند و در مجموع ساختاری ماندگار پیدا نکنند پس باید از محتوایی متناسب با نیاز مردم و شرایط حاکم بر جامعه برخوردار باشند و مسئولان رسانه ملی نیز باید در بخش تولید فیلم های ارزشی و فاخر سوژه های مختلف فرهنگی را برای ورود به عرصه ساخت چنین آثاری به فیلمسازان این نوع تولیدات پیشنهاد دهند تا شاهد فیلمها و مجموعه تلویزیونی موفقی در این زمینه باشیم.