به گزارش هنرنیوز، به تازگی سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان طی سخنانی در مورد مخالفت این اداره با اکران فیلم نقش نهان گفته بود: «باید بدانیم به طور کل کارگردان این مستند به دستور چه کسی و به چه منظوری این مستند را تهیه کرده است.»
محسن مصلحی، با توجیه اقدام غیرقانونی این اداره در جلوگیری از اكران یك فیلم مستند تصریح کرده بود: «این حق میراث فرهنگی است که بداند هر فردی با چه زاویهای دوربین را در دست می گیرد و به مسائل نگاه می کند و آیا این زاویهها بر اساس اصلاح یا تنش است.»
وی افزوده بود: «بدون مجوز وزارت ارشاد اقدام به ساخت این فیلم شده و هیچ مرجع ذیصلاحی این فیلم و فیلمبردار آن را تایید نمیکند و از دوستان کارگردان نیز درخواست شد تا قبل از اکران فیلم یک نسخه از آن به سازمان میراث فرهنگی داده شود که آن افراد از این کار ممانعت کردند.»
در پاسخ به این سخنان، محمد معماریان كارگردان فیلم نقش نهان، جوابیهای به شرح زیر منتشر نموده است:
«اینجانب محمد معماریان کارگردان فیلم نقش نهان لازم می دانم نکاتی را در خصوص گفته های سرپرست محترم اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان اعلام نمایم:
۱.این مستند با هدف ساماندهی و بهبود اوضاع وخیم دومین میدان بزرگ تاریخی جهان ساخته شده است و حاصل ماه ها تحقیقات مستمر و كارشناسی های دقیق در این حوزه است.
۲.راه یافتن این مستند به بخش رقابتی جشنواره های مطرح بین المللی ایران، مهر تایید كوچكی بر قبول این فیلم از جانب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
۳.لازم به ذكر است این مستند از طریق نماینده سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (مركز گسترش سینمای مستند و تجربی) در چندین سینمای مهم تهران به اكران عمومی درآمده است.
۴.انتخاب این مستند به عنوان فیلم برگزیده بخش ترویج فرهنگ از چهل و یكمین جشنواره بین المللی فیلم رشد، پاسخی جامع و محكم است در خصوص این ادعا كه این فیلم به قصد ترویج فرهنگ و اصلاح رفتارهای انسانی در دست تولید قرار گرفته است.
۵.جهت تذكر: تولید مستندهایی از این دست نیاز به دستور از هیچ گونه نهاد یا سازمانی نداشته و تنها نیازمند اجازه رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. لذا تهیه كنندگان این فیلمها بر مبنای نظر و سلیقه شخصی خود، به ساخت چنین فیلمهایی اقدام خواهند كرد.
۶. تعدادی از مجوزهای صادر شده برای ساخت این مستند در طول مراحل تحقیقات و ساخت به شرح زیر می باشد:
الف: پروانه ساخت مستند نیمه بلند از اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان.
ب: مجوز تصویر برداری و عكس برداری حرفه ای از كلیه بناهای تاریخی میدان نقش جهان از اداره كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان.
پ: مجوز تصویر برداری حرفه ای در كلیه نقاط شهرستان اصفهان علی الخصوص میدان تاریخی نقش جهان از معاونت اجتماعی نیروی انتظامی .
ت: مجوز حمل و نقل و عبور عوامل و تجهیزات حرفه ای تصویر برداری در حوزه میدان تاریخی نقش جهان از شهرداری اصفهان.
ث: مجوز ورود به ابنیه تاریخی از یگان حفاظت از میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان.
ج: مجوز تصویر برداری و ساخت فیلم از اداره كل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان.
چ:مجوز تصویربرداری از محیط عمومی میدان نقش جهان از دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان اصفهان.
۷.تهیه كننده و كارگردان این فیلم طبق قوانین و مقررات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران، سازمان محترم میراث فرهنگی را جهت دریافت مجوز اكران به رسمیت نخواهد شناخت .
۸.دریافت مجوزهای فوق، گواه بر مهر تایید سازمانهای دست اندركار در حوزه سینما، میراث فرهنگی و... بر فعالیت كارگردان، تهیه كننده ، مجری طرح و كلیه عوامل زحمت كش این فیلم بوده و خواهد بود.
محمد معماریان
به گزارش هنرنیوز، پیش از این در رسانهها آمده بود:« فیلم مستند «نقش نهان»، فیلم برگزیده بخش ترویج فرهنگ در چهل و یکمین جشنواره فیلم رشد و راه یافته به بخش رقابتی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران (سینما حقیقت) که با موضوع بررسی وضعیت بحرانی میراث فرهنگی اصفهان به ویژه میدان نقش جهان ساخته شده است، قرار بود طی روزهای گذشته به نمایش عمومی در بیاید اما اداره کل میراث فرهنگی این استان با اکران عمومی آن مخالفت کرد. این درحالی بود که عده ای از علاقه مندان و کارشناسان میراث فرهنگی در سالن نمایش فیلم منتظر اکران این فیلم بودند!
پیش از انتشار خبر نمایش عمومی فیلم نقش نهان، ناصر طاهری معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان ضمن ابراز نگرانی از به نمایش درآمدن وضعیت تاسفبار میراث فرهنگی اصفهان، از محمد معماریان کارگردان فیلم خواسته بود که قبل از نمایش فیلم نسخهای از آن را در اختیار او قرار دهد تا در صورت موافقت و صلاحدید او فیلم نقش نهان به نمایش عمومی درآید.
همچنین به درخواست سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان قبل از اعلام نمایش فیلم، بخشهایی از آن نیز حذف شده و به صورت شطرنجی درآمده بود.»