«۱۰ روز با عکاسان ایران» به چهارمین دوره رسید/ گردهمایی۷ انجمن
«۱۰ روز با عکاسان ایران» به چهارمین دوره رسید/ گردهمایی۷ انجمن
چهارمین دوره برنامه «۱۰ روز با عکاسان ایران» با شعار «عکس، عکاسی، عکاسان» با حضور هفت انجمن عکاسی و با تأکید بر نشر عکس از ۱۸ دی ماه در خانه هنرمندان ایران آغاز به کار می کند.
 
تاريخ : شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۳
به گزارش هنرنیوز؛ نشست چهارمین دوره برنامه «۱۰ روز با عکاسان ایران» صبح امروز ۱۲ دی ماه با حضور مسعود زنده روح کرمانی، مجید ناگهی و کاووس صادقلو در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

مسعود زنده روح کرمانی رییس انجمن عکاسان ایران و رییس این برنامه در آغاز نشست با اشاره به بخش های مختلف این دوره گفت: چهارمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» روز ۱۸ دی ماه تا ۲۷ همین ماه با همکاری ۷ انجمن تخصصی عکاسی در خانه عکاسان ایران برگزار می شود که برنامه امسال نیز همچون سال گذشته با همکاری انجمن های تخصصی عکاسی برگزار می شود و هر انجمن اتفاقات و برنامه های تخصصی خود را که در طول سال داشته است، در این ۱۰ روز به شکل نمایشگاهی و همایش اجرا می کند.

وی افزود: انجمن های تخصصی آثار شاخص خود را در گالری هایی که در اختیار آنهاست، به نمایش می گذارند.

زنده روح همچنین اعلام کرد امسال نیز همچون سال گذشته انجمن ها روزهای مختص به خود را دارند که در این روز مسائل تخصصی شان را مطرح می کنند.

وی با بیان این که برنامه های این نشست های تخصصی از سوی شورای علمی برنامه «۱۰ روز با عکاسان ایران» طراحی شده است، یادآور شد: برنامه ریزی ها از سوی شورای علمی این برنامه که تیم اجرایی بسیار قوی دارد، انجام شده و سازمان دهی و فرم نشست های تخصصی نیز بر اساس هر یک از انجمن ها تخصصی برنامه ریزی شده است. اگر این روند ادامه پیدا کند می توانیم پا را از تهران فراتر بگذاریم و آثار این نمایشگاه را در سایر استان های کشور نیز به نمایش بگذاریم.

این عکاس با اشاره به محدودیت فضای نمایشگاهی این برنامه بیان کرد: امسال تلاش کردیم که فضای نمایشگاهی خود را گسترش دهیم و از موزه عکسخانه شهر و فرهنگسراهای شهر تهران استفاده کنیم که متأسفانه این اقدام عملی نشد اما امیدوار هستیم که بتوانیم آثار این نمایشگاه را بعد از مراسم اختتامیه به صورت چرخشی در استان های مختلف کشور به نمایش بگذاریم.

زنده روح همچنین به یکی از مهمترین دستاوردهای این برنامه که استعدادیابی است، اشاره کرد و افزود: «۱۰ روز با عکاسان» توانسته است از شهرستان‌ها استعدادیابی کند و به همین منظور امسال نیز از چند جشنواره عکاسی که در شهرهای مختلف کشور برگزار می شود، دعوت شده تا به معرفی جشنواره خود و نمایش آثارشان به شکل ویژه بپردازند.

رییس خانه عکاسان ایران در ادامه نمایش فیلم های مربوط به عکاسی به صورت حرفه ای تر از سال گذشته و برگزاری نشست های تخصصی با موضوع مباحث کلان عکاسی و نمایشگاه های تخصصی هفت انجمن مختلف عکاسی را از جمله بخش های این ده روز بیان کرد.

مجید ناگهی دبیر این برنامه در ادامه این نشست به رویکرد متفاوت این دوره از برنامه «۱۰ روز با عکاسان ایران» اشاره کرد و گفت: امسال با رویکرد متفاوتی از سال گذشته، زمینه ای را برای حضور همه عکاسانی که حتی عضو انجمن های تخصصی عکاسی نیستند، فراهم کردیم و این عکاسان می توانند آثارشان را به صورت اسلاید شو در یکی از گالری های خانه هنرمندان در بخش «نگاه شخصی» به نمایش بگذارند.

ناگهی با بیان این که حضور هفت انجمن تخصصی عکاسی در این رویداد به وحدت میان این انجمن ها می انجامد، اظهار کرد: این حرکت قابل تقدیری است که این انجمن ها فارغ از تفاوت هایی که در عملکرد و شکل نگاهشان دارند، در یک جا جمع شده اند و با محوریت نگاه عکاسانه، آثارشان را به نمایش می گذارند.

وی افزود: امسال بیش از ۳۰۰ اثر از حدود ۱۰۰ عکاس روی دیوار گالری های خانه هنرمندان می رود که شکل چیدمان و نمایش این آثار را خود انجمن ها تعیین می کنند.

ناگهی یادآور شد: برخی از نمایشگاه ها به صورت گروهی برگزار می شود و برخی انجمن ها مثل انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس نیز فضای گالری خود را به نمایش آثار یک عکاس اختصاص داده اند.

وی نیز به برگزاری نشست های تخصصی از سوی خود انجمن ها در روزهایی که مختص آنهاست و همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی در ساعات صبح و پنل های تخصصی با حضور کارشناس مجری و استادان عکاسی که به صورت ویژه به مضامین عکاسی می پردازند، اشاره کرد.

ناگهی درباره امکان معرفی جشنواره های عکاسی استانی هم گفت: امسال سری هم به جشنواره های ارزشمند در شهرستان های مختلف زدیم شامل جشنواره اردیبهشت در بندرعباس، خانه دوست کجاست در مشهد، جشنواره فیروزه از تبریز، جشنواره عکس بیرجند و جشنواره عکس کرمان که در طول سال برگزار شده و در برنامه «۱۰ روز با عکاسان ایران» این امکان را برای معرفی این جشنواره ها فراهم کردیم و شاهد ارائه برخی از آثار این جشنواره ها خواهیم بود.

این عکاس درباره مراسم اختتامیه هم توضیح داد: روز اختتامیه از یک مجله تخصصی که به صورت فصلنامه و دو زبانه منتشر می شود و جلد دوم کتاب «قربانیان جنگ» اثر مهدی منعم رونمایی می شود، همچنین مراسم تجلیل از هنرمندان پیشکسوت از جمله منصور صانع را داریم.

مسعود زنده روح در بخش دیگری از نشست درباره نشست هایی که تدارک دیده شده است، توضیح داد: در این نشست ها برنامه ریزی شده است تا به آموزش پایه عکاسی در مقاطع دبیرستان، آموزشگاه های هنری خصوصی و همچنین کار و دانش و دانشکده های علمی و کاربردی بپردازیم و اشکالات و نقاط قوت آنها را بررسی کنیم همچنین مباحثی درباره آرشیوسازی اسناد تاریخی خواهیم داشت و به چگونگی نگهداری اسناد تاریخی کشور در روزنامه ها، خبرگزاری ها، کاخ گلستان و ... پرداخته می شود، همچنین مباحث بسیار مهمی درباره مفاهیم و رویکردهای جدید عکاسی خواهیم داشت و به موضوعات اشتراک گذاری، سلفی، عکس یهویی و سایر اتفاقاتی که در شبکه های اجتماعی رخ می دهد، می پردازیم.

زنده روح، نشر کتاب های عکاسی را از دیگر مضامین مهم این دوره ذکر کرد و گفت: کتاب های عکس متن محور و عکس محور در طول سال بسیار اندک منتشر می شود و امسال سعی داریم به این موضوع بپردازیم.

رییس چهارمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» با بیان این که برای برگزاری این نشست های تخصصی با ۷۳ نفر هماهنگی صورت گرفته است، بیان کرد: در این نشست ها صاحبنظرانی از جامعه دانشگاهی، نظریه پردازان و استادان عکاسی دعوت شده اند و ساعات بیشتری نسبت به سال قبل به این نشست ها اختصاص یافته است به طوری که هر روز سه نشست تخصصی و یک کارگاه آموزشی را برگزار می کنیم.

زنده روح تأکید کرد: امسال فقط با نمایش ۳۰۰ عکس روبرو نیستید، بلکه با امکان نمایش آثار عکاسانی که عضو هیچ انجمنی نیستند به صورت اسلاید شو، شاهد نمایش ۲ هزار اثر خواهیم بود.

زنده روح کرمانی همچنین از آغاز برنامه ریزی برای دوره پنجم این رویداد خبر داد.

در بخش دیگری از این نشست، مجید ناگهی به فعالیت سایت این برنامه اشاره کرد و گفت: به فاصله دو ساعت از شروع برنامه های این دوره، فیلم همه برنامه هایی که اجرا شده است، روی سایت قرار می گیرد تا همه علاقه مندانی که امکان حضور در این برنامه را ندارند، بتوانند از آن استفاده کنند.

کاووس صادقلو مدیر روابط عمومی این برنامه و رییس انجمن عکاسان مطبوعاتی ایران نیز برنامه های این دوره را به این شرح اعلام کرد: روز اول ۱۸ دی ماه ساعت ۱۸ مراسم افتتاحیه برگزار می شود، روز دوم ۱۹ دی ماه به انجمن عکاسان خانه تئاتر ایران اختصاص یافته، روز ۲۰ دی ماه روز انجمن عکاسان ایران است و روز چهارم نیز در اختیار انجمن عکاسان میراث فرهنگی قرار گرفته است. روز پنجم به عکاسان انقلاب و دفاع مقدس اختصاص دارد، روز ششم نیز مختص عکاسان مطبوعاتی ایران است و بالاخره روز هفتم و هشتم و نهم نیز به ترتیب در اختیار عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران، عکاسان سینمای ایران و انجمن عکاسان ایران قرار گرفته است و روز دهم نیز مراسم اختتامیه را خواهیم داشت.

این نشست خبری با پرسش و پاسخ خبرنگاران ادامه یافت.

مسعود زنده روح کرمانی در پاسخ به مهر درباره مکتوب کردن مباحث تخصصی این برنامه گفت: تمام برنامه های این دوره همچون سال قبل مستندسازی می شود. سال گذشته نیز همه نشست های تخصصی و کارگاهی ما تصویربرداری ومونتاژ شد اما برای انتشار آن به لحاظ مالی دچار مشکل شدیم و کتاب سومین دوره نیز آماده انتشار است و به دنبال ناشر می گردیم.

زنده روح افزود: بودجه انجمن ها صرف خودشان می شود و از نظر مالی مشکلاتی وجود دارد اما پیش بینی شده که برای دوره پنجم بخش مقالات را هم اضافه کنیم تا به شکل نظری نیز این برنامه ها را داشته باشیم و امیدوار هستم که از سال آینده نشر مکتوب را هم در این رویداد داشته باشیم.

مجید ناگهی هم بیان کرد: تصاویر تمام نشست ها در سایت این برنامه منعکس می شود و به شکل فیلم آنچه در نشست ها می گذرد، می توان پیگیری کرد.

زنده روح درباره امکان حضور نمایندگان مجلس در این دوره گفت: سال قبل با توجه به این که شعار ما «لطفا با دوربین وارد شوید» بود از نمایندگان مجلس هم دعوت کرده بودیم اما امسال رویکرد ما تغییر کرده و شعار امسال ما «عکس، عکاسی و عکاسان» است و بیشتر به سمت دیده شدن آثار و نظریه پردازی رفته ایم.

وی افزود: نیازهای جامعه عکاسی ما گرفتن عکس نیست، بلکه دیده شدن و انتشار آن است که به همین منظور برای گسترش عکس در جامعه نشست هایی را با حضور مدیران فرهنگی خواهیم داشت تا عکاسان خواسته هایشان را برای نمایش آثارشان مطرح کنند.

زنده روح در پاسخ به سوال دیگری درباره فعالیت عکاسان در ژانرهای مختلف و حامیان مالی در بخش عکاسی نیز توضیحاتی داد و در پایان درباره حضور گالری داران در این برنامه همچون دوره قبل بیان کرد: سال قبل دو برنامه عکاسی به فاصله اندکی از هم داشتیم یکی برنامه ده روزبا عکاسان بود و دیگری سیزدهمین دوسالانه عکس بود که دوسالانه با محوریت عکاسی هنری برگزار شد و یکی از بخش های آن نیز به ارتباط با گالری داران و فروش آثار مربوط می شد که نشست های آن درموزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد، این دوره ما روی نشر عکس تأکید داریم و به مباحث فروش عکس کاری نداریم بلکه بیشترین مشکل ما دیده شدن آثار عکاسی است. ما دیوار تجسمی برای نمایش آثار عکس کم داریم و گاه عکاسان ناچارند یک سال و نیم صبر کنند تا امکان نمایش آثارشان در یک گالری فراهم شود.

در پایان این مراسم از پوستر چهارمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» اثر مهرداد رباط جزی رونمایی شد.

مهر نوشت:چهارمین دوره «۱۰روز با عکاسان ایران» ۱۸ دی ماه ساعت ۱۸ در خانه هنرمندان ایران گشایش می یابد.
کد خبر: 86976
Share/Save/Bookmark